1 din 2
1
Mac Pro 2013
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Cred ca m-am grabit, am pus dimineata o stire despre Mac Pro. Singura diferenta fata de ieri e ca acum apare in Store ca shipping in February. Oare cum o sa-l numeasca pana la urma? 2013 sau 2014?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Nu te-ai grăbit:

http://store.apple.com/us/buy-mac/mac-pro

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

.. ah, ok ... shipping in february ... ăăăă,  zipper

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: bucuresti
Macuser din: 18.11.09

Designul nu e chiar nou. Doar rotujit putin… Apple G4 Cube!

Semnătură 

 MBP  iPod Nano  iPhone  Time Capsule  Mac Pro  Apple TV  iPad 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

E de pe vremea cand erau geniali…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

Sper sa nu aiba soarta Cubului.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: 7 coline
Macuser din: 11.01.07

Zic unii că dimensiunile sunt amuzante și că nu e loc de expansiune internă. Ceea ce nu-l face neapărat “pro”.
Se va reflecta în vânzări.

Dar nu cred că va apărea pe alb. Ar fi cel mai jenant lucru ăsta.

Mi se pare curioasă și întârzierea lansării produsului.

[ Modificat: 20 Decembrie 2013 02:27 AM de akbar ]

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Pentru cine se plânde lipsa de performanță - citiți http://www.apple.com/mac-pro/performance/

Concluziile mele:

Vrei mult disk ?
Poți conecta 36 de cutii de disk externe. Care fiecare poate avea 8 HDD-uri :-D

Vrei disk performant ?
6 cutii externe cu mai multe discuri și RAID0 peste ele.

Vrei să faci un Render-Farm mostruos ? IP-Over-Thunderbolt este suportat de OS-X, 10Gbps low-latency. Poți să iei 6 MacPro-uri și să le legi în mesh complet fiecare cu fiecare și tot mai ai un port Thunderbolt liber.
La 7 TFlop fiecare MacPro (adică de 7000 de ori mai rapid decat primul PoweMac G4 - cel cu reclama cu tancurile) - e ceva putere de calcul.
Ca exemplu - cel mai puternic super-computer din lume în 2001 din TOP500 avea 7.1TFlop, și de-abia în 2004 a apărut un super-computer mai rapid decât 6 MacPro-uri combinate.
SystemX - supercomputerul de la Virginia Tech din 2003 făcut din 1100 PowerMac-uri G5 avea doar 12 TFlop. Ăsta ajunge la 7 TFlop într-un cilindru micuț.

Sau cu Final Cut Pro - ai un birou cu mai multe MacPro-uri cu editori ? Le legi între ele pe Thunderbolt pentru transferuri instante sau render/compresie distribuită.

Și am eu așa o bănuială că o să apară un update de XSan care să suporte Thundebolt - să poți lega cutii de discuri DEODATA la mai multe mac-uri pentru access concurent cu șmecheriile aferente XSan - mai mulți “dau cu FinalCut” pe aceiași bucată de film și fac lock doar pe porțiunea pe care lucrează în acel moment - și fiecare poate vedea ce porțiune din proiect este prelucrata de ce user în timp real.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.12.10
psergiu - 20 Decembrie 2013 06:17 AM

Pentru cine se plânde lipsa de performanță - citiți http://www.apple.com/mac-pro/performance/

Concluziile mele:

Vrei mult disk ?
Poți conecta 36 de cutii de disk externe. Care fiecare poate avea 8 HDD-uri :-D

Vrei disk performant ?
6 cutii externe cu mai multe discuri și RAID0 peste ele.

Vrei să faci un Render-Farm mostruos ? IP-Over-Thunderbolt este suportat de OS-X, 10Gbps low-latency. Poți să iei 6 MacPro-uri și să le legi în mesh complet fiecare cu fiecare și tot mai ai un port Thunderbolt liber.
La 7 TFlop fiecare MacPro (adică de 7000 de ori mai rapid decat primul PoweMac G4 - cel cu reclama cu tancurile) - e ceva putere de calcul.
Ca exemplu - cel mai puternic super-computer din lume în 2001 din TOP500 avea 7.1TFlop, și de-abia în 2004 a apărut un super-computer mai rapid decât 6 MacPro-uri combinate.
SystemX - supercomputerul de la Virginia Tech din 2003 făcut din 1100 PowerMac-uri G5 avea doar 12 TFlop. Ăsta ajunge la 7 TFlop într-un cilindru micuț.

