1 din 2
1
Adobe Illustrator script
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Salut. Am o MAAAAAAAARE problema.
Un client de-al nostru s-a hotarat sa-si schimbe adresele de e-mail pe tot ce inseamna stationery. Si are destule astfel de materiale.

Acum intrebarea: Se poate face cumva in Illy sa ia toate AI-urile pe care i le dau si sa faca Find->Replace ? Ceva gen Automator. Stiu ca exista posibilitatea de scripting, dar ma intreb daca a facut cineva chestia asta.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Brasov
Macuser din: 25.11.05

Nu e mai simplu cu un XML in care sa aiba datele si sa bagi variabile in fisierul AI cu cartile de vizita?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

va trebui sa verifici toate documentele… tot find&replace; la fiecare este solutia pe care as alege-o eu

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Deci de ce -mi era frica tot nu scap.
Macar pentru cartile de vizita care sunt toate la fel sa scap. E chinul dracu sa faci curbe, exporti AI v.8 (ca tipografiile folosesc Corel domne.. ) pentru fiecare carte de vizita in parte.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Da’ am si eu o intrebare proasta: de ce nu le exporti ca pdf?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

am incercat sa le export ca pdf insa majoritatea tipografiilor fac nazuri. de fapt e vb de dtp-istii care lucreaza acolo si fac nazuri. Ca domnule.. nu stie Corelu’. Bullshit. Mi-am instalat si eu Corel pe Parallels sa vad ce stie si ce nu stie sa importe din Illy. E un mit.

Ma gandesc si la varianta in care tipografiile au un Corel antic din motive financiare.. desi ma indoiesc wink

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

O să-mi pun întrebarea asta până mor: de ce deschid tipografiile din România PDF-urile în CorelDraw, în loc să le printeze direct din Acrobat? Alooo, Acrobat știe separații și multe alte chestii… treziți-vă!

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
AlexBuga - 09 Februarie 2007 01:58 AM

am incercat sa le export ca pdf insa majoritatea tipografiilor fac nazuri. de fapt e vb de dtp-istii care lucreaza acolo si fac nazuri. Ca domnule.. nu stie Corelu’. Bullshit. Mi-am instalat si eu Corel pe Parallels sa vad ce stie si ce nu stie sa importe din Illy. E un mit.

Ma gandesc si la varianta in care tipografiile au un Corel antic din motive financiare.. desi ma indoiesc wink

Asta cu tipografiile care nu știu să folosească PDF o confirm. Depinde de tipografie și, nu rareori, pe mîna cui ajunge acel PDF. În general, se pare că unii, cel puțin, au început să știe ce e ăla PDF și, ca să nu mai aibă nicio sarcină, le-am dat recent și PDF-uri flipuite orizontal, cică e mai bine să fie documentul deja flipuit, să nu-l mai facă ei din film.
La PDF-uri, mai rămîne problema calității pozelor incluse în PDF, cred că asta e variabil, de la aplicație la aplicație, unele bagă în PDF pozele la rezoluție inferioară și ies prost. Eu nu folosesc Adobe, mă încurcă la diacriticele compuse (ah, lingviștii ăștia), Nisus e foarte bun aici, mai puțin cînd e să inserezi poze. Cel mai bun pare iCalamus, dar încă n-am apucat să-l apuc de coarne cum trebuie, poate mă ajută dtp-iștii cu ștate vechi de plată, dar - probabil - nu au timp de bibilit aplicații noi.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

poti seta pdf ca sa nu faca compresie la poze…
daca stii sa lucrezi pentru tipar, formatul pdf acopera toate cerintele calitatii //  dar, sunt TIPOGRAFII si ‘tipografii”
iar cei ce folosesc corel pentru a da pe film sau tipari = amatori

ia incercati sa trimiteti ceva la odorhei, sa vedeti in ce format va sugereaza cei de acolo?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 09 Februarie 2007 10:33 AM

poti seta pdf ca sa nu faca compresie la poze…
daca stii sa lucrezi pentru tipar, formatul pdf acopera toate cerintele calitatii //  dar, sunt TIPOGRAFII si ‘tipografii”
iar cei ce folosesc corel pentru a da pe film sau tipari = amatori

ia incercati sa trimiteti ceva la odorhei, sa vedeti in ce format va sugereaza cei de acolo?

Păi n-am setat compresie la poze, desigur.
Dacule, nu zice ceva rău de cei de la Odorhei, că vine UDMR-u și zice că ești xenofob și te pune pe monitorizare…

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

pai e de bine!...

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 09 Februarie 2007 10:41 AM

pai e de bine!...

Și eu care credeam…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator

pai cei de acolo sunt o TIPOGRAFIE! smile nu un print centre

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti

probabil cei mai tari

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
AlexBuga - 08 Februarie 2007 11:10 PM

Deci de ce -mi era frica tot nu scap.
Macar pentru cartile de vizita care sunt toate la fel sa scap. E chinul dracu sa faci curbe, exporti AI v.8 (ca tipografiile folosesc Corel domne.. ) pentru fiecare carte de vizita in parte.

pentru export poti sa-ti faci un action (si eu am aceeasi problema cu CV, tre sa le export de ai 10) dupa care faci un Betch

[ Modificat: 09 Februarie 2007 03:44 PM de STef... ]

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 14.03.06
dacuBurebista - 09 Februarie 2007 10:33 AM

hmm… nu e vina lor in totalitate!  cheese
la workflow i’au ajutat destul de mult cei de la group transilvae. e posibil sa ma insel dar am impresia ca sunt printre primii ce’au insistat (cu foarte mare… insintenta rolleyes ) pe un workflow bazat pe pdf

1 din 2
1