Kernlnalert log 104602
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 08.11.13

Buna ziua,
Pe modemul meu H658 primesc din cind in cind mesajul din titlu. Uneori se coboară chiar mai jos (adică ajunge in computer) si îmi semnalează conflict de adrese locale IP.
Am încercat sa caut cu Google, insa se blochează la acest text de căutare.
S-a mai întîlnit cineva cu aceasta situație?
Cu mulțumirile anticipate,
Lyon

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 21.07.10

Verifica intai daca intr-adevar nu exista alt calculator care sa aiba acelasi ip. Uita-te in acel log si vezi ce-ti spune. Ar trebui sa fie mai multe detalii.
Daca nu, reseteaza modemul la setarile din fabrica si mai apoi schimba parola de administrare.
Dupa schimbarea parolei, fa setarile pe care le doresti in acel modem/router.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Mesajul (aproape complet) este:
“Kernel alert klog 104602 104602 drop erori packet! may be PS or DA, SRC=187.191.3.26, DST=109.99.x.x” nu am trecut ultimele doua numere din SRC, nu sunt ale mele oricum.
Schimbat toate parolele, fără folos. Se pare ca pachetele in cauza vin pe sirma si se duc pe wireless, deoarece LEDul de wireless clipoceste in loc sa stea cuminte, verde.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 21.07.10

Banuiesc ca ai resetat modemul/routerul la valorile din fabrica si ai refacut setarile. Cand refaci setarile de pe modem/router scoate firul de WAN si lasa-l doar pe cel de LAN. Activeaza firewall-ul pe modem/router, foloseste la conectarea pe WiFi WPA2(Personal/PSK) si seteaza o parola complexa de conectare atat la wireless cat si pentru utilizatorul de administrare al modemului/routerului. Daca modemul/routerul stie poti sa ascunzi SSID-ul, pentru ca cei din jurul tau sa nu se poata conecta la tine.
Poti sa dezactivezi, daca doresti, ping-ul pe interfata de WAN. Daca tu sau altcineva da un ping in interfata ta de WAN, va primi un mesaj de genul “Request timed out”.

O parola buna, puternica e formata din caractere alfanumerice minuscule si majuscule plus caracterele speciale si cat mai lunga. Foarte important e sa nu fie bazata pe dictionar, sa insemne ceva pentru tine dar nu si pentru cei din jurul tau.

Interogarea adresei ip sursa m-a trimis in Mexic (poate folosesti vreun proxy??). Ledul de la wireless e normal sa clipoceasca cand exista trafic pe interfata. Daca tu nu te conectezi pe wireless, dezactiveaz-o.

Forwardezi ceva porturi?

Poate nu ar strica cateva capturi de ecran.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Multumesc pentru răspuns. Nu am făcut reset la modem deocamdată, am sa încerc azi sa il fac.
Parole la wireless am de 16 caractere alfanumerice.
Totdeauna este doar un singur calculator conectat, rareori doua, insa nu in ultima perioada.
Asi deconecta wirelessul insa am si un iPad recent achizitionat si ma mai conectez cu el; ca sa opresc wireless de tot trebuie sa utilizez separat un computer cu windows deoarece pagina lui știe numai ActiveX (sau se poate si cu altceva?).
Am identificat si eu sursa, nu e totdeauna aceeași; cit despre destinație e in Romtelecom.
Ce mi s-a părut ciudat este faptul ca o cautare Google a simptomului blochează browserul.
Lyon

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 13.10.05
Lyon - 09 Noiembrie 2013 08:56 AM

...ca sa opresc wireless de tot trebuie sa utilizez separat un computer cu windows deoarece pagina lui știe numai ActiveX (sau se poate si cu altceva?)...

HG-658 are un buton pe lateral “WLAN” de unde se poate…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

@nvmarian: multumesc pentru sugestie - functioneaza, trebuie sa tin butonul apasat mai mult de 3 secunde.
Am resetat routerul si nu am obtinut nici o imbunatatire pentru simptomul semnalat. Insa am filtrat dispozitivele permise la conectare si cel putin pentru perioade mai scurte a mai atenuat fenomenul.
Lyon.