2 din 2
2
Adobe Illustrator script
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

si nu au facut rau
in primul rind au cistigat la transferul documentelor

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Eu ma bat cu tipografii care nu vor compresie. Asta inseamna ca au postscripturi vechi (1, cel mult 2).
O compresie LZW sau zip e ideala (nu strica nimic), iar documentul trebuie setat sa scoata full resolution, ca sa nu faca resamplare (resamplare=încetosare). PDF rulez (unde pui ca e si sigur – totul e in el si e optimizat!)

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Administrator

dar stii bine ca orice compresie altereaza placa de galben si baga ‘zgomot’
iar tipografii care dau direct pe film documentele , fara sa le mai verifice - din cauza lipsei de bani sau cunoastere de dtp - sunt o multime…
poate noua tipografie, cea din bd. Timisoara, sa ridice standardele - mai ales ca se vrea amortizata in 5 ani smile

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 14.10.05

Va pot recomanda o tipografie superok care se descurca fara nici un fel de problema cu fisierele ai, pdf etc. In plus calitatea tiparului este ok, peste foarte multe altele

Semnătură 

Pretul este evident negociabil.

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Administrator

cine are nevoie, da-i mesajele
pe PM

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
dacuBurebista - 14 Februarie 2007 04:24 PM

iar tipografii care dau direct pe film documentele , fara sa le mai verifice - din cauza lipsei de bani sau cunoastere de dtp - sunt o multime…
poate noua tipografie, cea din bd. Timisoara, sa ridice standardele - mai ales ca se vrea amortizata in 5 ani smile

Dacule, nu vorbeam de compresia JPEG, ci de cele “matematice”, care nu mai dau zgomot (parerea mea!)
De altfel, eu dau Catavencu pe separatie si controlez galbenul – no noise!

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 14.03.06
dacuBurebista - 14 Februarie 2007 04:24 PM

dacule, compresia lzw n’are nici o treaba cu zgomotul. e compresie fara pierderi (cum este si ccitt4 pentru imagini binare). cat despre cat de mult poti sa compresezi un jpeg astfel incat sa nu apara artefacte vizibile la tipar (nu doar pe planul de galben, ele, inainte de toate, apar in zonele intunecate) e o intreaga discutie.
spre exemplu, un eps codat jpeg (cu maximum quality) prezinta pe imagine mai multe artefacte decat un jpeg codat standard cu maximum quality (valoarea 10). plus ca e si mai mare.
evident tot ce spun aici se refera la cum compreseaza si salveaza photoshop’ul

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Administrator

smile stiu si eu la fel de bine ca altii, care au grija sa ceara intii conditiiile tehnice de predare a unui document la tipar ...

am plecat de la o intrebare: <Se poate face cumva in Illy sa ia toate AI-urile pe care i le dau si sa faca Find->Replace ?>
si am ajuns la alt raspuns smile

2 din 2
2