Adaptor iPad pentru iPhone
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanta
Macuser din: 22.07.12

Pot incarca iPhone-ul 5S cu un adaptor de iPad 4 ? afecteaza bateria ? sau e ok ?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti / Vaslui
Macuser din: 26.06.11

E foarte ok. Are doar amperajul mai mare ceea ce înseamnă doar că se va încărca mai repede.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Nu stiu… Daca amperajul e mai mare, s-ar putea sa forjeze bateria. Fiecare baterie are un amperaj maxim de incarcare recomandat de producator. Un amperaj mai mic nu face rau, dar lungeste durata de incarcare. Unul mai mare s-ar putea sa-i dauneze.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Alba-Iulia
Macuser din: 19.07.11

poti sa-i dai 16 mii cinci sute de amperi..  daca el are nevoie de 1.2 atata suge, dai inainte fara probleme

Semnătură 

Macbook Pro 11,3
JBL Radial (the big one De vanzare
Asus RT-AC87U
Bose SoundTouch 30
Bose Soundlink mini
Bose SoundTouch Portable defecta
Cinema Display 24 defect

The Rum is gone..
Hattrick : 13.02.2004

Time Capsule 3TB smile
timecapsule 2tb smile
mac mini 2006(super jucarie) :(
apple tv 2g :(

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Fals!
Amperajul rezulta din diferenta de tensiune intre incarcator si baterie si din posibilitatile incarcatorului de a da curent mai mare sau mai mic penru aceeasi diferenta de tensiune. Daca incarcatorul e limitat la 1 amper e OK. Daca va baga 2 amperi in iphone, s-ar putea sa nu ii placa si se poate solda cu supraincalzirea bateriei / acumulatorului. Si daca incarcatorul ar fi generator de curent, adica isi limiteaza singur curentul de iesire / incarcarea a bateriei tot nu ar fi bine.
Intrebare: acumulatorii de la Iphone si Ipad au acelasi voltaj?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 19.01.08

Au mai fost discutii aici pe forum, cauta-le.
Pe termen lung iti va afecta bateria. Cu cat e mai mic amperajul, cu atata e mai bine. Ideal ar fi sa il incarci de la portul USB al unui calculator. E o mica utopie asta, dar e cazul ideal…

Semnătură 

Batman foloseste Mac

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti / Vaslui
Macuser din: 26.06.11

Da, au același votaj.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

ipad4 are 11,666 mAh, iphone5s 1440 mAh
Deci cred ca incarcatorul furnizeaza mai mult decat are telefonu, ceea ce nu poate fi de bine. probabil telefonu limiteaza si el din curent daca e prea mult, dar vei fi mereu la limita de sus

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

macold esti foarte slab pregatit in toate domeniile , tensiunea e una intensitatea care e “on demand” e alta , fizica de clasa V
te as invita sa nu mai fi arogant si sa cauti un pic cu google, daca nu te descurci spune mi ca dau eu doua link-uri foarte bine documentate.
sau daca doresti tu strica un cablu si pune un ampermetru in serie . eu nu as vrea sa fac asta din lipsa de timp si pentru ca cablurile light ning sunt scumpe.

Semnătură 

Macbook Pro 11,3
Asus RT-AC87U
Bose SoundTouch 30
Bose Soundlink mini
Cinema Display 24 defect

The Rum is gone..

Time Capsule 3TB smile
timecapsule 2tb smile
mac mini 2006(super jucarie) :(
apple tv 2g :(

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanta
Macuser din: 22.07.12

Acum parerile sunt impartite pro si contra dar din ce am observat cand am incarcat iPhone-ul cu incarcatorul de iPad, pe durata incarcarii 0-100% iPhone-ul a ramas rece, deci nu prezenta nici o urma de incalzire ceva.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dan puf - 20 Decembrie 2013 04:01 PM

macold esti foarte slab pregatit in toate domeniile , tensiunea e una intensitatea care e “on demand” e alta , fizica de clasa V
te as invita sa nu mai fi arogant si sa cauti un pic cu google, daca nu te descurci spune mi ca dau eu doua link-uri foarte bine documentate.
sau daca doresti tu strica un cablu si pune un ampermetru in serie . eu nu as vrea sa fac asta din lipsa de timp si pentru ca cablurile light ning sunt scumpe.

Nu mai intru in polemica cu tine ca nu are rost. Si oricum sunt(em) off topic.
Tu esti Desteptu’, eu Prostu’!

Happy?

Nu-mi pierd timpul sa-ti raspund mai multe, ma duc mintenas pe Goagal sa vaz ce mama naibii e cu ‘mpermetrele alea si cum conecteza ele linkurile bine documentate prin cablu lightning (à propos, nu sunt 2 cuvinte ci unul singur). Si daca unul din linkuri e mai prost documentat, are de suferit de la ala documentatu’?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 23.08.11

In principiu dan puf are dreptate dar cateodata mai depinde de scula care este pusa la incarcat (chinezariile mai fac probleme).  Un exemplu practic: furnizorul de energie baga pe sarma care imi intra mie in casa 230 V si 25 A. Cu toate acestea, prizele din casa nu se incalzesc (de la cei 25 A) deoarece fiecare echipament electric isi ia amperaj cat are nevoie si nu ating practic aceasta valoare.  Tot astfel, indiferent cat de multi amperi baga incarcatorul, scula care se incarca ar trebui “sa isi ia” atati amperi cat ii trebuie si sa nu afecteze bateria.
In unele situatii lucrurile sunt mai complicate daca scula care se incarca nu stie “sa isi ia” doar cat ii trebuie si “suge” energie ca nebuna. Un exemplu este cel al acumulatorilor Eneloop care trebuie incarcati la un curent de maxim 250 mA. Acumulatorul este insa “idiot” si ia toata energia data de incarcator asa ca Sanyo face incarcatoare limitate la 250 mA. Daca o sa folositi un alt incarcator care da mai mult curent pe acumulatori Eneloop o sa scurtati viata acumulatorului.

Nu stiu daca iPhone stie sa limiteze curentul de incarcare dar la cat costa inclin sa cred ca da. Pot spune ca sotia mea si-a incarcat iPhone-ul 4 la incarcatorul de iPad timp de 2 ani si pana acum nu au aparut probleme cu acumulatorul.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
dan puf - 20 Decembrie 2013 04:01 PM

dan puf-ule, eu il cunosc personal pe macold, pentru ca a venit la intalnirea de la Cluj. Iti garantez ca nu e arogant. Despre “toate domeniile” nu stiu ce sa zic, nu le cunosc pe toate. Tu?

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

uita-te te rog si la ultimul lui post, prima data parca ma grabisem cu caracterizarea dar acu sunt convins.  nu strigi faaals faaals total fals fara ceva la mana.
eu am terminat aici cu off topic-ul
o seara faina.

Semnătură 

Macbook Pro 11,3
Asus RT-AC87U
Bose SoundTouch 30
Bose Soundlink mini
Cinema Display 24 defect

The Rum is gone..