Eu unul nu recomand mizeriile alea, bateria ta e destul de ok, oricum 446 de cicluri e destul de mult pentru un tel care are doar 1 an.
Recomandarea mea este sa schimbi bateria cu una originala, si sa iti iei o carcasa cu baterie, eventual una de la Mophie, arata si bine si iti ofera inca un charge.
Eu unul nu recomand mizeriile alea, bateria ta e destul de ok, oricum 446 de cicluri e destul de mult pentru un tel care are doar 1 an.
Recomandarea mea este sa schimbi bateria cu una originala, si sa iti iei o carcasa cu baterie, eventual una de la Mophie, arata si bine si iti ofera inca un charge.
Am încercat întodeauna să-l las să se descarce complet înainte să-l încarc și nu cred că l-am scos de multe ori înainte să aibă 100%, probabil de asta și numărul mai mare dar în același timp și capacitatea pe care o arată destul de bună. Acum că nu corespunde cu durata reală, e altă treabă
1. Nu este indicat sa lasi bateriile Li-Ion sa se descarce complet. Cel mai bine este sa le lasati sa se descarce putin, iar apoi sa le incarcati putin. Studiile arata ca cel mai bun moment in care este bine sa puneti bateria la incarcare este atunci cand ajunge la 50%.
2. Nu este nevoie sa fie incarcate 100%. Cel mai bine este ca nivelul de incarcare sa fie in intervalul 50-80%. Daca totusi bateria ajunge la 100%, scoateti telefonul din priza.
3. Este bine ca bateria sa fie descarcata complet o data pe luna.
4.Aveti grija ca bateria sa fie ferita de surse de caldura mare. La fel ca si procesoarele de pe telefoane sau laptopuri, bateriile sunt afectate de temperaturile ridicate. Daca dispozitivul se incalzeste puternic prin simpla utilizare, cu siguranta ceva nu functioneaza corect si trebuie dus la service.
Din câte văd și pe macrumors, o baterie pe la 400+ cicluri e cam dusă, indiferent de ce îmi arată mie.
Tons of crap. O baterie la 400 de cicluri, daca e intretinuta asa cum trebuie, este almost good as new, maybe better.
3GS-ul meu traieste bine merci si acum aproape lafel ca la inceput, din 02.2011. Incarcat in fiecare zi cca jumatate din viata. Din septembrie nu mai stiu in ce stare e pen’ca il freaca nevasta-mea toata ziua cu Candy Crush.
Iar bateriile Li-Po sunt si mai bune decat Li-Ion, se degradeaza mai greu la cicluri de incarcare neterminate sau incarcari asa… pe bucatele. Am experienta a 2 telefoane, un Sony-Ericsson si un Nokia cu baterie Li-Po care au tinut pana le-a luat dracu, fizic. Ba Nokia inca mai exista, chiar l-am incarcat intr-o zi si-a murit bateria dupa 6 zile, in standby.
Din câte văd și pe macrumors, o baterie pe la 400+ cicluri e cam dusă, indiferent de ce îmi arată mie.
Tons of crap. O baterie la 400 de cicluri, daca e intretinuta asa cum trebuie, este almost good as new, maybe better.
3GS-ul meu traieste bine merci si acum aproape lafel ca la inceput, din 02.2011. Incarcat in fiecare zi cca jumatate din viata. Din septembrie nu mai stiu in ce stare e pen’ca il freaca nevasta-mea toata ziua cu Candy Crush.
Iar bateriile Li-Po sunt si mai bune decat Li-Ion, se degradeaza mai greu la cicluri de incarcare neterminate sau incarcari asa… pe bucatele. Am experienta a 2 telefoane, un Sony-Ericsson si un Nokia cu baterie Li-Po care au tinut pana le-a luat dracu, fizic. Ba Nokia inca mai exista, chiar l-am incarcat intr-o zi si-a murit bateria dupa 6 zile, in standby.
Nu cred că avem cum să comparăm autonomia unui 3GS cu cea a unui 5. Ecranul nu este retina, procesorul este single core și downclocked, softwareul a rămas la 6 și multe altele. Nu mai zic de celelalte exemple. Chiar dacă vorbești de cum rezistă bateria în timp- acea rezistență depinde și de ‘forjarea’ acesteia de către resursele telefonului. Prin urmare, o bateria a unui 3GS care este destul de lejer folosită de telefon va dura mai mult decât cea a unui 5 solicitată de procesor, de ecran, ș.a.m.d.
Sigur, eu n-am comparat bateria 3GS cu cea de 5.
Eu am comparat bateria 3GS noua cu bateria 3GS dupa 2 ani si 9 luni de utilizare, care se prezinta destul de bine, inca.
Si evident ca depinde foarte mult de conditiile de utilizare cat tine bateria la orice telefon. Chiar si un semnal slab GSM sau wifi poate duce la scaderi dramatice (este cazul meu pe care-l traiesc cu 5 si pe care l-am trait si cu 3GS).
In fine, bine c-ai rezolvat. Sincer, nu ma asteptam ca la 400 de cicluri bateria sa fie deja gata. Too bad for Apple. Observ ca pe masura ce cresc preturile la telefoane, calitatea componentelor e din ce in ce mai slaba. Iar daca platesc premium ma astept sa primesc produse/servicii de banii respectivi.