MBP Retina 15’ (2012) Incompatibil cu Monitor Philips de 29’ - Ajutor va rog
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 28.11.13

Salutare,

Sunt nou pe forum…sper sa postez la locul potrivit. Am si eu o problema va rog frumos daca poate sa ma ajute cineva.

Am un MBP Retina de 15 cu software upgrade la zi ..si recent mi am cumparat un monitor:
Monitor LED AH-IPS Philips 29”, Ultra Wide, DisplayPort, 2xHDMI, DVI, Boxe, Negru, 298X4QJAB

...si nu pot sa l fac sa mearga..adica vede rezolutia… dar se vede prost..este clar ca ceva este in neregula.

Am cautat pe net…se pare ca este o problema de compatibilitate (am gasit pe amazon un review) ..dar totusi
s-ar putea rezolva cu nuj ce instalari.

Are cineva idee ce ar trebui sa fac? Este destul de enervant ca un asa monitor misto sa vada asa de prost…
Daca nu se poate face nimic ...o sa l dau inapoi de unde l am cumparat.

Mersi,
catalin

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Moderator
Din: Oltenita, Calarasi
Macuser din: 14.11.06

Pune si tu o poza daca ai cum, sa putem vedea ce se petrece. Sau macar da niste detalii. Cum adica vede rezolutia dar se vede prost? Ce vrei sa spui prin asta.

Semnătură 

27” iMac 3,1GHz Intel Core i5
MacPRO OctaCore 2,8 GHz
PowerMac G5 Dual Core 2,3GHz, PowerMac G3 400MHz, PowerMac QuickSilver Dual G4 800MHz, iMac G3 400MHz Ruby & Indigo PowerMac MDD Dual G4 1,25GHz
Macintosh Classic II, Quadra 610
Pad 2 White 32 GB 3G+WiFi
iPhone 7 32GB
XBox classic, XBox 360, PS4 slim, Nintendo Wii, Nintendo 64 Black & Pokemon Edition, Original Gameboy, DSi XL, GBC, GBA, PSP.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

afla care e rezolutia nativa a monitorului si seteaza MPB-ul la rezolutia respectiva pentru ecranul extern

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 

Mersi de raspunsuri…

Deci astea sunt monitoarele care le am puse la mac ul meu. Cel cu probleme este Philips ul… (atasat).

Monitorul este legat la mac hdmi-hdmi…si ma gandesc ca pt rezolutia ce poate el (2560-1080) si claritate ar trebui prin thunderbolt
ceva Mini Display Port - Display Port.

Deasemeni, dupa cum puteti vedea in atasamentul 2… mac ul recunoaste rezolutia…numai ca nu i clara…adica este destul de sters.

Culmea este ca atunci cand fac printscreen… imaginea din printscreen este la rezolutie buna.

Din ce am citit la review uri pe amazon este o problema de compatibilitate. Pun aici un copy paste dintr un review:
Mac users take note: I had some compatibility issues with this display and my Macbook Pro Retina. Specifically the Mac’s video driver thinks it’s a television and although I was able to get the full 2560x1080 resolution, text sharpness and overall video quality was very poor. I was unable to resolve the problem and Philips’ website didn’t have any guidance. It did, however, work fine when plugged into my non-retina Macbook Air.

Nu stiu ce sa zic si sa mai fac ca ma enerveaza maxim.

Mersi pt raspunsuri oricum,
Catalin

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti / Vaslui
Macuser din: 26.06.11

Trebuie să selectezi “Best for display” și să vezi prin setările monitorului să fie selectat la Display Port PC, nu AV. Așa am pățit și eu la un monitor Samsung ieri și s-a rezolvat din setările display-ului.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 

Mihai, chiar si atunci cand selectez “Best for Display” ... tot la rezolutia asta ramane… si da din monitor am setat “HDMI” ca asa este conectat el acum.

Nu are rost sa selectes Display port pt ca nu este conectat pe display portul monitorului.

Intrebare:

Oare daca cumpar un fir MiniDisplay Port (iesirea din mac) - Display port (intrarea in monitor) sa dea rezultate mai bune? Acum, dupa cum spuneam el este conectat hdmi- hdmi. Normal hdmi ar trebui sa duca aceasta rezolutie bine…dar am tot citit si unii spun ca cumva hdmi ar fi limitat la mai putin de 2000 x ceva .

Am gasit asta:
http://www.ireckon.net/2013/03/force-rgb-mode-in-mac-os-x-to-fix-the-picture-quality-of-an-external-monitor

nu pot sa mi dau seama daca ar merge si la monitor philips sau nu.

Am incercat si cu SwitchRes x…cum au fcut astia aici…nu a mers:
https://discussions.apple.com/thread/4672999?start=15&tstart=0

Mersi

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti / Vaslui
Macuser din: 26.06.11

Scuze, nu am citit eu bine. Am citit că l-ai conectat prin displayport. Eu zic să te mai uiți la setările monitorului și să vezi. Poți încerca și să instalezi Windows prin Bootcamp și să vezi cum se comportă. Să știi dacă e limitat HDMI-ul… Poate poți face rost și de un alt calculator și să-l conectezi și pe acela…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 17.09.09

Umm, nu ai o poză FIZICĂ să vedem cum se vede? (Adică o poză la ecranul fizic). Acoperă imaginea toată zona fizică a ecranului?

Vezi că prin HDMI + bootcamp s-ar putea să ai probleme de scaling (cum am avut eu). Depinde de setarea aia cu over/underscan, care e setată la non-100%, și atunci se vede textul BLURRY și nu acoperă tot ecranul fizic. Doar de prin catalyst (placă video AMD) am reușit să o rezolv. În schimb pe mac n-au fost probleme.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 04.08.11

Incearca DisplayMaestro dar cu mare grija! DM ar trebui sa-ti arate toate rezolutiile suportate de monitor, si sa o selectezi manual pe cea ce o vrei tu. DM se foloseste pe retina-uri ca sa setezi rezolutia reala de 2560x1800/1600.

Semnătură 

Am avut odata un link in semnatura, in cod binar, dar a fost descoperit (dupa doi ani) si sters :(

rMBP 13”
iPhone 6
iPad Mini aka The Best Gadget Ever

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
Rank
Newbie
Din: 

Dabia acum am rezolvat dupa 2 ore de chin si jale… M-a ajutat un prieten care se pricepe mai bine ca mine.
Am folosit exact ce spune asta:

http://www.ireckon.net/2013/03/force-rgb-mode-in-mac-os-x-to-fix-the-picture-quality-of-an-external-monitor

Deci problema era ca mac ul recunostea monitorul ca un TV si scrisul se vedea ft naspa. A rescris prietenul exact cum spun astia aici
si intr un final… fortat si cu Switchrsx ...am reusit sa obtin un 2560x1080 de o buna calitate.

Intradevar, alta viata…se vede altfel…

Mersi la toti pt sfaturi… si toate cele bune.
Catalin