1 din 2
1
MacBookPro vs. MacPro
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 09.02.07

am si eu o mare dilema…
saptamana asta o sa imi iau un laptop MacBookPro… in discutiile cu diverse persoane din imediata mea proximitate si ei dealtfel useri de MacPro am inteles ca laptopul nu este taman cea mai buna alegere… sun ei ca s-ar bloca ca, kulerul nu ar face fata si pretentii mari nu prea te ajuta… nu stiu ce sa fac. d altfel mi-ar fii mult mai bun laptopul si mult mai comod de folosit atat la birou cat si acasa. precizez ca am sa-l folosesc ca interfata pt programe de grafica/DTP

ce ma sfatuiti sa fac? sa ma duc catre laptop sau catre desktop???

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

daca te pricepi la grafica/dtp, ia-ti un desktop
daca ai nevoie de mobilitate ia un laptop
daca prietenii tai nu sunt multumiti de apple, asculta-i si ia alta marca de computer
aici, pe forum, toti iti vor spune ca apple e ok, pentru ca este un forum de mac-useri
daca vrei si crezi ca poti incerca sa te descurci cu un apple, te vom ajuta la nevoie

bafta!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
shane - 10 Februarie 2007 08:55 PM

am si eu o mare dilema…
saptamana asta o sa imi iau un laptop MacBookPro… in discutiile cu diverse persoane din imediata mea proximitate si ei dealtfel useri de MacPro am inteles ca laptopul nu este taman cea mai buna alegere… sun ei ca s-ar bloca ca, kulerul nu ar face fata si pretentii mari nu prea te ajuta… nu stiu ce sa fac. d altfel mi-ar fii mult mai bun laptopul si mult mai comod de folosit atat la birou cat si acasa. precizez ca am sa-l folosesc ca interfata pt programe de grafica/DTP

pt muncă „la greu” DTP un laptop nu e cea mai bună soluție, dar depinde și cît de mobil vrei să fii; acasă ori la birou poți conecta un monitor mare, ca de detepist serios, atunci un macbook pro poate fi soluția optimă pt tine
dacă mobilitatea nu este esențială, atunci un imac intel sau mac pro pot fi soluții mai bune
mai depinde și cît de frumos zăngăne banii în pungă...

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 
dacuBurebista - 10 Februarie 2007 09:52 PM

daca te pricepi la grafica/dtp, ia-ti un desktop
daca ai nevoie de mobilitate ia un laptop
daca prietenii tai nu sunt multumiti de apple, asculta-i si ia alta marca de computer
aici, pe forum, toti iti vor spune ca apple e ok, pentru ca este un forum de mac-useri
daca vrei si crezi ca poti incerca sa te descurci cu un apple, te vom ajuta la nevoie

bafta!

am nevoie de mobilitate, am nevoie mai mult de grafica decat de DTP, vreau un mac pt ca am mai lucrat pe mac si stiu ce poate… in final toata lumea cu care comunic eu fisierele, nu mai lucra de mult pe PC. eu am intrat pe forumul asta tocmai pt a intelege mai bine fenomenul mac dar si pentru a putea avea anumite opinii din partea userilor despre ce si cum in legatura cu mac.

multumesc pentru ultima parte a mesajului tau… sper sa nu pun intrbari prea stupide smile)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 
Cattus Thraex - 10 Februarie 2007 10:14 PM

am si eu o mare dilema…

pt muncă „la greu” DTP un laptop nu e cea mai bună soluție, dar depinde și cît de mobil vrei să fii; acasă ori la birou poți conecta un monitor mare, ca de detepist serios, atunci un macbook pro poate fi soluția optimă pt tine
dacă mobilitatea nu este esențială, atunci un imac intel sau mac pro pot fi soluții mai bune
mai depinde și cît de frumos zăngăne banii în pungă...

munca la greu DTP este mult spus… momentan am nevoie pt munca de art dar si DTP. Mult Photoshop, mai putin Ilustrator si Indesign. sunt in schim dintraia care stie bine corel si sunt cam dezamagit de freehand si ultimele variante Quark de pe OSX…

in final cred ca o sa imbratisez varianta cu monitor extern la locul de munca si mobilitate maxima si monitor de 17” acasa.

