1 din 2
1
telefon cu GSM
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Salut,

Nu stiu cum sa-i spun de fapt titlului

De fapt ce am nevoie:
Sa ma pot lega cu un POS (aparat de incasat plati prin card, sau terminal comerciant) la o linie telefonica de la care sa pot apela prin GSM (cartela SIM a modului) o linie telefonica fixa din Bucuresti.
Stiu ca exista si POS-uri mobile (cu cartela SIM inclusa) dar banca la care suntem impune un minim lunar de incasari destul de mare iar comisioanele sunt grosse (3%).
Ceva idei?
Thanks

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Din cate inteleg vrei sa legi un POS care are intrare pentru linie telefonica fixa, la un aparat care sa “simuleze” ca este o linie telefonica fixa, insa comunicatia sa se realizeze prin reteaua mobila?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Exact.
Dar acum ma gandesc daca pentru GSM nu va trebui si abonament de date (habar n-am daca , comunicarea cu serverul bancii se face prin transmisie de date - cred ca da . Oare un abonament simplu de voce GSM permite si transmiterea de faxuri - se transmit sub forma de date, din cate stiu? Cred ca asa e comunicarea cu serverul bancii.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Este ceva stroțo-cămilă pentru noi (europenii)
PayPal, are un serviciu PayPal Here, dar, din păcate, e disponibil only USA

http://firewireblog.com/2012/03/15/paypal-here-the-simple-way-for-merchants-to-accept-credit-cards-paypal-checks/

La limita legii, poți pe o adresa din USA să-ți comanzi cititorul, lucrezi pe cont PayPal, dar nu-ș ce faci cu Ponta cand te prinde… Ca folosești pentru o firma un cont nerecunoscut in Europa…

Iar ca sa introducă PayPal serviciul in Europoa, puțin posibil, deoarece iuropenii nu pot controla/verifica conturile PayPal.

Si eu exact aceeași nevoie o am, sa am la mine o soluție elegantă de a încasa de pe card, nu caramizile acele ce ți le dau bancile, si cu autonomie măsurată in minute….

Comunicarea cu banca in orice mod merge prin GSM

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Iată ce zice PayPal…..

https://www.paypal.com/webapps/mobilemerchant/page/mpa/ob/geturl?onbver=2.0&country;.x=US&hs=almostHere

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Iată ce zice PayPal…..

https://www.paypal.com/webapps/mobilemerchant/page/mpa/ob/geturl?onbver=2.0&country;.x=US&hs=almostHere

Semnătură 

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ca firma, nu prea am de ales. Totul trebuie sa fie oficial. Macar daca nu are cere banca noastra asemenea comision, dar si rulaj minim lunar… Paypal cere minim 500 uSD lunar, ai nostri 10000 lei/lunar. E o mica/mare diferenta…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Pentru bișnița ta e recomandat sa ai POS care accepta AMEX-uri.
La noi accepta o singura. Anca, banca poștasilor….

Semnătură 

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu e bisnita, e o firma ce exista de peste 15 ani… dar la asa comisioane la banci, ma lipsesc…
Problema mare e linia telefonica fixa daca ma deplasez. Un mic convertor 12VDC/220VAC nu e mare scofaala. Dar cum lel POS-ul la un mobil? Mister…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Sa legi un POS cu intrare pentru linie telefonica fixa la un telefon mobil este un lucru aproape imposibil ... si datorita faptului ca atunci cand POS-ul initiaza un apel, asteapta tonul pe linia telefonica, iar telefonul mobil lucreaza altfel. Poate ca un electronist bun ar putea face ceva “smecherii”, insa sigur va fi o solutie scumpa si probabil destul de incomoda pentru a folosi in deplasari (totusi ai putea sa intrebi si pe pe http://www.elforum.ro). Nu stiu cum functioneaza telefoanele “fixe” de la DigiMobil, cand este ridicat receptorul, vine un ton de apel inainte sa fie tastat numarul apelat?... Presupun ca metoda de a folosi linia telefonica a clientilor (daca mai au telefon fix), nu intra in calcul…

Legat de POS-uri cu GSM, pe Ebay sunt cateva la vanzare, dar banuiesc ca reprogramarea lor ar fi o problema. Si alta problema este ca banca probabil nu iti va permite sa folosesti un dispozitiv strain, din motive de securitate (ar putea fi un POS modificat care si inregistreaza datele pe langa prelucrarea tranzactiei)...

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Din pacate cam ai dreptate cu toate. Tocmai dadusem cautare pe google si am gasit ce termeni trebuie cautati: Mobilink GSM.
De pilda asta:
http://www.partnertelecom.ro/Interfete-GSM-Premicell

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ai gasit ce ai cautat. Dispozitivele astea macar au si un design destul de placut…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mai trebuie vazut daca trebuie conexiune GPRS la cartela (transmisie de date) sau e suficienta una de voice…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Vezi că nu e așa simplu. Cutiile alea au pentru date un conector RS232 separat.
Dacă e nevoie de o linie pentru voce este ok.
Dacă este nevoie de transmisie de date atunci se complică... Trebuie probat POS-ul și văzut dacă poate transmite date pe conexiunea de voce… Nu cred că un POS construit să funcționeze pe o linie telefonică clasică poate să se conecteze pe serial la cutiuță...
Mai bine cauți altă bancă.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Sunt mai mult ca sigur ca nu ai nevoie de conexiune de date. Prin linia telefonica fixa, la o tranzactie POS-ul apeleaza numarul de telefon presetat, transmite / receptioneaza niste date si dupa terminarea tranzactiei (acceptat / refuzat) inchide apelul. Asemanator cu internet-ul dial-up sau cu trimiterea unui fax…

Ar fi bine daca ai putea afla de la firma respectiva daca dispozitivele lor sunt bune pentru transmisie de date (gen fax sau dial-up). Vreau sa zic, sa te asiguri ca specificatiile dispozitivului corespund cu cele folosite in telefonia fixa (frecventa tonului de disc, tensiunea / curentul de linie, etc.). In mod normal ar trebui sa corespunda si sa functioneze, dar nu strica sa ii intrebi totusi inainte, pentru a fi sigur ca va functiona. Nu stiu ce frecventa are tonul de disc la Romtelecom, presupun ca e la fel cu cel generat de dispozitiv (450 Hz +/-10%), dar in caz ca tonul de disc generat de dispozitiv difera cu mult de tonul de disc utilizat in telefonia fixa, POS-ul poate sa nu detecteze ca este ton.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

@nvmarian: Din cate stiu, POS-urile facute pentru linie telefonica fixa transmit date prin conexiunea de voce, la fel ca un fax sau un modem. Deci teoretic ar trebui sa functioneze, conteaza doar ca semnalul audio transmis / receptionat sa nu fie distorsionat sau cu intreruperi. Si eu recomand sa se testeze dispozitivul inainte de cumparare (daca functioneaza POS-ul cu el sau nu), sau vanzatorul sa confirme ca se poate utiliza pentru un POS.

1 din 2
1

‹‹ Price check iphone 3gs      Service Bucuresti ››