1 din 2
1
o problema de share.
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Pitesti
Macuser din: 14.12.05

Sunt in retzea cu un alt Mac..cum sa fac ca share-ul sa nu mai fie complet.Adica celalalt utilizator din retzea sa poata doar sa copieze fishierele de la mine..dar sa nu poata sa le shtearga. Multzumesc

Semnătură 

“Baietzii buni n’are noroc, da’ nici femeile nu ie oameni..”

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Get Info -> Ownership and Permisions. Pui la Group si la Others “Read Only”, in conditiile in care Owner esti tu.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

tot nu merge. Am dat shi la group shi la others read only….la group am selectat “network” dar celalalt utilizator din retzea are in continuare acces complet la mine.
              10x

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Prin ce metoda faci sharing? OS X nu te lasa decat sa share-uiesti folderul Public, altfel trebuie sa folosesti altceva.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Inca nu shtiu sa itzi spun prin ce metoda share-uiesc. Nu am facut eu retzeaua. Shtiu doar ca a intrat pe la “get info”. Cand o sa pot sa itzi dau mai multe detalii o sa mai dau un mesaj aici. Multzumesc ca incerci sa ma ajutzi…dar se pare ca in primul rand nu pot sa te ajut eu sa ma ajutzi grin

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

daca nu merge din permisiuni inseamna ca persoana care intra din retea e autentificata ca user-ul care detine fisierele, nu guest sau alt user. nu ai ce sa faci decat sa schimbi parola, si din retea sa se intre doar ca guest.
Ar fi interesant de stiut daca file sharing se face prin AFP (apple file sharing protocol) sau SMB (windows shares).

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
shadow - 17 Decembrie 2005 12:06 AM

Ar fi interesant de stiut daca file sharing se face prin AFP (apple file sharing protocol) sau SMB (windows shares).

Problema e ca nu ma pricep sa itzi spun metoda de share. Imi arata undeva prin ce metoda e facut share-ul?

10x

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

vezi in system preferences -> sharing, ce e bifat pe acolo.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

aha..gata am descoperit.. Personal File Sharing…Remote Login…Apple Remote Desktop….Remote Apple Events

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

Daca nu te descurci cu setarile implicite ale OSX pentru sharing , incearca SharePoints…. e free si usor de folosit. http://www.hornware.com/sharepoints/

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member

K…merci de sfat o sa incerc shi asta….

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

Personal File Sharing inseamna AFP (apple filesharing protocol).
Probabil ca celalalt mac intra la tine folosind user-ul tau. Schimba-ti parola si spune-i sa intre ca “guest”; o sa vada doar fisierele pe care le pui tu in directorul Public din home-ul tau.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 18.08.07

salut la toata lumea… pun si eu o intrebare! am un hard extern pe care-l mai leg de macbook cateodata pentru diferite nevoi. pot sa copiez informatii de pe hdd extern,insa cand sa copiez de pe calc pe hdd, nu pot si imi spune ca nu am permisiunea! nu prea sunt familiarizat cu acest sistem de operare asa incat nu prea stiu cum sa fac! va rog mult daca ma puteti ajuta…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

cum este formatat hardul?
poate de aia nu poti scrie pe el…

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Hardul acela e formatat NTFS (format proprietar Windows) SI NU POATE SCRIE pe el. Daca il reformatezi FAT 32, merge! Dar nu pe tot, ca mai mult de 32 GB e inutil!

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 18.05.07

O mică precizare: FAT32 merge bine mersi și cu mai mult de 32GB (eu am o partiție de 120GB FAT32 pe un hdd extern), problema e că de la xp încoace microsoftul ține morțiș să promoveze catastrofa ceea de ntfs și nu te lasă să creezi o partiție mai mare. Dacă însă e creată cu altceva (Mac OS, Linux, Parition Magic, Win 2000/98) merge fără probleme.
Problema majoră a parițiilor FAT32 este că nu poți pune pe ele fișiere mai mari de 2 (sau 4?) GB - de pilda .imagini de dvd-uri.

1 din 2
1