Rasismul, în orice formă, e revoltător. Dar ridicarea la rang de idol a unui politician e ridicolă. Aș fi curios să citesc o statistică referitoare la numărul fermierilor buri (albi) asasinați după ce Mandela a preluat puterea, de exemplu.
Daca m-ai fi intrebat acum 1 sapt cine este Mandela si daca traieste n-as fi stiut nimic, oare sunt eu asa ignorant? Facebooku vad ca e plin de statusuri si de destepti care stiau totul, ca altfel nu vad de ce l-ar venera atat.
Rasismul, în orice formă, e revoltător. Dar ridicarea la rang de idol a unui politician e ridicolă. Aș fi curios să citesc o statistică referitoare la numărul fermierilor buri (albi) asasinați după ce Mandela a preluat puterea, de exemplu.
De ce e revoltator? Iti connvine ca esti facut rrom ? zau ca n as avea nimic cu rromi sau ungurii dar sa ma lase dracu sa traiesc. Nu dezvolt mai mult . De mai traia maresalu erau PASARI rare
Ps a nu se intelege ca am ceva cu negrii africani sau alte natii doar ca nu am fost de acord cu colegu’
[ Modificat: 08 Decembrie 2013 12:25 PM de Administrator ]
NU o să-l pomenească nimeni, deaorece valorile, cele reale, trec neobservate.
Dacă se dădea cu avioane,. drgstere, sau similar sigur era pomenit
Așa, ce contează? S-a dus un om care a schimbat un regim, un guvern într-o perioadă neagra a Africii de Sud. Mi se rupe… gândesc unii
Si pentru nenea ala de F&F nu mai durează mult și e gata utitat….
sa vezi cand o sa moara arnold sau vandame .. va fi doliu national ma, vor jeli pitipoancele pe feisbuc cateva luni cand binenteles se va intampla ceva mai coool.
Să judeci un om pentru că e negru sau alb, musulman sau ateu, hetero sau homo, bărbat sau femeie, e revoltător. Să-l judeci și, eventual, să-l trimiți la dracu (la propriu) pentru că, indiferent de nație/culoare/religie/sex/preferințe muzicale ți-a spart mașina - asta ar trebui să fie normal. Dacă întrebi de ce e revoltător rasismul sau discriminarea de orice fel bazată pe ceea ce ești și nu pe ceea ce faci… orice discuție mi se pare de prisos.
Mandela a facut ceva ce nimeni nu ar fi indraznit / visat. Si rezultatele se vad. Pur si simplu a transformat o colonie intr-o tara normala. Mai sunt multe de facut, dar deja lucrurile incep sa se miste si acolo.
@Dan Puf
Daca ai fi fost in locul negrilor cvasi-sclavi din Africa de Sud, oare la fel ai fi gandit / declarat? Ma indoiesc…
Da, poate nu l-am citit cu atentie.
Dar, din cate stiu eu, indienii nomazi de care vorbesti au fost adusi ca sclavi in Europa, nu au venit vu navele din India. Asa ca … istoria se intoarce.
Si sa mai stii ceva: multi (foarte multi) dintre acesti “nomazi” chiar sunt foarte marginalizati de comunitatile satesti in care traiesc. Nu te gandi doar la cei din orase, gandeste-te si la cei din sate. Am avut ocazia sa vad destule nedreptati, rezumate la eternul “da-i incolo!”.
am muncit in italia vreun an, italienii isi chiar marocanii vietii imi ziceau tziganu de ce?
eu sigur nu ma simt si sigur nu am facut ceva sa ma considere, le-am muncit correct am luat banii correct.
vreu sa inchidem subiectul ca iar iau avertisment. multumesc.
Da, poate nu l-am citit cu atentie.
Dar, din cate stiu eu, indienii nomazi de care vorbesti au fost adusi ca sclavi in Europa, nu au venit vu navele din India. Asa ca … istoria se intoarce.
Si sa mai stii ceva: multi (foarte multi) dintre acesti “nomazi” chiar sunt foarte marginalizati de comunitatile satesti in care traiesc. Nu te gandi doar la cei din orase, gandeste-te si la cei din sate. Am avut ocazia sa vad destule nedreptati, rezumate la eternul “da-i incolo!”.
Mergi atunci prin Târgu Jiu să vezi și cum e atunci când minoritatea devine majoritate.
Back on topic - D-zeu să-l odihnească pe Mandela, și să ajute să mai se nască și alții ca el.