Din comentarii se pare ca iese cam un cm (~1/2”).
Vezi cum sta un card SD normal..
Oricum e stupid din partea Apple sa nu faca slotul spring loaded astfel incat sa intre tot cardul.
Comentarii am tot vazut, dar eram curios daca are cineva. Oricum, si sa iasa un pic, mi se pare supertare. Mi-as lua unul de 128, ca e si mult mai rapid decat un sd normal.
Da, stiu si minidrive-ul, dar uita-te un pic la testele de viteza. Minidrive e foarte slow, undeva la 30/40 scriere citere, pe cand storedge e undeva la 80/100. Intr-adevar, minidrive-ul e perfect ascuns.
Din ce vad in comentariile celui de 128GB, viteza de scriere e la 32 iar cea de citire e 37MB/s. La pretul ala ma indoiesc ca viteza ajunge la 80. Daca ar fi asa, maine as lua unul sa il pun in aparatul foto.
Ia vezi aici. Si am vazut si mai rapid.
Faza cu viteza mica e legata de Mac-uri din ce am inteles. Cica alea de pana in 2012 (sau 2011, nu mai stiu unde am citit) aveau SD-ul legat de acelasi controller cu USB-ul, si de acolo pierdeau banda. CIca astea din 2013 au controller separat.
Tot eu revin, se pare ca o parte din comentariile de pe Amazon sunt inexacte. Se pare ca din Air iese foarte putin in afara in timp ce din Pro iese mai mult. In plus, viteza depinde de varianta de Mac utilizata. Sursa e aici.
Exact ce ziceam si eu. Si de asta am intrebat daca a folosit cineva cu rMBP 13 ca stiu ca pe 13 iese mai mult. Pe ala de 15 spre exemplu, se imbina perfect. Acuma, comparativ, tocmai am facut un speedtest pe un SDHC clasa 10, si am 10-15mbps scriere, 80+ citire. storedge-ul ar trebui sa fie semnificativ mai rapid pe partea de scriere.
Am dat peste post si mi-as lua si eu un Minidrive (dat fiind ca am un mini de 64 GB luat de pe aliexpress cu 12 USD, samsung. Il foloseste prietena in galaxy s-ul ei, dar am sa-l recuperez ca nu face nimic cu el oricum).
Intrebarea mea dupa ce am vazut site-ul .... daca il “bagi” acolo cum dracu il mai scoti afara ? cu o surubelnita ? ca nici penseta nu intra ....
ah da, va rog sa ma scuzati, am vazut filmul de pe site.
are un “celofan” lipid de el. “tragi” de el si iese ... clever.
bun, mini drive it is ... imi iau si eu unul, viteza nu ma intereseaza, am sa tin pe el doar chestii “de storage” gen ... proiectele facute in omnigraffle, dmg-uri instalabile ... etc. Poti pune si un film - doua sa te uiti la lucru cand “muncesti” ....
Sa ne tii la curent. Si eu cred ca o iau un minidrive totusi. Ma mai gadesc pana la sfarsitul lunii cand incepe shipping-ul. Da un link la SDul ala cu 12 dolari te rog.
am luat 2 card-uri de 64 gb samsung cu adaptor - class 10. unul il folosete consoarta in galaxy-ul ei, celalalt era pentru un prieten.
erau samsung in cutie, sunt pe okazii.ro - le vinde cineva cu 170 RON bucata ... exact acelea, ei bine eu am dat 12 USD/bucata din china, free shipping ...
A durat cam 5 saptamani sa ajunga ... dar na ... merge. La diferenta aceasta de pret ma gandeam sa iau vreo 100 de bucati sa le vand ... dar nu prea pot sa ma ocup de dinastea ... muncesc
oricum, eu le-am luat din aplicatia “aliexpress” de iphone. Nu mai stiu exact seller-ul si nu il mai am nici in history - l-am sters cand au ajuns - asa fac si in apicatia de ebay.
eu pot confirma ca le formatez la 64 gb (nu e pacaleala) si chiar par sa fie class 10 dupa cum se misca ... si pretul e de vreo 8 ori mai mic ca in Romania ...
Tin sa le spun la toti pe care ii cunosc acelasi lucru - nu mai ingrasati “comertul” de romania. Suntem in 2014 imediat ... putem cumpara de oriunde de pe planeta sa ocolim “importatorii” si cele 10 maini prin care trec toate lucrurile. M-am obisnuit sa cumpar din china , ebay, amazon.de (pentru taxe) ... fac economii importante anual din asta ... totul e sa ai rabdare sa astepti, sau sa ai un prieten bun pe afara sa te ajute amical ...