calitate fotografie pentru reviste
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 06.02.07

am si eu o rugaminte !!
as dori sa vad pe o poza care are ca destinatie imprimarea in cadrul unei reviste.
vreau sa studiez detalii (poza m-ar interesa sa contina un subiect de aproape)

daca avetii dubii in ceea ce priveste utilizarea ei, puteti suprapune un banner.

am la job un scanner MicroTek ScanMaker i900 cu ajutorul caruia preiau poze de pe filme pozitive, insa nu obtin detalii multumitoare.
scanarea o fac cu un factor de zoom 10X la o rezolutie de 300dpi. majoritatea diapozitivelor sunt facute in studio.

multumesc in avans

[ Modificat: 08 Februarie 2007 12:16 PM de mackey ]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

pai seteaza scannerul la rezolutia maxima -1200-1600 dpi fara zoom (1x)
deschizi imaginea in photoshop si faci resize la dimensiunea la care ai nevoie de imagine si la 300 dpi

daca poti, seteaza si adincimea de culoare la scanner la 48 de biti - dupa care o sa o reglezi iar in photoshop

succes

ps- diapozitivele ar fi de preferat sa fie format 6/9 = la cele mai mici, din cauza subtirimii stratului de emulsie, la detalii vei observa granulatia filmului

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

M-am uitat pe scanner. E bun. E anormal ca nu obtii detalii multumitoare!
Nu cumva ai un geam murdar sau o lampa bulita?
Rezolutia la care lucreaza “ceas: e de 3200, deci de 10,6X factor de marire.
Iar daca diapozitivele sînt facute in studio, atunci ar trebui sa iasa brici.
Ai o problema hardware! Sigur!
Eu folosesc un Epson Perfection 4990 si nu iarta nici un detaliu!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
iaru - 09 Februarie 2007 12:05 AM

Eu folosesc un Epson Perfection 4990 si nu iarta nici un detaliu!

iaru te rog sa-mi arati si mie cum arata calitatea acestui scanner !
iata ce poti sa faci daca vrei: scaneaza un diapozitiv si salveaza-l tif apoi faci un crop intr-o zona in care diapozitivul cel mai focalizat. un crop mic de 20x20 mm
(cazul in care ai rezolutia de minim 300 dpi)
sau faci un zoom si apoi un printscreen (sa-mi spui si la cat ai facut acest zoom in photoshop ca sa ma pot ghida mai bine)

[ Modificat: 09 Februarie 2007 08:12 AM de mackey ]

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator

incearca tu, asa cum ti-am spus:
pune scannerul la rezolutia optica maxima, adincimea de culoare maxima, la 100% - fara sa-l maresti,
scaneaza apoi fa resize in photoshop la dimensiunea la care se tipareste, 300 dpi

spune-ne rezultatul
aaa, spune si ce diapozitiv folosesti - ce dimensiune are originalul?
daca e film de 35 mm, uita discutia…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
dacuBurebista - 09 Februarie 2007 12:46 PM

daca e film de 35 mm, uita discutia…

e film de 35 mm !!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator

la filmul de 35 mm, din cauza subtirimii stratului de emulsie, la scanare se observa granulatia - am mai spus asta
din film de 35 mm poti scoate -cu greu- un A6 pentru tipar (daca mai vrei si un detaliu de acolo, este imposibil)
un dia profesional, are dimensiunea minima de 6/6, dar sunt de preferat cele de la 6/9 in sus (tocmai datorita grosimii stratului de emulsie de pe film)
cind ai zis ca ai diapozitive facute in studio, am crezut ca aceste standarde sunt cunoscute si respectate…
dar atunci cind dai bani putini, calitatea este mica - asta e

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

dacuburebista esti un zeu !!
:rotfl:
acum pot sa dorm si eu linistit ca nu pot face mai mult si ma multumesc cu imbunatatiri aduse de filtre gen photokit sharpen, focal blade, photoshop usm.
tks pentrru raspuns.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

asta ca sa arati sefului:

But enlarged 35 mm color photo prints effectively stop yielding additional detail when scanned at more than about 300 dpi. This is a problem when trying to scale them larger, to still have sufficient detail to print well. The only reason I dwell on this so much is because everyone wants to scan a 4x5 inch color print, and print it to be 8x10 inch photo quality, and there is this complication involved. You can do it of course, it is good up to a point, but your greatly enlarged image won’t have all of the detail you might desire or imagine, and I am trying to explain why.

sursa

si alte discutii

[ Modificat: 09 Februarie 2007 01:45 PM de dacuBurebista ]

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

am citit tot ms !