Știe cineva dacă există vreo șansă ca telefonul Z810i de la Zapp să poată comunica în vreun fel cu Mac OS X? Prin cablu USB, prin Bluetooth… Nu îndrăznesc să visez la sincronizare prin iSync, dar măcar internetul să meargă. Poate cunoaște cineva vreun dealer și face o încercare.
Nu face nimeni o faptă bună? Să meargă la o reprezentanță Zapp din București cu un laptop Apple cu Bluetooth, și să testeze dacă Z810i (sper să-l aibe pe acolo) “se pupă” în vreun fel cu Mac OS X…
Știu, sunt pe lângă subiect cu ceea ce o să spun dar:
- dacă suni la 111 ți se spune clar că nu poți face o conexiune la net prin bluetooth nici măcar pe un PC!
- culmea e că de fapt poți…
Eu ce zic, doar pe viu ne putem da seama cum stă treaba cu compatibilitatea. E clar, Zapp nu oferă drivere pentru Mac OS X, dar măcar prin Bluetooth poate funcționează ceva.
Eu ce zic, doar pe viu ne putem da seama cum stă treaba cu compatibilitatea. E clar, Zapp nu oferă drivere pentru Mac OS X, dar măcar prin Bluetooth poate funcționează ceva.
Zapp oferă acum drivere pt mac os x, poate nu pt tipul ăsta, dar oferă. Caută și pe site-ul lor. Eu am setat 3 zapp-uri pînă acum și unica problemă a fost că, în documentație, nu spuneau ce script de modem să folosesc, așa că am luat-o pe bîjbîitelea pînă am nimerit unul, cu ăla a mers (parcă 4 erau ultima oară cînd am făcut eu setarea pt un amic).
Dacă ai un asemenea telefon, descarcă de pe site-ul lor acel driver, ultimul descărcat de mine este osx-pl2303-0.2.dmg, poate e altul mai nou, fă-i un install, apoi descarcă modem scripts (sau se află deja pe cd-ul lor, parcă acum au 3 secțiuni, win, lin și mac os x). După ce pui acel driver și dai restart, pui modem scripts și le iei la rînd pînă se potrivește unul. După ce pui acel driver, în sys prefs ar trebui să vezi afișat, la internet, „new port detected”, îl selectezi într-o „new location”, apoi iei pe rînd modem scripts. Ar trebui să meargă. Dacă nu reușești, uite, dacă am timp, iau PB-u și trec eu pe la Zapp pe luni-marți.
Functioneaza perfect si cu cablu si cu Bluetooth. Eu am 810 si MBP Intel de luni bune.
P evremea cînd mă certam eu cu ei că habar n-au cum se conectează la mac os x nu era nimeni la zapp care să mă lumineze, m-am luminat singur. După ce m-am luminat, am renunțat, deși învățasem treaba și mergeau. Acum nu mai revin, în semn de protest.
Conexiunea la internet prin bluetooth și transferul de fișiere sunt cam singurele lucruri care se pot face. Pozele vorbesc singure.
Chestia cu iSync e așteptată, nu? Syncing pune probleme chiar cu celulare „consacrate”. Multe tipuri de celulare au suport „3rd party”, chiar tipuri precum SE sau Nokia.
Astazi mi-am schimbat si eu Z720i-ul cu un Z810i.
Sunt curios daca il pot sincroniza cu un USB Bluetooth. A incercat cineva asa ceva ? Daca nu incerc eu zilele astea, doar sa gasesc un USB Bluetooth de imprumut.