iPhone 5 - dungi mov pe display in aplicatia Photo
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Brasov
Macuser din: 02.11.11

Salutare,
A patit cineva in Romanica sa aiba aceste dungi mov in timpul folosirii camerei?
http://youtu.be/DeUsFyeFz6o
Fenomenul apare la inceputul filmarii, nu am reusit sa-l mai reproduc dupa aceea (nici nu m-a dus capul sa fac niste printscreen). Am citit pe forumuri, s-ar putea sa aiba legatura cu “chinuiala” antenelor de a ajunge la semnalul 3G (date) - drept e ca mi s-a intamplat de 2 ori pana acum si doar in birou la mine unde semnalul 3G este mizerabil, de multe ori abia ma inteleg cu persoanele cu care vorbesc la telefon.

Intreb asta pentru ca nu stiu daca sa-mi fac griji ca se agraveaza sau nu si plus de asta nu prea ma pot dezlipi de telefon pe toata durata cat e in service.

Sugestii?
Multumesc.

Semnătură 

MacBook Pro 13 2017
iPhone XS Max black, iPhone 6 Space Grey, iPhone 5 black, iPhone 3GS black
iPad 3 16GB wifi+cellular
Apple TV 4
iPhone 8 plus black, iPhone 7 black

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Ha, uitasem! Mi s-a intamplat intr-adevar numai pe coclauri. Captura asta e printr-o manastire bucovineana. Ma speriasem, credeam ca s-a bulit senzorul.
Deci e de la celule? Complicata e ingineria asta!
De obicei se rezolva cu inchisul Camerei din multitasking.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Ioai m-or trecut caldurile :|
Aşa s-ar parea, ca-i bai de la antene care se incalzesc.
Ce-i ciudat e c-am umblat in vreo cateva randuri prin creierii muntilor cu el si l-am frecat bine de tot la poze (deh, de cand il am ma scuteste sa mai car 2kg de echipament foto pe coclauri) dar n-am patit asa ceva. Si vorb-aia, nu-i semnal prin toate vagaunele.
Dar poate ca fiind mai rece afara (nu-l tineam in haine ca sa nu faca condens de la transpiratie) nu s-au incalzit asa tare antenele….
In fine, mai urmaresc… ca asa mi-e teama de dus la service :|

Semnătură 

MacBook Pro 13 2017
Apple TV 4

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

Eu zic ca e senzor defect, nu abureli.

Ma rog, dupa cum vedeti in poze si la mine se intampla ceva ciudat. Se intampla, mai bine zis ; am patit cu vechiul iPhone, tot 5.
Eu am deschis topic pe Macrumors.
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1587167

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

Am uitat pozele, am scuza ca ii 4 dimineata smile

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

Sigur personajul din dreapta nu baga ceva iarba si-a influentat si telefonul? smile

Revenind, alea in opinia mea sunt artefacte generate de limitarile senzorului camerei sau chiar de un defect extrem de mic in sistemul de lentile data fiind forma geometrica; am mai vazut ceva similar prin forumurile de aparatura foto pe care le mai frecventez. In orice caz, conditiile in care ai facut foto sunt extrem de proaste pentru facut fotografii, aparatul “se screme” sa scoata un Dynamic Range cat mai bun si-atunci e posibil sa apara asa ceva. Din granulatia pozei iti poti da seama ca ISO-ul (sensibilitatea senzorului) este foarte mare si-atunci in celulele senzorului pot fi generati curenti care influenteaza si celulele invecinate, avand in vedere constructia foarte “inghesuita” a senzorului.

Personal nu mi-as bate capul cu problema aia; in schimb cu dungile alea mov nu stiu daca sa imi fac griji sau nu.

Semnătură 

MacBook Pro 13 2017
Apple TV 4