Tehnologie purtabila (nu portabila) si altele asemenea
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Copenhaga
Macuser din: 20.02.10

M-a batut gandul de ceva vreme sa imi iau un Pebble Smartwatch: http://www.getpebble.com . Nu am apucat sa dau bani cand era pe Kickstarter dar am comandat unul zilele trecute. Mi se pare o ideea foarte bine implementata si destul de simpla, fata de ce a scos Samsung cu al lor Galaxy Gear.
Pe langa Pebble-ul pe care il voi avea, am inceput de aproximativ o luna cred sa port un Fitbit Flex: http://www.fitbit.com/flex . Nu sunt eu o persoana foarte activa, dar unul din locurile de munca presupune sa ma trezesc la 2.50-3 noaptea si ma ajuta prin functia de silent alarm. Practic vibreaza la mana si ma trezeste. E destul de interesant sa aflu cat merg pe jos si cati pasi fac intr-o zi.
La celalalt loc de munca ne pregatim sa intram in seria de productie a acestui obiect: Thermodo, http://thermodo.com . Dupa cum zice si titlul e un termometru digital pentru telefonul mobil care iti arata temperatura exact in locul in care te afii si nu ca aplicatiile de vreme care te localizeaza dupa GPS si gasesc informatia generala legata de regiunea unde esti.
In titlu am scris tehnologice purtabila deoarece toate cele 3 obiecte enumerate mai sus le porti asupra ta, fie la mana, fie la brelocul de la chei.
Ideea topicului e sa vad si parerile voastre daca folositi asemenea lucruri.

Semnătură 

Powerbook G4, 15”, 1.25 Ghz, 2 Gb Ram, ATI Mobility Radeon 9600
MacBook Pro 15” 2010, Intel i7,  2.66 Ghz, 4Gb Ram, Nvidia 330M

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Ceasul e cool, dar designul lasa de dorit, n-as purta asa ceva. Acum sunt fan ceasuri cat mai simple dar care au ceva chichite, al meu are iluminare cu tritiu, practic nu se stinge pentru urmatorii 10-20 ani. Urmatorul o sa fie cu cadran de 24h si o singura limba.

Termometrul nu vad la ce mi-ar fi util, sa stiu ce temperatura este acum, dar ma poate interesa in avans ca sa stiu daca fac anumite planuri sau nu.

Uite un dispozitiv cool pe care chiar am de gand sa-l iau, controlezi prin gesturi iphoneu, macu… https://www.thalmic.com/en/myo/ Pe bicicleta cred ca o sa fie fantastic, poate il poti intreba ce viteza ai, sau ce temperatura e in buzunar raspberry

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti/Constanta
Macuser din: 04.01.11

Cred ca domnul ral:cr își dorește un botta uno:)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05
.ral:cr - 02 Noiembrie 2013 07:13 AM

al meu are iluminare cu tritiu

Nasol, radioactiv! In unele țări este interzis.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Copenhaga
Macuser din: 20.02.10

Myo arata foarte incredibil. Cel mai aproape de asa ceva am testat la birou un developer kit de la Leap Motion si pot sa zic ca mi s-a parut interesant. Dar Myo e pur si simplu wow. Si m-am jucat de doua ori cu un Oculus Rift, dar acesta nu mai e purtabil.
Chestia cu termometrul e ca sunt cam influentat ca lucrez si eu la acest proiect si nu pot sa fiu obiectiv. Am vorbit cu multa lume si aratat prototipul + app-ul si jumatate din ei aveau aceeasi parere ca tine - nu e folositor si cealalta jumatate erau complet uimiti. Totusi tind sa cred ca e totusi ceva de capul lui ca a avut succes foarte mare pe Kickstarter. Nu vreau sa fac reclama la produs doar sa discut despre el. Ideea lui e sa inlocuiasca termometrul pe care multi dintre noi il aveam/avem la geam. O alta utilitate a lui e ca design-ul poate fi modificat si folosit ca si termometru medical.
Acum astept ceasul, sa vad daca isi merita banii. Sunt tare curios daca trebuie sa platesc vama la el, vine prin DHL din Hong Kong. M-am uitat rapid prin AppStore si sunt destule app-uri pt Pebble si unele destul de faine: navigare turn-by-turn luata de pe telefon si pusa pe ceas, folosit ceasul ca buton de shutter pt camera foto din telefon.  Intr-un fel ma bucur ca nu e incarcat ca si Galaxy Gear cu camera foto, microfon si ca poate fi personalizat cu aplicatii si fete.

Semnătură 

Powerbook G4, 15”, 1.25 Ghz, 2 Gb Ram, ATI Mobility Radeon 9600
MacBook Pro 15” 2010, Intel i7,  2.66 Ghz, 4Gb Ram, Nvidia 330M

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06
nvmarian - 02 Noiembrie 2013 08:59 AM
.ral:cr - 02 Noiembrie 2013 07:13 AM

al meu are iluminare cu tritiu

Nasol, radioactiv! In unele țări este interzis.

Nasol ca e interzis, ca nu e periculos, din cate tin minte e periculos doar daca-l inghiti iar radioactivitatea nu trece nici de o coala de hartie. Nici cel mai prost om de pe planeta n-ar reusi sa inghita asa ceva.

Semnătură 

Mcintoshing…