Problema vibratie iphone 4, Solutii ?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Satu Mare
Macuser din: 24.08.09

Salut,
sunt posesorul unui iphone 4-16Gb Orange RO la care am constatat de ceva vreme lipsa vibratiilor la apel primit, sms, notificari.

Am incercat restore, instalare complet noua de ios, resetari, etc, dar problema nu a fost rezolvata si tot persista, iar lipsa vibratiilor e deranjanta cind nu auzi telefonul ca suna :-(
Am desfacut si telefonul incercind un alt motoras de la un alt iphone 4, insa nici un fel de reactie. Totusi cind folosesc switchul de silent pe ecran imi apare schimbarea de profil, dar nu vibreaza deloc…
Telefonul nu a suferit socuri, contact cu lichide, aburi sau alte lichide.

Doresc sa aflu daca a mai avut cineva astfel de probleme si eventual o solutie la problema aceasta, un service, ceva (cauze pot fi multe: comutatorul, flexul, etc… google stie multe)

P.S. din pacate telefonul nu mai beneficiaza de garantie :-(

Semnătură 

MacBook Pro 13 - mid 2012
apple tv 4th generation
apple watch 42mm
iPhone 6s +
iPad Mini

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti / Vaslui
Macuser din: 26.06.11

Se mai strică motoarele vibratoare… Cel mai simplu te duci la un service să ți-l schimbe. Ar trebui să nu te coste mult (aprox. 50 lei). Sau ți-l poți schimba singur și ieși mai ieftin. E plin internetul de tutoriale.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

nu e motorasul, am incercat deja un motoras din alt iphone 4 si tot nu functiona… eu presupun ca e flexul care controleaza tot ...

Semnătură 

apple tv 4th generation
apple watch 42mm
iPhone 6s +
iPad Mini

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti / Vaslui
Macuser din: 26.06.11

Da… Atunci încearcă asta. Altceva nu mai are ce să fie,

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

ce anume sa incerc ?

Semnătură 

apple tv 4th generation
apple watch 42mm
iPhone 6s +
iPad Mini

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

ce-i ala flex?

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

flex = flex PCB

sunt acele benzi flexibile care fac transferul de date intre conectori si pot contine si componente electronice.

din ce am gasit eu pe net sunt mai multe flex-pcb-uri care fac astfel de conexiuni intre conectori (in cazul de fata, este switchul de silent, mufa audio si butonul power)

Semnătură 

apple tv 4th generation
apple watch 42mm
iPhone 6s +
iPad Mini

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

daca l-ai desfacut deja inseamna ca stii f bine cate sunt si daca motorul e legat de unul din ele, dar aici pare sa fie conectat direct la placa http://www.zeetron.com/pages/iPhone-4S-Repair-Guide.html i4 ar trebui sa fie ca i4s. eu as incerca cu un aparat de masura sa vad daca are ceva rezistenta la bornele finale.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

am vazut, am citit si eu grin

ideea de baza este ca intre iPhone 4 si iPhone 4s exista o diferenta la motorasele de vibratii ... (o diferenta mare de tot)

dar ideea cu aparatul de masura e una buna grin in cel mai rau caz ramin baietii de la service!

Semnătură 

apple tv 4th generation
apple watch 42mm
iPhone 6s +
iPad Mini