Pe cat de mare entuziasmul ca mi-am cumparat un WD My Book Live (despre care citisem pe netchiar de bine), pe atat de dezamagit sunt…sau poate am avut eu ghinion.
Aparatul merge, in sensul ca imi afiseaza share-urile, dar nu ma lasa sa ii accesez setarile. Cand scriu ip-ul in browser, nu reuseste sa se conecteze. Oricat am incercat, de la hard reset router, hard reset WD, searchuri pe google (aparent multi au patit asta si nu au rezolvat sau rezolvarile lor nu merg la mine), n-am reusit in niciun fel sa ii accesez setarile.
Are cineva idee ce as putea sa ii fac? In mod normal il duceam inapoi la magazin, dar m-a pus naiba sa merg personal sa il ridic, ca era in drumul meu.
Incearca sa vezi daca device-ul e vizibil in retea:
arp -a
IP-ul device-ului apare in lista generata de comanda de mai sus?
Cand incerci sa te conectezi, pui in browser comanda completa? (adica http://10.0.1.19, de ex.).
Imediat ce l-am achizitionat, am urmat pasii indicati in linkul de la Costi M. si prima data mi-a aratat ca totul s-a configurat corect. Totusi, cand sa accesez setarile din interfata web (cea la care ar trebui sa ma conectez prin ip-ul drive-ului), nu a mers, in sensul ca browserul imi scrie ceva de genul “cannot access IP 192.168.1.xxx”. Cat despre setari, nu am umblat in terminal, unix sau mai stiu eu unde pentru ca n-am cunostintele necesare.
Am incercat sa il conectez la un sistem cu Windows si tot nu i-am putut accesa interfata.
Nici prin conexiune directa, accesandu-i interfata cu IP-ul direct, nu mi se conecta.
Voi suna la WD support azi si probabil maine il voi duce in service, daca tot nu gasesc vreo rezolvare.
Imi pare rau ca n-am vazut mai devreme topicul, totusi, ai rezolvat ceva?
Intreb pentru ca am si eu produsul asta inca de la aparitie si a avut multe bube pana i-au pus la punct cat de cat firmware-ul, eu unul am petrecut multa vreme pe forumurile lor de support.
Incearca totusi si sintagma: http://ip_local/UI/login
Stiu ca nici la mine nu mergea intr-o vreme http://ip_local ci doar cu sintagma de mai sus. De-atunci au mai fost ceva fw update-uri si vad ca acum e ok.
Nu am rezolvat nimic. L-am dus la magazinul de unde l-am achizitionat, l-au trimis la service-ul WD, iar zilele trecute m-au sunat sa imi spuna ca imi vor returna banii pentru ca device-ul nu e reparabil
Probabil am avut doar eu ghinion, desi tot citind forumuri am aflat cate probleme are device-ul asta. Dupa experienta asta si dupa tot ce am citit, nu mi-ar mai trebui asa ceva (poate doar de la Lacie sau Synology)
Mda, îmi pare rău s-aud. Eu așteptam de ceva vreme un produs de genul ăsta, plug’n'play, cu care să nu-mi bat capul cu setări și alte balamucuri. L-am luat de îndată ce a sosit la pcgarage la un preț bun (era chiar înainte să se scumpească HDD-urile). Chiar a fost plug’n'play mai puțin remote accesul de pe iDevice-uri cu care mi-am bătut mult capul și care intr-un final l-au rezolvat cu un fw nou dar cu ocazia asta am constatat că remote accesul se face exclusiv prin serverele WD cu o conexiune mizerabilă și ca atare am renunțat. Acum stă bine merci pe post de stocare și media server.