OS X și programarea pe Android.
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Întrebări pentru Androidiști:

Toată lumea zice de Android că e deschis și pot pune ce vreau eu pe el și open-source și alea alea.
Dacă mi-aș lua eu un telefon/o tabletă cu Android, ca utilizator de OS X, ce trebuie să fac ca să scriu eu cu mâna mea un progrămel pentru Android și să-l pun pe telefon/tabletă ?
Ce limbaje de programare sunt suportate ?
Ce tool-uri de OS X există pentru asta ?
Trebuie să mă înregistrez la Google ca dezvoltator sau ceva în genul ?

Cu iOS este simplu - XCode, ObjectiveC sau HTML5+JS și abonament de developer 99 USD. Dezlușiți-mă vă rog cum e pe Android.

Mulțumesc.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 27.06.08
psergiu - 16 Decembrie 2013 05:18 AM

Dacă mi-aș lua eu un telefon/o tabletă cu Android, ca utilizator de OS X, ce trebuie să fac ca să scriu eu cu mâna mea un progrămel pentru Android și să-l pun pe telefon/tabletă ?.

Pe scurt, Android SDK Tools.

Ce limbaje de programare sunt suportate ?

Java smile. Merge si HTML + JS prin Phonegap. Merge si Python prin Kivy. Sincer, cine stie ce optiuni mai sunt…
[subjective]I’d stick to Java, native is the way I’d go.[/subjective]

Ce tool-uri de OS X există pentru asta ?

Eclipse are suportul lor total, si ei zic ca poti folosi si alte IDE-uri…dar mna, sure, Objective C poti scrie si in Vim, la sfarsitul zilei tot la XCode te intorci.

Trebuie să mă înregistrez la Google ca dezvoltator sau ceva în genul ?

It’s all free, and way more easier to publish which that might explain a lot of apps.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 27.06.08

http://mobile.tutsplus.com/tutorials/android/android-prerequisites-mac-preparation/

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Te inseli amarnic, sa publici in Android market nu e deloc usor si iti trebuie si Terminal si timp si nervi sa citesti articole dupa articole. Pe ios e usor, trebuie doar sa stii sa faci profilele corect. Ma apuca groaza daca trebuie sa mai public ceva pe android pt ca am uitat deja toti pasii si parolele…
Sa compilezi direct pe tel e ok, dar nici aici nu straluceste cum o face xcode.

Daca esti mai familiar cu limbaje ecma script poti incerca haXe si openfl. Avantajul e ca poti face aplicatii native prin cpp pt toate platformele, dar se preteaza pt jocuri, n-as recomanda pt altceva. Am facut 2 joculete daca vrei sa vezi cum se misca, ice breaker si tap machine, de la jagermeister, si ios si android.
In rest Eclipse face o treaba buna. Java… ma doare capu cand aud, si nu atat limbajul in sine cat sdk-ul.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 26.03.10

tin sa mentionez aici ca codul din .apk-uri nu este compilat din moment ce ruleaza pe o masina virtuala smile se poate ofusca, care inseamna cu totul altceva. Eclipse + http://developer.android.com/tools/sdk/eclipse-adt.html isi fac treaba smile

Semnătură 

 iPhone 5 16GB black, iOS 7 beta 5
 MacBook Pro 15” Unibody, Late 2011 2,4 Ghz Intel Core i7, 8GB RAM, 128GB SSD, Radeon 6770 1GB, HiRes Display, OS X 10.8.3
 Thunderbolt Display

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 09.04.11

Si eu am eclipse + android SDK pe macbook si am reusit sa fac un joculet f simplu si sa-l pun pe Nexus 4. Daca as vrea sa-l pun pe Google Play, trebuie sa ma inregistrez ca si developer si pentru asta platesti o taxa unica de ~50USD, spre deosebire de iOS unde platesti 100USD anual.

Semnătură 

Macbook pro mid 2012 i5 2.5Ghz | 8gb | SSD 120gb Samsung 840
Google Nexus 5

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Macuser din: 08.12.07

Mai nou se poate descarca Android Studio. Este un IDE bazat pe IntelliJ IDEA.
Citez “Android Studio is a new Android development environment based on IntelliJ IDEA.” Eu unul nu am fost foarte multumit de primul build, dar se pare ca urmatoarele update-uri l-au facut ceva mai utilizabil.
[http://developer.android.com/sdk/installing/studio.html]

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 13.10.05

Daca vrei sa nu inebunesti cu emulatorul de la Android studio iti recomand Genymotion. Oricum cel mai bine este sa nu iti pierzi timpul cu Android daca nu ai chiar nevoie. Intre un mediu de dezvoltare destul de greoi o documentatie destul de proasta si o segmentare enorma de device-uri pe care trebuie sa faci testare cred ca trebuie sa ai chiar mare nevoie de o versiune de android ca sa merite efortul. Daca este de hobby si ai timp de pierdut nu vad nimic rau sa incerci sa te distrezi. Tot asa ceva mai simplu si distractiv la platformele de mai sus adaug si http://ionicframework.com/ asta daca te descurci cu AngularJS