Simt nevoia sa-i cresc memoria Mac mini-ului din semnatura, de la 8GB la 16 Gb.
Acum are ocupat un singur slot, cu o memorie pe care scrie asa:
CRUCIAL 8GB DDR3L 1600 SODIMM MAC
CT8G3S160BM M 16FFD
(vedeti poza anexata)
Am cautat pe la magazinele online si am gasit ceva asemanator (http://www.dc-shop.ro/memorii-laptop/memorie-laptop-corsair-8gb-ddr3-1600mhz-cl11-mac-l/), dar am identificat doua diferente:
1. Memoria gasita este DDR3 si nu DDR3L asa cum scrie pe cea originala. Oare acel “L” este important?
2. Eticheta memoriei de la noi, asa cum apare pe site-ul respectiv, difera de cea pe care o am acum in Mac.
Ce ziceti, sa cumpar memoria de la dc-shop.ro?
Gata, am gasit ce inseamna acel “L”, sunt memorii DDR3 selectate sa mearga la tensiune redusa pentru a limita consumul de energie si implicit emisia de caldura.
Este bună? Am dubii în sensul că nu se specifică dacă funcționează la 1,35V sau la 1,5V.
A doua întrebare este, dacă o las împreună cu una din cele de 2 Gb cu care a venit Miniul, are ceva? Că cei de la Apple recomandă să pui două la fel, deși nu văd motivul pentru care nu ar putea fi diferite. 10 Gb este mai bun decât 8 Gb.
Nu mi se pare nici o diferență între ele, cu excepția prețului. Am văzut-o și pe asta însă m-am oprit asupra celeilalte pentru că zicea că este compatibilă cu MacBook Pro și iMac. Care este până la urmă treaba cu 1,35V sau 1,5V?
Văzusem. Oricum între timp m-am lămurit și în privința celeilalte. Este tot 1,35V și am aflat oarecum indnirect că acesta este și voltajul celor instalate pe Mac. Ar mai fi problema cu “L”-ul acela de care menționa și D_A_N. Are vreo importanță dacă nu este optimizată în acest mod? Păreri?
Mai bine mergi cu mini-ul la sediul PC Garage și testează ramul. Sau la comanda online ai 10 zile lucrătoare posibilitatea de returnare, nu ai de ce să-ți faci griji.