Dictionar englez-roman / roman - englez
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 09.02.07

Hello boys, va pun si eu o intrebare pentru ca sunt mai noua in breasla fanilor MacOS, exista cumva dictionare bilingve, m-ar fi interesat chiar si englez-roman / roman-englez, deoarece sunt traducator de profesie, si m-ar ajuta.

Va multumesc anticipat pentru ajutorul vostru.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

gasesti on-line, pe internet…

dar citeste si discutia asta

[ Modificat: 09 Februarie 2007 02:35 PM de dacuBurebista ]

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
denisa - 09 Februarie 2007 02:11 PM

Hello boys, va pun si eu o intrebare pentru ca sunt mai noua in breasla fanilor MacOS, exista cumva dictionare bilingve, m-ar fi interesat chiar si englez-roman / roman-englez, deoarece sunt traducator de profesie, si m-ar ajuta.

Va multumesc anticipat pentru ajutorul vostru.

Din cîte știu, singura companie „edu” din patria noastră care face dicționare windows-mac os este Infomedia, care își vînd produsele și la istyle. Din păcate, dicționarele scoase de ei sînt pt copii, pt prima etapă a studierii unei limbi. Am și eu unul, român-englez-francez, dar nu cred că ți-ar fi de vreun folos, poate de prisos.
Pentru lucrul online, îți recomand să descarci Omni Dictionary (free, http://www.omnigroup.com/ ) și din el să te legi la o bază de date (dexonline e deja acolo, dar nu am știință de un dic en-ro/ro-en).

P.S. De pe site-ul omnigroup te vei duce și pe http://www.dict.org/bin/Dict, ai acolo și un en-ro! enjoy! Uite că nu știam că au și așa ceva, așa învață omu, cînd caută la întrebarea altora.

[ Modificat: 09 Februarie 2007 06:49 PM de Cattus Thraex ]
 Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 21.05.06

I-am dat să caute două-trei cuvinte (glimpse, hat, hunter, gray, bloke) şi nimic. Gratis, da’ slăbuţ... Numa’ 992 de cuvinte, dacă nu mă-nşel.  shock

Dicţionarul de la Transylvania Info e mult mai bun.  smile

[ Modificat: 09 Februarie 2007 07:04 PM de bogdan77 ]

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
bogdan77 - 09 Februarie 2007 07:00 PM

I-am dat să caute două-trei cuvinte (glimpse, hat, hunter, gray, bloke) şi nimic. Gratis, da’ slăbuţ... Numa’ 992 de cuvinte, dacă nu mă-nşel.  shock

Dicţionarul de la Transylvania Info e mult mai bun.  smile

Da, cred că ai dreptate, e slăbuț de tot acel dicționar, baza de date e extrem de limitată. Cel pe Transylvania info e mult mai bun, nu trebuie să pui diacritice de niciun fel, dar altfel merge. L-am pus la baza de dicționare.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 21.05.06

Acuma, după ce am descărcat baza de date de aici, văd că are numai termeni IT. Deci rectific: mic, specializat, da’ nu dicţionar general.  downer

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
bogdan77 - 09 Februarie 2007 08:42 PM

Acuma, după ce am descărcat baza de date de aici, văd că are numai termeni IT. Deci rectific: mic, specializat, da’ nu dicţionar general.  downer

bun și ăsta la ceva…

Semnătură