Salutare, revin cu o noua problema si anume powerbook 12 nu mai vrea sa incarce.
Simptome:
- Cateodata isi pierdea alimentarea la curent fara sa il ating, in timp ce miscam mufa se auzea un pacait, sfarait inauntru
- De multe ori trebuia sa rotesc mufa ca sa se aprinda ledul verde
Dar astazi a incetat sa mai incarce, am mai miscat mufa insa doar acel sunet aparea in momentul cand miscam si nici urma de incarcare.
In rest laptop-ul merge foarte bine cu bateria lui care duce peste 2 ore.
E posibil sa existe o rezolvare ? in conditiile in care eu am incercat reset PMU..etc
Pai daca roteai de mufa si apoi se auzeau sunete ciudate dinspre ea, e clar ca ai probleme acolo. Contact imperfect posibil, mai ales daca ai tot miscat de ea sa il faci sa se alimentateze. Uita-te cu atentie ce se petrece inauntru cu mufa in cazul in care cea de pe alimentator e ok. Degeaba ii dai reseturi de PMU ca nu te ajuta cu nimic daca tie ti s-a dezlipit de pe cablaj.
Mufa de la alimentator e ok, insa m-am uitat mai cu atentie la cea de la laptop si pare sa se miste destul de usor stanga dreapta. Se poate aici inauntru sa se fi dezlipit ?
Da, se poate, am patit-o mai demult cu un powerbook G3.
Cel mai bine demonteaza-l sau mergi cu el la un reparator de telefoane mobile. Au scule bune si mai ales dexteritate in fineturi. Asta daca vrei sa iesi mai ieftin ca la reprezentanta.
Da,cred ca aveti dreptate, Macold am sa il desfac sa vad poate sa dezlipit un circuit, l-am mai desfacut si am schimbat cooler-ul, cred ca imi vine mai usor acum ca cunosc pasii, multumesc si am sa revin cu un raspuns.
Ai grija ce faci pe acolo. Eu as zice sa folosesti un ciocan de lipit cu varf fin daca ai bube pe cablaj. Si nu incinge prea mult cablajul sa nu te trezesti cu el exfoliat. Este rezistent, nu ca cele din tv-urile rusesti de acum ceva ani, dar tot e nevoie de atentie sporita. Cum a zis si macold, daca nu esti sigur pe tine, apeleaza la cineva care are scule bune pentru depanari.
1. Aseara l-am desfacut complet, m-am uitat atent la mufa din powerbook dupa ce am detasat-o de sub logic board, am facut probe cu alimentarea nimic se auzea acelasi pacait, dupa ce m-am uitat mai atent in casuta mufei ( cea patrata) se vedea ceva miscand inauntru, Surpriza era un alt varf de la probabil un alt alimentator care a ramas infipt acolo si probabil facea un fel de scurt.
2. Dupa ce am scos minunea si am probat mergea perfect, bun acum l-am asamblat la loc si culmea din nou nimic dar am observat ca impingand mai tare mufa se aprindea ledul si implicit incarca.( mi-am dat seama ca carcasa de aluminiu din jurul mufei este mai in fata ).
3. Am zis ca trebuie altceva si ideea a fost sa tai de jur imprejur la jumatate inelul transparent care se aprinde ( este plastic transparent) astfel castigand 1/2 milimetri care va face sa intre mufa mai bine.
4. Dupa ce am retezat jumatate din inel si am probat, functioneaza perfect + am probat de mai multe ori, cateodata trebuie sa mai improvizezi altfel..
Am atasat poze si cu tzumurucul care era inauntru,
Multumesc pentru raspunsuri/sfaturi Graveyard, macold,