Probleme Router Cisco Linksys E900
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 09.02.08

Salutare,

De ceva vreme am mari probleme la incarcarea siteurilor, in sensul ca paginile se blocheaza si trebuie sa tot dau refresh. Nu stiu exact daca e de vina netul sau routerul, in conditiile in care pana acum vreo luna nu am avut nicio problema in sensul asta.

La ping intern am 0% packet loss, dar la ping catre un site (ex. http://www.apple.com) pierde cam un sfert din date (atasat un screen shot).

Ieri am umblat putin in setarile routerului (dupa ce am mai citit discutiile de pe forum), in sensul ca setarile wi-fi erau:

network mode: mixed
channel width: auto (20 or 40 mhz)
channel: auto
wpa2 personal

Si le-am schimbat in:

network mode: N only
channel width: auto (20 or 40 mhz)
channel: 9
wpa2 personal.

Ieri a mere perfect, dar azi iar mi se blocheaza paginile in browser si devine tot mai enervant (mai ales pe tableta, unde parca e mai des decat pe laptop).

Daca aveti sugestii sau idei as fi cat se poate de recunoscator. Cei de la net (o retea locala, cu niste baieti cam dubiosi) imi spun ca netul furnizat de ei e impecabil si precis e o problema de la mine.

Merci

Semnătură 

La Vita e Bella…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 21.04.12

Plec de la premiza ca problemele le ai numai pe conexiunea pe WiFi, asa ca verifica pe ce canele sunt routerele vecinilor si alege unul liber, s-ar putea ca pe canalul 9 sa mai fie si altele.
O aplicatie de genul “WiFi Explorer” este foarte utila in diagnoza retelelor WiFi, iti arata nu numai canalele ocupate dar si calitatea semnalului radio (zgomot si raportul semnal/zgomot).

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 23.03.09

Pe E900 merge dd-wrt ca focu’.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Merci amandurora. Dupa ce am incercat mai multe canale (verificasem deja cu un wifi scanner) si dupa ce am facut un hard reset la router, mi-a dat prin cap sa conectez laptopul la net direct prin cablu si merge la fel de prost. Asadar am aflat ca de vina nu e routerul, ci providerul (care nu recunoaste si zice ca precis e ceva la mine pe calc care impiedica netul sa functioneaze bine). Oricat m-as certa, am sunat la marii provideri de net care mi-au spus ca nu au cablaj in blocul meu (fix in buricul targului), asa ca sunt cam legat de ei

Semnătură 

La Vita e Bella…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Merci amandurora. Dupa ce am incercat un hard reset, dupa ce am verificat prin toate canalele posibile, mi-a dat prin cap sa verific daca am probleme si cand ma conectez la net prin cablu. Asa am aflat ca de vina nu e routerul, ci providerul de net (care are monopol pe blocul in care stau si care imi zice ca de vina sunt cine stie ce setari din calculatorul meu).

Semnătură 

La Vita e Bella…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Alba-Iulia
Macuser din: 19.07.11
Maclean - 11 Noiembrie 2013 09:42 AM

Pe E900 merge dd-wrt ca focu’.

Cum ca focu? E de bine sau de rau?  Vezi tu .. Focu’ asta poate fi linistit si domol in semineu sau a naibii de rau cand cuprinde un grajd cu paie , fân si vite

Ps: pe viitor cred ca ar fi mai bine un “iute ca sageata” sau “mugur bolohan agil ca un bolovan”

Semnătură 

Macbook Pro 11,3
JBL Radial (the big one De vanzare
Asus RT-AC87U
Bose SoundTouch 30
Bose Soundlink mini
Bose SoundTouch Portable defecta
Cinema Display 24 defect

The Rum is gone..
Hattrick : 13.02.2004

Time Capsule 3TB smile
timecapsule 2tb smile