Am un iMac g3/350/256SDRAM cu HDD de 6 GB ( off: cum scot carcasa sa schimb hdd-ul :( ca imi prind urechile ) si sincer nu am nici un joc pe el. Daca puteti sa faceti o lista cu jocuri care ar functiona pe sistemul meu ( saptamana viitoare s-ar putea sa ii pun 512 RAM sau mai mult ).
Ce sistem de operare ai?
OS 9 sau OS X?
Daca e X, e prea lent pentru aproape orice.
Daca e OS 9, duce majoritatea jocurilor de Classic (Starcraft, TombRaider Gold, SimCity 2000 etc).
De demontat e mai greu, dar intreaba la sectia Mac desktop si periferice!
Am un iMac g3/350/256SDRAM cu HDD de 6 GB ( off: cum scot carcasa sa schimb hdd-ul :( ca imi prind urechile ) si sincer nu am nici un joc pe el. Daca puteti sa faceti o lista cu jocuri care ar functiona pe sistemul meu ( saptamana viitoare s-ar putea sa ii pun 512 RAM sau mai mult ).
Cu schimbarea hdd-ului nu mă bag, te ajută shrek, dacă vrei sau altcineva priceput la așa ceva. Cu un disc mai mare și 512 ram vei avea un mac destul de zglobiu, tigrul va merge rezonabil, chiar frumos.
Tiger merge la limită cu 256, dar merge, cu 512 va merge frumușel pe mașina ta (eu am 320 pe o sculă identică, doar că i-am pus disc de 20 gb).
Jocuri vechi și noi îți dau și eu, și pt mac 7-9 și pt X, mai au și alții.
Eu zic să-i pui un disc măcar de 20 gb și, dacă ai surplus, și ceva memorie și vei avea o sculă absolut suficientă pt toate cele. Nu vor merge jocurile noi, care cer resurse, gen sims 2 (dar merge sims 1) etc.
Utilizez Mac OSX 10.4 Tiger, pot sa zic ca imi merge bine dar cate-odata cand folosesc Adobe Photoshop, Dreamweaver MX 2004, Adium, iTunes, programe ftp, opera sau safari toate de odata ma cam deranjeaza si de aia vreau sa mai pun memorie ram si un hdd mai mare.
ps: Ce versiune de Garageband ar functiona?
Utilizez Mac OSX 10.4 Tiger, pot sa zic ca imi merge bine dar cate-odata cand folosesc Adobe Photoshop, Dreamweaver MX 2004, Adium, iTunes, programe ftp, opera sau safari toate de odata ma cam deranjeaza si de aia vreau sa mai pun memorie ram si un hdd mai mare.
ps: Ce versiune de Garageband ar functiona?
Mă tem că Garageband nu prea merge pe mașinuța aia…
la cit ram ai tu, ar trebui sa nu mai lucrezi cu alte programe cind ai photoshop, iar cind termini cu el, sa-l inchizi pentru a lasa memoria celorlalte…
photoshopul e cel mai ‘calic’ program cind vine vorba de ram
lista cu jocuri si cerinte la fiecare…...sint foarte multe care merg pe g3 350 mhz http://www.gamedb.com/ssps
90% din cele care cer placi video cu 16 mb merg perfect in 8 mb.
ca exemplu:return to castle wolfenstein,jedi knight 2,max payne etc.
ptr download demo aveti aici: http://www.pure-mac.com
[ Modificat: 19 Februarie 2007 10:45 PM de ANDRIES ]
de schimbat hardul e foarte usor… se desfac suruburile din spate… se trage de carcasa usor in sus, vezi ca se tine in doua cleme in partea din fata plus ca sunt mufele ptr jack de microfon si casti in partea din fata ca si butonul de power… atentie la cele de pe mijloc din spate… e vrb de cele de sus dinspre monitor si de cele doua de pe mijloc de jos… sunt toate 6 de pe spate la fel dar cele de pe mijloc au o juma de milimetru grosime mai mult.. :D
apoi ai o plasa metalica de ecranare, care la fel se prinde in niste suruburi ... din care cele de sus dinspre monitor sunt mai groase… restul sunt la fel…
dupa ce scoti si plasa metalica, vei decoperi sloturile de ram si in fata lor suportul de hard… vezi cum intra mufa si cum apare la spate ca sa il pui la fel hardul… el se prinde cu suruburile din spate nu pe lateral ca la pc…. acolo mai ai 4 suruburi si gata… asta e tot…
Montarea este reversul desfacerii…
PS: Pe mine m-ar tenta sa schimb panglica… numai ca panglica aia nenorocita este si ptr cd-rom… si n-am gasit deloc una la fel care sa fie pe ata 66 macar daca nu 100… ar avea un efect spectaculos totusi…