Nu situ daca considera ca nu au concurenta, dar din câte știam, samsung deține cota parte de 80% din piața de telefoane! la ora actuala. Nu stiu daca celor de la Ferrari le convine ca vand câteva sute de mașini pe an, in timp ce cei de la BMW vand câteva milioane.
Iar produsele it, din punctul meu de vedere, niciodată nu trebuie considerate ca o piața exclusiva, de lux, greu de acces pt toți consumatorii, chiar daca apple se lauda ca in fiecare an reinventează roata.
Si eu dețin mac pro, imac, ipad , iphone 5c, dar daca te uiti, in cazul meu, la produsele pe care le am si le compari cu Specificațiile modelelor anterioare si ulterioare( de ex mac pro 2008-2009-2010) nu vezi diferența notabila( ca ei se lauda ca e de 2x mai rapid, mai bun, mai nu stiu cum, asta e chestia de marketing, care nu justifica ideea sa iti reinnoiesti “garderoba” in fiecare an, cu toate ca si in it la fel ca si in moda, se cumpara unele lucruri doar pt ca sunt la moda) lucru care confirma ideea ca apple da tehnologice cu portia.
Acum ca mi-am cumparat o tableta nexus, nu înseamnă ca sunt un paria si ca reneg tot ce înseamnă apple. La fel cum am zis, nu am avut banii suficienți pt mini 2 si m-am saturat de nesimtirea celor de la apple de anul acesta cu lansarea cu 2 luni inainte si pe urma așteaptă ca prostu ca nu e in stoc…
Pe de alta parte am ales nexus, pt ca așa cum a zis Sergiu, platforma Android, fiind oplatforma liberă, fiecare producător face ce vrea cu ea si o adaptează propriilor telefoane in felul in care considera el de cuvinte, de aceea, din lipsa de interes pt modelele precedente nu mai lucrează pt optimizare si compatibilizarea noi versiuni de software cu vechile generații de telefoane, dar cu nexus nu e valabil același lucru, din ce am văzut modelul de 2012 si 2013 la tableta nexus 7 au primit noul update OTA aproape concomitent, asta fiind primul mar avantaj al produselor Google.
Sincer mie imi plăcea si galaxy s4, dar daca ar fi avut Plasticul la fel cum am eu la 5c eram incredibil de bun. Sa speram ca in viitorul apropiat vor trece si ei la ceva mai premium