Dream Recorder
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Suna interesant:
Do you remember your dreams ? Are your nights restful and calm ? Is waking up a problem ? Dream recorder is the answer. In brief, Dream recorder measures your sleep states by detecting your motions all along the night, using a enhanced night vision mode for iSight cameras… It wakes you up at the best moment of your morning sleep cycle, and provides dream feed-back and voice recording capabilities.
http://www.dream-recorder.com/
Nu am cum sa-l testez, poate cineva sa-l incerce si sa zica daca e bun de ceva? (Am probleme cu somnul)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Ete fleoshc. Trezirea perfecta se face monitorizand niste unde cerebrale, iar in absenta sculelor, frecventa respiratorie (fara atingere) sau frecventa cardiaca (mai sunt altele fine ca perspiratie, rezistenta electrica a pielii, etc.). Asta iti determina ciclurile de somn si te trezeste la cel mai apropiat de ora de terzire sfarsit de ciclu.

Poti sa visezi oribil sau sa te trezesti intre vise sau sa te trezesti obosit, toate fara sa misti un deget. La fel cum poti sa te trezesti in bucatarie in fata frigiderului deschis mancand deja al doilea sandvis si totusi sa ai cel mai odihnitor somn posibil.

Daca deja ai probleme cu somnul, cum crezi ca o sa-ti priasca un ecran de mac care sa ti se deschida langa tine ca un far? Daca te agiti cum crezi ca o sa arate macul pus pe noptiera in bataia aripilor?

A doua functie, cea cu sunetul pare mai plauzibila, daca visezi urat si te agiti ai putea sa fii calmat de o muzica placuta… asta daca nu esti ca mine care se trezeste la clickaitul de deschidere a difuzorului de la mobil, inainte ca melodia sa inceapa efectiv.

Dar stii cum e, placebo e raspunzator de 20-50% din efectele medicale observate (maxim la terapia durerii). Caracteristicele unui placebo de succes: sa fie vizibil sau bine prezentat si sa fie asociat cu un act negativ, neplacut (amar, sau in cazul asta datul de bani pe program). So, nu il pot recomanda negativ pe motive stiintifice. Doar cred ca pragul tau la credibil a scazut datorita suferintei.

PS: Exemplul cu frigiderul e 100% real smile.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Comment 2: Programul asta cred ca este perfect pentru scriitorii care isi bazeaza munca pe oniric. Daca chiar ar functiona, adica chiar ar reusi sa te trezeasca imediat dupa ce inchei visul.

Comment 3: Pink Floyd dat tare langa cainele meu care doarme linistit nu i-a indus niciodata un vis agitat (atunci da din picioare, geme, misca rapid ochii, etc.). Nici macar nu-l trezeste. Nici mortal kombat armaghedon n-a reusit sa-l influenteze in vreun fel LOL.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

Ca tot veni vorba. (scuze de off-topic)
Intreb si eu cu formatia mea, de inginer constructor:
e normal sa nu visezi niciodata? Ultimul meu vis
dateaza din copilarie, mi-o fi ramas intiparit in minte
din motive “mortuare”, se facea ca un VW broscutza
oranj iese de pe carosabil, si ma face terci.
Am scapat pina acum, am si asigurare de viatza,
broscutze oranj vad cam rar. Ciudat e ca tatal meu
a murit exact asa, dar din cauza unei Dacii, nu mai retin
culoarea.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

De visat visezi si tu nihil, dar uiti. De fapt, un vis are rolul sa descarce material rezidual, dar in mod ideal nu trebuie sa lase urme, adica sa-ti deranjeze somnul. (OK, e un pic de exagerare).
Mie insa imi place sa-mi amintesc ce visez.

Eu nu-mi dau seama ce face programul asta, de aia intrebam. Si daca face ce banuiesc eu, adica sa-mi dea un feedback asupra somnului, poate as putea sa-mi reglez ceva din probleme (nu am probleme mari, doar ca as vrea sa am un somn mai bun).

Cat despre caini, al meu n-avea nici o treaba cand urlam impreuna cu amicii vreun Led Zep toata noaptea, dar daca deschideam usa, sau luam zgarda din cui, imediat era treaz 110%. Astia functioneaza altfel.
Eu mi-l trezeam din cosmaruri. Dar nu toate visele agitate erau cosmaruri, uneori urmarea pisici - si atunci il lasam… smile

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

ma am eu o carte electronica despre cum poti sa dormi mai putin si mai bine. totul depinde de starea ta generala, de lumina din incapere,.... un program de genu asta nu cred ca te poate ajuta cu ceva. poate niste sunete binaurale, am si dintrastea daca vrei. sunetele iti forteaza creerul sa intre in starea frecventei sunetului, iti trebuie cativa Hz ca sa fii in sleep.

tocmai vazusem ieri un film despre vise da pe sarite. de visat visezi dar nu-ti amintesti. dar iti poti satisface curiozitatea daca pui pe cineva sa se uite daca-ti misti ochii in vreun moment din somn

eu daca adorm pe muzica adorm, dar ma trezesc si mai devreme si nu-mi place. odata eram asa de obosit incat dupa o ora de somn a sunat ceasu si m-am sculat din pat sa-l iau ca era prin dulap si m-am culcat la loc. cand m-am trezit nu-mi aminteam cum a ajuns telefonu in pat. cred ca am fost zombie pt 1 min.

[ Modificat: 08 Februarie 2007 08:31 AM de .ral:cr ]
 Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Nu exista om care sa nu viseze. Daca n-am visa, am muri foarte repede!
Daca te scoala cineva din som, pe neasteptate (nu pe asteptate!), vei vedea ca si tu visezi!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

da’ de sforait cum se scapa?

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

tot de starea ta generala trebuie sa tina. de fapt nu stiu daca exista vre-un lucru care sa nu tina de asta.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
mediaconvertor - 08 Februarie 2007 08:32 AM

smile cu laseru’, frate…

[ Modificat: 08 Februarie 2007 04:11 PM de dacuBurebista ]

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

Nevrozel, ai de lucru

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: 46°13' N 27°40' E
Macuser din: 23.06.06
dacuBurebista - 08 Februarie 2007 08:44 AM
mediaconvertor - 08 Februarie 2007 08:32 AM

smile cu laseru’, frate…

Exact, cu laseru’... smile

Semnătură 

iMac 20” Core Duo 2 GHz, 2 Gb RAM, 200 Gb HD + Mac OS X 10.4.9
iPod 60 Gb & iPod Shuffle 1 Gb
Dell Optiplex GX150 1 GHz, 512 Mb RAM, 250 Gb HD + Ubuntu Feisty Fawn 7.04

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06
huk - 07 Februarie 2007 07:28 PM

Comment 2: Programul asta cred ca este perfect pentru scriitorii care isi bazeaza munca pe oniric. Daca chiar ar functiona, adica chiar ar reusi sa te trezeasca imediat dupa ce inchei visul.

Comment 3: Pink Floyd dat tare langa cainele meu care doarme linistit nu i-a indus niciodata un vis agitat (atunci da din picioare, geme, misca rapid ochii, etc.). Nici macar nu-l trezeste. Nici mortal kombat armaghedon n-a reusit sa-l influenteze in vreun fel LOL.

Pai am si eu un amic pe care nu poti sa-l trezesti din somn sub niciun chip. Stiti vorba aia: nici macar daca tragi cu tunul langa patul lui…

Semnătură 

‹‹ eviews for mac      Koffice si pentru OSX ››