despre zanganitul de monezi n buzunar pot sa spun ca diferenta de pret intre un desktop si laptopul Pro pe care-l vreau nu e asa de mare…

multumesc pt raspunsuri

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
shane - 10 Februarie 2007 11:40 PM

munca la greu DTP este mult spus… momentan am nevoie pt munca de art dar si DTP. Mult Photoshop, mai putin Ilustrator si Indesign. sunt in schim dintraia care stie bine corel si sunt cam dezamagit de freehand si ultimele variante Quark de pe OSX…

Cred că ştii că pe Mac ultima versiune de Corel este 11, da? Şi când zic “ultima”, zic “versiunea de adio” pentru că au renunţat să mai dezvolte acest produs pe Mac.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Cattus Thraex - 10 Februarie 2007 10:14 PM

am si eu o mare dilema…
saptamana asta o sa imi iau un laptop MacBookPro… in discutiile cu diverse persoane din imediata mea proximitate si ei dealtfel useri de
multumesc pt raspunsuri

MacBook pro.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Pentru cei care doresc si mobilitate dar uneori au nevoie de putere de procesare grafica, ASUS a venit in intampinarea lor; ASUS XG Station.

http://www.asus.com/news_show.aspx?id=5367

Din pacate nu cred ca vor scrie driveri de OSX.
Poate Apple se va gandi la utilitatea si caderea de pret a sistemelor portabile si vor scoate o solutie similara pentru masinile lor.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

shane… baietii de la it nu sunt tocmai prietenosi cu macul…
si cind ii vei pune sa-ti faca 2 setari pentru net, probabil ca vor gasi alte neajunsuri macului smile
dar dupa ce va aparea si cs 3, vei fi multumit de achizitie
a, inca un amanunt esential - comanda-l personalizat = adica mai multa memorie, un hard extern pe FW pe care sa faci backup si sa-l lasi la serviciu si orice alte device-uri care crezi ca-ti vor folosi

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
Rank
Newbie
Din: 
Tudor - 11 Februarie 2007 08:42 AM

Cred că ştii că pe Mac ultima versiune de Corel este 11, da? Şi când zic “ultima”, zic “versiunea de adio” pentru că au renunţat să mai dezvolte acest produs pe Mac.

da stiu ca e 11 ultima versiune si ma stiu ca nu functioneaza prea bine. se blokeaza si alte aberatii deastea… probabil ca am sa instalez si o versiune de win si corel 13 pt vector pana am sa ma impac mai bine cu Ilustratorul care s pare ca in versiunaea CS3 o sa fie super tare…. uraaaa…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 
dacuBurebista - 11 Februarie 2007 10:29 AM

shane… baietii de la it nu sunt tocmai prietenosi cu macul…
si cind ii vei pune sa-ti faca 2 setari pentru net, probabil ca vor gasi alte neajunsuri macului smile
dar dupa ce va aparea si cs 3, vei fi multumit de achizitie
a, inca un amanunt esential - comanda-l personalizat = adica mai multa memorie, un hard extern pe FW pe care sa faci backup si sa-l lasi la serviciu si orice alte device-uri care crezi ca-ti vor folosi

