Ajutor! Router D-LINK DIR-615 și RDS
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Am un prieten care și-a luat routerul de mai sus, e bîtă la conectică și nu poate obține ajutor de la RDS. (firmă prietenoasă, în plm!)
Mă poate ajuta cineva să-l ghidonez?
Pas cu pas, ca pentru proști. Vede semnalul full, dar nu poate ieși.

Merci!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 05.01.09

Salut,

RDS-ul nu este obligat si nici interesat sa ofere suport pentru echipamente pe care nu le comercializeaza si nici nu le agreeeaza in retea, la cati ispisti ai vazut politica asta?

Acum on topic, te putem ajuta pas cu pas daca ne spui ce router si-a luat si ce tip de abonament, vorbim de cel standard pppoe sau altceva?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12
iaru - 26 Noiembrie 2013 11:44 PM

Am un prieten care și-a luat routerul de mai sus, e bîtă la conectică și nu poate obține ajutor de la RDS. (firmă prietenoasă, în plm!)
Mă poate ajuta cineva să-l ghidonez?
Pas cu pas, ca pentru proști. Vede semnalul full, dar nu poate ieși.

Merci!

Pe partea de modem, trebuie setat ca PPPoE, cu user/pass primit de la RDS. Nu e nevoie sa seteze nimic altceva, nici macar DNS-urile (le ia el automat).
Pe partea de router, sa lase clasa de IP pentru LAN pe default (192.168.x.x).
Pe partea de WiFi sa nu uite sa securizeze cu o parola suficient de complexa, pe protocol WPA sau WPA2.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 04.08.11

Sa nu puna nume la conexiune smile Sa lase in router la PPPoE doar user si parola. Asta e secretul la RDS, si nu esti primul care trece prin asta.

Semnătură 

Am avut odata un link in semnatura, in cod binar, dar a fost descoperit (dupa doi ani) si sters :(

rMBP 13”
iPhone 6
iPad Mini aka The Best Gadget Ever

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Alba-Iulia
Macuser din: 19.07.11

sa bifeze always connect langa user si parola ?

Semnătură 

Macbook Pro 11,3
JBL Radial (the big one De vanzare
Asus RT-AC87U
Bose SoundTouch 30
Bose Soundlink mini
Bose SoundTouch Portable defecta
Cinema Display 24 defect

The Rum is gone..
Hattrick : 13.02.2004

Time Capsule 3TB smile
timecapsule 2tb smile
mac mini 2006(super jucarie) :(
apple tv 2g :(

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Mulțumesc tururor.
Deși în setasem postarea să mâ anunțe, Mavericks mi-a aruncat toate mesajele la spam.
Între timp, omul s-a lămurit, adică a venit unu’ și l-a rezolvat!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05
vaneea - 27 Noiembrie 2013 08:22 AM

RDS-ul nu este obligat si nici interesat sa ofere suport pentru echipamente pe care nu le comercializeaza si nici nu le agreeeaza in retea, la cati ispisti ai vazut politica asta?

Clicknet ... iti spun ca nu te pot ajuta la configurare dar iti pot da sfaturi. Cu router-ul de acasa cu Linux/BSD cand am avut probleme (de 3 ori in 8 ani) cu ClickNet le-am rezolvat intotdeauna. Le ziceam erorile de protocol la PPPoE si isi dadeau seama de problema.

La RDS cand le spuneam ca nu am windows, imi inchideau telefonul in nas. Asta e motivul pentru care am renuntat la RDS si am pastrat Clicknet-ul si la mine si la parinti - chiar daca e mai scump si mai incet. Daca ai un dispozitiv WiFi only si esti non-tehnic - ghinion cu RDS.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 04.08.11

Ba, eu am nu am fost multumit recent de cum imi mergea abonamentul asta nou de 500, am sunat, am facut troubleshooting si pe direct si prin router. I-am zis ca-s pe Mac, m-a ghidat pas cu pas sa-i zic ce avea el nevoie, nu a fost nicio problema.

Semnătură 

Am avut odata un link in semnatura, in cod binar, dar a fost descoperit (dupa doi ani) si sters :(

rMBP 13”
iPhone 6
iPad Mini aka The Best Gadget Ever

‹‹ Packet loss + latency      Achizitie NAS ››