Salut. Am o MAAAAAAAARE problema.
Un client de-al nostru s-a hotarat sa-si schimbe adresele de e-mail pe tot ce inseamna stationery. Si are destule astfel de materiale.
Acum intrebarea: Se poate face cumva in Illy sa ia toate AI-urile pe care i le dau si sa faca Find->Replace ? Ceva gen Automator. Stiu ca exista posibilitatea de scripting, dar ma intreb daca a facut cineva chestia asta.
Deci de ce -mi era frica tot nu scap.
Macar pentru cartile de vizita care sunt toate la fel sa scap. E chinul dracu sa faci curbe, exporti AI v.8 (ca tipografiile folosesc Corel domne.. ) pentru fiecare carte de vizita in parte.
am incercat sa le export ca pdf insa majoritatea tipografiilor fac nazuri. de fapt e vb de dtp-istii care lucreaza acolo si fac nazuri. Ca domnule.. nu stie Corelu’. Bullshit. Mi-am instalat si eu Corel pe Parallels sa vad ce stie si ce nu stie sa importe din Illy. E un mit.
Ma gandesc si la varianta in care tipografiile au un Corel antic din motive financiare.. desi ma indoiesc
O să-mi pun întrebarea asta până mor: de ce deschid tipografiile din România PDF-urile în CorelDraw, în loc să le printeze direct din Acrobat? Alooo, Acrobat știe separații și multe alte chestii… treziți-vă!
am incercat sa le export ca pdf insa majoritatea tipografiilor fac nazuri. de fapt e vb de dtp-istii care lucreaza acolo si fac nazuri. Ca domnule.. nu stie Corelu’. Bullshit. Mi-am instalat si eu Corel pe Parallels sa vad ce stie si ce nu stie sa importe din Illy. E un mit.
Ma gandesc si la varianta in care tipografiile au un Corel antic din motive financiare.. desi ma indoiesc
Asta cu tipografiile care nu știu să folosească PDF o confirm. Depinde de tipografie și, nu rareori, pe mîna cui ajunge acel PDF. În general, se pare că unii, cel puțin, au început să știe ce e ăla PDF și, ca să nu mai aibă nicio sarcină, le-am dat recent și PDF-uri flipuite orizontal, cică e mai bine să fie documentul deja flipuit, să nu-l mai facă ei din film.
La PDF-uri, mai rămîne problema calității pozelor incluse în PDF, cred că asta e variabil, de la aplicație la aplicație, unele bagă în PDF pozele la rezoluție inferioară și ies prost. Eu nu folosesc Adobe, mă încurcă la diacriticele compuse (ah, lingviștii ăștia), Nisus e foarte bun aici, mai puțin cînd e să inserezi poze. Cel mai bun pare iCalamus, dar încă n-am apucat să-l apuc de coarne cum trebuie, poate mă ajută dtp-iștii cu ștate vechi de plată, dar - probabil - nu au timp de bibilit aplicații noi.
poti seta pdf ca sa nu faca compresie la poze…
daca stii sa lucrezi pentru tipar, formatul pdf acopera toate cerintele calitatii // dar, sunt TIPOGRAFII si ‘tipografii”
iar cei ce folosesc corel pentru a da pe film sau tipari = amatori
ia incercati sa trimiteti ceva la odorhei, sa vedeti in ce format va sugereaza cei de acolo?
poti seta pdf ca sa nu faca compresie la poze…
daca stii sa lucrezi pentru tipar, formatul pdf acopera toate cerintele calitatii // dar, sunt TIPOGRAFII si ‘tipografii”
iar cei ce folosesc corel pentru a da pe film sau tipari = amatori
ia incercati sa trimiteti ceva la odorhei, sa vedeti in ce format va sugereaza cei de acolo?
Păi n-am setat compresie la poze, desigur.
Dacule, nu zice ceva rău de cei de la Odorhei, că vine UDMR-u și zice că ești xenofob și te pune pe monitorizare…
Deci de ce -mi era frica tot nu scap.
Macar pentru cartile de vizita care sunt toate la fel sa scap. E chinul dracu sa faci curbe, exporti AI v.8 (ca tipografiile folosesc Corel domne.. ) pentru fiecare carte de vizita in parte.
pentru export poti sa-ti faci un action (si eu am aceeasi problema cu CV, tre sa le export de ai 10) dupa care faci un Betch
[ Modificat: 09 Februarie 2007 03:44 PM de STef... ]
hmm… nu e vina lor in totalitate!
la workflow i’au ajutat destul de mult cei de la group transilvae. e posibil sa ma insel dar am impresia ca sunt printre primii ce’au insistat (cu foarte mare… insintenta ) pe un workflow bazat pe pdf