1 din 2
1
Mac mini - upgrade memorie
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

Simt nevoia sa-i cresc memoria Mac mini-ului din semnatura, de la 8GB la 16 Gb.
Acum are ocupat un singur slot, cu o memorie pe care scrie asa:

CRUCIAL 8GB DDR3L 1600 SODIMM MAC
CT8G3S160BM M 16FFD

(vedeti poza anexata)
Am cautat pe la magazinele online si am gasit ceva asemanator (http://www.dc-shop.ro/memorii-laptop/memorie-laptop-corsair-8gb-ddr3-1600mhz-cl11-mac-l/), dar am identificat doua diferente:
1. Memoria gasita este DDR3 si nu DDR3L asa cum scrie pe cea originala. Oare acel “L” este important?
2. Eticheta memoriei de la noi, asa cum apare pe site-ul respectiv, difera de cea pe care o am acum in Mac.
Ce ziceti, sa cumpar memoria de la dc-shop.ro?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

E Mac Memory. Ia cu încredere!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Multumesc pentru incurajare smile
Ai idee ce inseamna acel “L” scris dupa DDR3?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

Gata, am gasit ce inseamna acel “L”, sunt memorii DDR3 selectate sa mearga la tensiune redusa pentru a limita consumul de energie si implicit emisia de caldura.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: București, Iancului
Macuser din: 09.02.10

Am și eu două întrebări în aceeiași idee cu D_A_N. Vreau să cresc memoria Mini-ului meu late 2012 și am găsit asta:

“Memorie notebook Crucial 8GB DDR3 1600MHz CL11 compatibil Apple iMac & MacBook Pro”, cod CT8G3S160BMCEU

Este bună? Am dubii în sensul că nu se specifică dacă funcționează la 1,35V sau la 1,5V.

A doua întrebare este, dacă o las împreună cu una din cele de 2 Gb cu care a venit Miniul, are ceva? Că cei de la Apple recomandă să pui două la fel, deși nu văd motivul pentru care nu ar putea fi diferite. 10 Gb este mai bun decât 8 Gb.  smile

Semnătură 

The main difference between Macs and PCs is that Macs are computers for people who want to use technology, not manage meta-technology.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Alba-Iulia
Macuser din: 19.07.11

Dar cate sloturi de memorie contine mini-ul tău ?

Semnătură 

Macbook Pro 11,3
JBL Radial (the big one De vanzare
Asus RT-AC87U
Bose SoundTouch 30
Bose Soundlink mini
Bose SoundTouch Portable defecta
Cinema Display 24 defect

The Rum is gone..
Hattrick : 13.02.2004

Time Capsule 3TB smile
timecapsule 2tb smile
mac mini 2006(super jucarie) :(
apple tv 2g :(

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

https://www.pcgarage.ro/memorii-notebook/crucial/8gb-ddr3-1600mhz-cl11-2/

Eu recomand această memorie.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
DoT - 05 Iunie 2014 01:35 PM

https://www.pcgarage.ro/memorii-notebook/crucial/8gb-ddr3-1600mhz-cl11-2/

Eu recomand această memorie.

Nu mi se pare nici o diferență între ele, cu excepția prețului. Am văzut-o și pe asta însă m-am oprit asupra celeilalte pentru că zicea că este compatibilă cu MacBook Pro și iMac. Care este până la urmă treaba cu 1,35V sau 1,5V?

Semnătură 

The main difference between Macs and PCs is that Macs are computers for people who want to use technology, not manage meta-technology.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
dan puf - 05 Iunie 2014 12:35 PM

Dar cate sloturi de memorie contine mini-ul tău ?

Două sloturi. Vreau să pun o memorie de 8 cu una din cele de 2 cu care a venit MacMini-ul.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

PS: Stai DoT că de fapt acum văd că și prețul este la fel…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

Asta este cea pe care am menționat-o eu:
http://www.pcgarage.ro/memorii-notebook/crucial/8gb-ddr3-1600mhz-cl11-compatibil-apple-imac-amp-macbook-pro/
Nu văd practic nici o diferență. Să înțeleg că sunt bune pentru un Mac Mini?  smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Cea pe care ți-am recomandat-o eu e la 1.35V, dacă citești comentariile vei vedea că e un tip din Tulcea care a luat-o smile cine o fi,nu știu.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

Văzusem. Oricum între timp m-am lămurit și în privința celeilalte. Este tot 1,35V și am aflat oarecum indnirect că acesta este și voltajul celor instalate pe Mac. Ar mai fi problema cu “L”-ul acela de care menționa și D_A_N. Are vreo importanță dacă nu este optimizată în acest mod? Păreri?  question

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eu zic că L-ul acela înseamnă Low Voltage, adică 1,35V.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mai bine mergi cu mini-ul la sediul PC Garage și testează ramul. Sau la comanda online ai 10 zile lucrătoare posibilitatea de returnare, nu ai de ce să-ți faci griji.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

Da, voi comanda on-line și cred că o să merg pe sugestia celor de la Apple de a instala memorie la fel în ambele sloturi. Așa că nu o să mă lăcomesc și voi pune 2 stick-uri de câte 4. La 8 Gb de RAM cred că nu voi probleme chiar și cu OS X Yosemite.
http://www.pcgarage.ro/memorii-notebook/crucial/8gb-ddr3-1600mhz-cl11-dual-channel-kit-compatibil-apple/

Semnătură 

1 din 2
1