Perioada post garantie electronice ?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.09.07

Salutare,

Este vorba despre un home cinema Samsung cumparat in 2010 folosit de 2 ori dupa care a crapat unitatea DVD.Fiind iesit din garantie s-a mers la service autorizat pentru reparatie.Raspunsul a fost ca nu se mai gasesc piese pentru model ca este prea vechi.Intrebarea este ce perioada post garantie este obligat vinzatorul/service sa aiba piese pentru reparatia produsului in Romania?

Cristian

Semnătură 

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014)>32GB-DDR3x1600RAM>SSD-500GB>AMD Radeon R9 M295X 4096 MB[/color]
Editor de imagine & Colorist și Cameraman

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Poate te ajuta linkul se mai jos - cauta la drepturile consumatorului, iar apoi chiar in lege:
http://www.muresinfo.ro/pages.php?area=13&subarea=62&language_id=1&page_id=84

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Eu doar asa imi explic ce ti-au spus cei de la service, ca tu ai cumparat in 2010 un home cinema care a fost un model mai vechi, care a stat mult in magazin. Daca ar fi fost un model din 2007-2008, ce tu ai cumparat in 2010, asa as intelege ca nu mai au piese. Altfel ar trebui sa aibe, totusi e Samsung… Eventual incearca si la alt service, sau cauta un electronist bun care repara asa ceva. Poate ca nu mai este unitatea DVD completa, dar piese ar trebui sa existe. Acuma ca cei de la service nu au chef (nu prea e rentabil) sa desfaca toata unitatea DVD pentru a schimba o piesa, asta e altceva. Depinde si ce s-a stricat.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08

Unitatea DVD probabil a crapat tocmai pt. ca nu a fost folosita. Mai exact dioda laser a “imbatranit” de la stat degeaba.
Daca asta e buba, se poate schimba doar blocul optic. Cauta un service obisnuit.
Cei de la reprezentante au tendinta de a fi batuti in cap cateodata. Am patit-o rau cu LG.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Schimba Samasung-ul pe alta marca, de ex. pe Sony.
Prea vrea Samsung să le facă pe tate, de la ace, bice și caroce până la vapoare și rachete… si încet încet cu toate va da rateuri….

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

pai si sony face de toate, nu vezi ca acum vor sa ajunga in top pe partea foto? au si full frameuri, ceea ce numai brandurile specializate pe foto au. walkmanele alea digitale cu caseta mi s-au parut cea mai mare inginerie a lor.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Nu Sony.
Sony nu repara nici chestii in garantie daca nu ai ambalajul original, inclusiv zapaditele si pungile de plastic (patit eu, cu ditai televizorul cu diagonala de 102cm care avea nevoie doar de un update de firmware).

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Din pacate nu e un abuz al comerciantilor chestia cu ambalajul original. Doar daca e mentionat in certificatul de garantie:
http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_17006/Restituirea-ambalajului-original-la-repararea-unui-produs-in-garantie-obligatie-legala-sau-abuziva.html#axzz2nfs9S2GG

Mai cititi si asta, desi de Domnul Iulian am auzit diverse chestii…
http://www.urbaniulian.ro/2008/08/17/avertizare-nu-cadeti-in-plasa-celor-care-refuza-acordarea-garantiilor-daca-nu-ati-pastratambalajul/

‹‹ mediaplex.ro      revista CHIP ››