danke pt mesaj… am sa-l las deocamdata cu cei 2Gb de rap cucare e inzestrat si probabil o sa ii mai pun 1Gb peste ceva timp.. am un Hdd extern pe USB2.0 de 60Gb care din pacare a crapat si vreau sa iau tot unu de acelasi gen dar sa pun un hdd de 120Gb. nu stu inca daca USB-ul are destul curent sa miste atatea platane… da io cred ca nu e problema.. daca aflu ca e problema iau de 80Gb si asta e. oricum e mult mai comod asa si nu tre sa-l las la birou. o sa intre brumos in geanta lui si asta e. ar mai fi o posibilitate sa iau un HDD extern wireless pt la birou.. sa-l fac un fel de “Public” si sa put sa-l accesez de oriunde prin internet da si asta tre sa vad daca e viabil…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Fii atent că mai e o chestie aici… Și pe mine mă bătea gândul să trec de la lucrul pe desktop la o soluție bazată pe un laptop + monitor extern, dar lucrul care mă cam împiedică să fac asta este limitarea memoriei la portabile. Un MacBook Pro vine cu 1 GB sau 2 GB de RAM (în funcție de model) și are două sloturi de memorie (mai mult ca sigur că modelele care vin cu 2 GB au 1GB + 1 GB). El acceptă maxim 3 GB RAM, asta însemnând că aș putea să-i pun două module: 1GB + 2GB. Însă modulele de 2 GB sunt cam scumpe (astronomic de scumpe dacă le iei de la Apple - peste 500 EUR). Pe lângă preț, cei 3 GB de la MacBook Pro sunt bătuți în cuie. Acum am un PowerMac G5 cu 3,5 GB RAM și când lucrez la vreun print ceva mai măricel se umple memoria rapid. Partea frumoasă e că la PowerMac am suficiente sloturi de memorie ca să-mi fac un upgrade sănătos și relativ ieftin. 

În concluzie: evaluează bine situația, că s-ar putea să-ți dai seama că mobilitatea costă mult prea scump (bani + performanțe).

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie
Din: 
Tudor - 11 Februarie 2007 02:32 PM

Fii atent că mai e o chestie aici… Și pe mine mă bătea gândul să trec de la lucrul pe desktop la o soluție bazată pe un laptop + monitor extern, dar lucrul care mă cam împiedică să fac asta este limitarea memoriei la portabile. Un MacBook Pro vine cu 1 GB sau 2 GB de RAM (în funcție de model) și are două sloturi de memorie (mai mult ca sigur că modelele care vin cu 2 GB au 1GB + 1 GB). El acceptă maxim 3 GB RAM, asta însemnând că aș putea să-i pun două module: 1GB + 2GB. Însă modulele de 2 GB sunt cam scumpe (astronomic de scumpe dacă le iei de la Apple - peste 500 EUR). Pe lângă preț, cei 3 GB de la MacBook Pro sunt bătuți în cuie. Acum am un PowerMac G5 cu 3,5 GB RAM și când lucrez la vreun print ceva mai măricel se umple memoria rapid. Partea frumoasă e că la PowerMac am suficiente sloturi de memorie ca să-mi fac un upgrade sănătos și relativ ieftin. 

În concluzie: evaluează bine situația, că s-ar putea să-ți dai seama că mobilitatea costă mult prea scump (bani + performanțe).

adevarat… oricum nu cred ca pt ce am eu nev necesita mai mult de 3Gb cred ca si 3Gb e ok…exact in acest moment lucru pe un PowerMac cu 2Gb si merge laser pt ce am io nev. nu fac panotaj sau mash-uri pe el… cred… si daca am nev am un preten cu 5Gb parca sau ceva de galu asta pe RAM… huge da el face numai chestii mari…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Când am zis “print mai măricel” nu m-am referit la panotaj, ci la chestii mult mai mici și obișnuite… în fine, tu știi mai bine ce lucrezi.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator

@shane - era si timpul sa treaca (si) creatia pe mac…
ca era cam naspa sa preia dtp-ul documente de corel, nu? smile  :beer:

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
Rank
Newbie
Din: 
dacuBurebista - 11 Februarie 2007 06:13 PM

@shane - era si timpul sa treaca (si) creatia pe mac…
ca era cam naspa sa preia dtp-ul documente de corel, nu? smile  :beer:

smile) da… doar ca, corelu e un program extraordinar… pacat ca l-am invatat pe asta primul si nu altceva… si cred ca-s multi ca mine. asta e gresala ca nu s face asa ceva in scoala… si tre sa inveti singur temir ce programe obscure smile) ma rog. treaba e ca tre sa mergem in aceeasi directie… zic si io… sa speram ca in timp o sa mai si scada preturile la macuri :beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer:

1 din 2
1