Cred ca m-am grabit, am pus dimineata o stire despre Mac Pro. Singura diferenta fata de ieri e ca acum apare in Store ca shipping in February. Oare cum o sa-l numeasca pana la urma? 2013 sau 2014?
Vrei mult disk ?
Poți conecta 36 de cutii de disk externe. Care fiecare poate avea 8 HDD-uri :-D
Vrei disk performant ?
6 cutii externe cu mai multe discuri și RAID0 peste ele.
Vrei să faci un Render-Farm mostruos ? IP-Over-Thunderbolt este suportat de OS-X, 10Gbps low-latency. Poți să iei 6 MacPro-uri și să le legi în mesh complet fiecare cu fiecare și tot mai ai un port Thunderbolt liber.
La 7 TFlop fiecare MacPro (adică de 7000 de ori mai rapid decat primul PoweMac G4 - cel cu reclama cu tancurile) - e ceva putere de calcul.
Ca exemplu - cel mai puternic super-computer din lume în 2001 din TOP500 avea 7.1TFlop, și de-abia în 2004 a apărut un super-computer mai rapid decât 6 MacPro-uri combinate.
SystemX - supercomputerul de la Virginia Tech din 2003 făcut din 1100 PowerMac-uri G5 avea doar 12 TFlop. Ăsta ajunge la 7 TFlop într-un cilindru micuț.
Sau cu Final Cut Pro - ai un birou cu mai multe MacPro-uri cu editori ? Le legi între ele pe Thunderbolt pentru transferuri instante sau render/compresie distribuită.
Și am eu așa o bănuială că o să apară un update de XSan care să suporte Thundebolt - să poți lega cutii de discuri DEODATA la mai multe mac-uri pentru access concurent cu șmecheriile aferente XSan - mai mulți “dau cu FinalCut” pe aceiași bucată de film și fac lock doar pe porțiunea pe care lucrează în acel moment - și fiecare poate vedea ce porțiune din proiect este prelucrata de ce user în timp real.
Vrei mult disk ?
Poți conecta 36 de cutii de disk externe. Care fiecare poate avea 8 HDD-uri :-D
Vrei disk performant ?
6 cutii externe cu mai multe discuri și RAID0 peste ele.
Vrei să faci un Render-Farm mostruos ? IP-Over-Thunderbolt este suportat de OS-X, 10Gbps low-latency. Poți să iei 6 MacPro-uri și să le legi în mesh complet fiecare cu fiecare și tot mai ai un port Thunderbolt liber.
La 7 TFlop fiecare MacPro (adică de 7000 de ori mai rapid decat primul PoweMac G4 - cel cu reclama cu tancurile) - e ceva putere de calcul.
Ca exemplu - cel mai puternic super-computer din lume în 2001 din TOP500 avea 7.1TFlop, și de-abia în 2004 a apărut un super-computer mai rapid decât 6 MacPro-uri combinate.
SystemX - supercomputerul de la Virginia Tech din 2003 făcut din 1100 PowerMac-uri G5 avea doar 12 TFlop. Ăsta ajunge la 7 TFlop într-un cilindru micuț.
Sau cu Final Cut Pro - ai un birou cu mai multe MacPro-uri cu editori ? Le legi între ele pe Thunderbolt pentru transferuri instante sau render/compresie distribuită.
Și am eu așa o bănuială că o să apară un update de XSan care să suporte Thundebolt - să poți lega cutii de discuri DEODATA la mai multe mac-uri pentru access concurent cu șmecheriile aferente XSan - mai mulți “dau cu FinalCut” pe aceiași bucată de film și fac lock doar pe porțiunea pe care lucrează în acel moment - și fiecare poate vedea ce porțiune din proiect este prelucrata de ce user în timp real.
Eh, la utilizarile astea nu m-am gandit. Pentru cineva cu nevoii specifice mac proul e intradevar interesant.
Cubul a fost slabut dotat chiar si la vremea lui. Era un “home edition” dragut. Mac Pro e performant, dar la expansiune e neplacut. Toate externele costa mai mult decat internele si adauga un smoc de cabluri in zona de lucru.
Nah, uite o solutie pentru cei care vor un Mac Pro ieftin (gratis): inlocuieste cosul de gunoi cu un Mac Pro.
- ia icoanele de aici;
Apoi:
Tested only on OS X Mavericks, and it works just fine. Backup your originals just in case.
Installation:
Navigate to Machintosh HD > System > Library > CoreServices > Dock
Right click and “Show Package Contents”
Contents > Resources
Scroll down to find the files “trashempty.png”, “trashempty@2x.png”, etc and back them up. There should be 8.
Replace old icons with new ones, and delete the reflections. They aren’t needed.
Open Terminal.app and type “killall Dock”.
[ Modificat: 20 Decembrie 2013 06:11 PM de Administrator ]
Cubul a fost slabut dotat chiar si la vremea lui. Era un “home edition” dragut. Mac Pro e performant, dar la expansiune e neplacut. Toate externele costa mai mult decat internele si adauga un smoc de cabluri in zona de lucru.
Cine are nevoie de MacPro cu periferice, are deja buget pentru asta.
Cu ThunderBolt ai cabluri mai puține și mai flexibile. Maxim 6 TB + 4 USB3 care pleaca intr-un singur manunchi.
Cine lucreaza cu audio si video de studio oricum are gramezi de alte chestii extene.
Ai MacPro-ul pe masa, cu monitorul și toate perifericele pot fi la 2M distanta intr-un rack izolat fonic în care ai toate chestiile legate pe Thunderbolt și toate externele necesare - care de obicei sunt rack-mountable.
Singurele chestii care eu le-aș schimba la acest MacPro:
- Un al doilea slot de SSD în față la placa video din stânga;
- Posibilitatea sa îl comanzi doar cu o singură placă video (cea din dreapta) și in locul placii video din stânga sa pui un HDD SATA.
Singurele chestii care eu le-aș schimba la acest MacPro: Un al doilea slot de SSD în față la placa video din stânga
La asta mă gândeam și eu. În plus, ce nu-mi place la el e că plăcile video nu sunt upgradabile: parcă nu-mi dă mâna să dau 7-8.000 EUR la fiecare 3 ani pe un nou MP. În rest, n-am ce comenta.
Mac Pro e ieftin: cei de la Apple Insider au incercat sa incropeasca un computer care sa se apropie –cat de cat– de Mac Pro-ul de 9600 USD. Le-a iesit o magaoaie de 14.310 dolari.