Sau cu Final Cut Pro - ai un birou cu mai multe MacPro-uri cu editori ? Le legi între ele pe Thunderbolt pentru transferuri instante sau render/compresie distribuită.

Și am eu așa o bănuială că o să apară un update de XSan care să suporte Thundebolt - să poți lega cutii de discuri DEODATA la mai multe mac-uri pentru access concurent cu șmecheriile aferente XSan - mai mulți “dau cu FinalCut” pe aceiași bucată de film și fac lock doar pe porțiunea pe care lucrează în acel moment - și fiecare poate vedea ce porțiune din proiect este prelucrata de ce user în timp real.

Eh, la utilizarile astea nu m-am gandit. Pentru cineva cu nevoii specifice mac proul e intradevar interesant.

Semnătură 

Mac: iMac Pro 2017
Phone: iPhone X 256 GB Black
Tablet: iPad Pro Silver 128 GB + 4G
Watch: Apple Watch 3 42mm
TV: Apple TV 4 32 GB

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

cubul nu avea ventilator.

deja l-au testat, cica rendering 4k video abia auzi ventilatorul si evident e cool.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member

Cubul a fost slabut dotat chiar si la vremea lui. Era un “home edition” dragut. Mac Pro e performant, dar la expansiune e neplacut. Toate externele costa mai mult decat internele si adauga un smoc de cabluri in zona de lucru.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

Nah, uite o solutie pentru cei care vor un Mac Pro ieftin (gratis): inlocuieste cosul de gunoi cu un Mac Pro.

- ia icoanele de aici;
Apoi:
Tested only on OS X Mavericks, and it works just fine. Backup your originals just in case.

Installation:
Navigate to Machintosh HD > System > Library > CoreServices > Dock
Right click and “Show Package Contents”
Contents > Resources
Scroll down to find the files “trashempty.png”, “trashempty@2x.png”, etc and back them up. There should be 8.
Replace old icons with new ones, and delete the reflections. They aren’t needed.
Open Terminal.app and type “killall Dock”.

[ Modificat: 20 Decembrie 2013 06:11 PM de Administrator ]

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
tuffcat - 20 Decembrie 2013 01:41 PM

Cubul a fost slabut dotat chiar si la vremea lui. Era un “home edition” dragut. Mac Pro e performant, dar la expansiune e neplacut. Toate externele costa mai mult decat internele si adauga un smoc de cabluri in zona de lucru.

Cine are nevoie de MacPro cu periferice, are deja buget pentru asta.
Cu ThunderBolt ai cabluri mai puține și mai flexibile. Maxim 6 TB + 4 USB3 care pleaca intr-un singur manunchi.
Cine lucreaza cu audio si video de studio oricum are gramezi de alte chestii extene.
Ai MacPro-ul pe masa, cu monitorul și toate perifericele pot fi la 2M distanta intr-un rack izolat fonic în care ai toate chestiile legate pe Thunderbolt și toate externele necesare - care de obicei sunt rack-mountable.

Singurele chestii care eu le-aș schimba la acest MacPro:
- Un al doilea slot de SSD în față la placa video din stânga;
- Posibilitatea sa îl comanzi doar cu o singură placă video (cea din dreapta) și in locul placii video din stânga sa pui un HDD SATA.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07
psergiu - 20 Decembrie 2013 07:12 PM

Singurele chestii care eu le-aș schimba la acest MacPro: Un al doilea slot de SSD în față la placa video din stânga

La asta mă gândeam și eu. În plus, ce nu-mi place la el e că plăcile video nu sunt upgradabile: parcă nu-mi dă mâna să dau 7-8.000 EUR la fiecare 3 ani pe un nou MP. În rest, n-am ce comenta.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator

18 de efecte pe video 4k raw, in real time, fara drop frame! Voi auziti vreun ventilator?

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator

Mac Pro e ieftin: cei de la Apple Insider au incercat sa incropeasca un computer care sa se apropie –cat de cat– de Mac Pro-ul de 9600 USD. Le-a iesit o magaoaie de 14.310 dolari.

1 din 2
1