Deschid yahoo si intra direct in contul vecinului !?!?!
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 24.10.07

Hei

Locuiesc intr-un bloc unde internetul este la comun (un singur contract de la furnizor), fiecare avand propriul router wireless in propriul apartament.
Ce mi s-a intamplat azi: am tastat mail.yahoo.com - si a intrat direct in casuta postala a unui vecin. Din moment ce locuiesc singur eu nu obisnuiam sa dau logout la gmail, fb, yahoo, whatever… si ma cam nelinisteste acest aspect. Adica la nivel teoretic si altii mi-au vazut conturile (yahoo?) si continutul acestuia…

Voi cum vedeti, care ar fi solutia? Ce masuri de securitate ar exista? - in afara de contract nou la furnizorul de internet, desigur smile

Multumesc! smile

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 23.08.11

Hmm, asta se intamplă de regulă dacă vecinul și-a citit mailul pe calculatorul tău (cu sau fără știrea ta).

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 28.03.06

Nu aveați cum să vă citiți în comun mailurile dacă, înainte, nu ați fi intrat unul de pe calculatorul celuilalt pe mailul propriu. Cu alte cuvinte, el a intrat, de pe calculatorul tău, pe mailul lui.
Dacă folosesti Safari, dă-i un reset și va uita tot. Dacă, la rîndul tău, ai intrat pe mail de pe calculatorul lui, șterge datele de navigare de pe el. Baftă și fii mai puțin generos cu spațiul personal de lucru.

Semnătură 

.Logare humanum est.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

Petea si Alin au dreptate. In plus, schimba parolele si, daca nu ai facut-o pana acum, activeaza setarea de a-ti solicita parola la login si din screensaver. Apoi poti sa-l lasi linistit pe vecin pe langa calculatorul tau. Dar sigur e vecinul? Nu cumva e vecina? smile

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Dragilor, va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Nu a avut acces nimeni la calculatorul meu, din moment ce locuiesc singur… Am si parola, asadar orice varianta de a-mi fi folosit calculatorul este exclusa smile

Consider ca are legatura cu browserul Chrome, am mai patit aceeasi chestie acum cateva luni, cand cineva a intrat de pe tableta folosind chrome (prin wi-fi-ul meu) pe contul lui personal de facebook. Am deschis si eu in Chrome facebook (nu eram logat)... si i-am vazut profilul.. Asadar, ceva setare de Chrome etc.

Si nu aberez si nici nu inventez povesti smile

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Copenhaga
Macuser din: 20.02.10

e chestie legata de ip. probabil ca pe local, retea aveti ip-uri diferite dar pe extern un singur ip

Semnătură 

Powerbook G4, 15”, 1.25 Ghz, 2 Gb Ram, ATI Mobility Radeon 9600
MacBook Pro 15” 2010, Intel i7,  2.66 Ghz, 4Gb Ram, Nvidia 330M

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05
codemaster - 25 Decembrie 2013 07:02 PM

... Asadar, ceva setare de Chrome etc.

debifează opțiunea care te ține minte

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
dacuBurebista - 25 Decembrie 2013 08:14 PM
codemaster - 25 Decembrie 2013 07:02 PM

... Asadar, ceva setare de Chrome etc.

debifează opțiunea care te ține minte

care opțiune? unde? pagina de login pt mail/fb?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

da, în toate paginile care-ți cer user și parolă în browser, și la programul de instant messenger pe care-l folosești
ai putea, inainte de a închide browserul, să dai clear history și empty cache

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

eu zic sa te duci la vecin si sa testati pe toate partile. eu am fost surprins ca, cu tel nou, am ajuns casa si stia deja parola de la wireless. dar a fost o surpriza placuta la mine.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Da oare cine-ti mai site parola , daca un device nou ți-o știe??

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

haha, prin icloud bre, dar la un moment dat parca i-am dat sa nu-mi salveze parolele.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 23.08.11
.ral:cr - 26 Decembrie 2013 01:34 PM

...parca i-am dat sa nu-mi salveze parolele

Și eu i-am setat să nu îmi salveze conversațiile din iMessages iar după ce le șterg de pe ipad imi apar ulterior și pe mini când îl deschid. Am patit-o odata si cu Skype (ce-i drept, cei de la Microsoft sunt mult mai versați și au corectat repede “eroarea”). Concluzia: “toți face așa”. Partea bună e că dacă îți uiți vreodată parolele, sigur le găsești la “băieții cu ochii albaștri”.

‹‹ Adblock pt Safari si Youtube      Proxy ››