Locuiesc intr-un bloc unde internetul este la comun (un singur contract de la furnizor), fiecare avand propriul router wireless in propriul apartament.
Ce mi s-a intamplat azi: am tastat mail.yahoo.com - si a intrat direct in casuta postala a unui vecin. Din moment ce locuiesc singur eu nu obisnuiam sa dau logout la gmail, fb, yahoo, whatever… si ma cam nelinisteste acest aspect. Adica la nivel teoretic si altii mi-au vazut conturile (yahoo?) si continutul acestuia…
Voi cum vedeti, care ar fi solutia? Ce masuri de securitate ar exista? - in afara de contract nou la furnizorul de internet, desigur
Nu aveați cum să vă citiți în comun mailurile dacă, înainte, nu ați fi intrat unul de pe calculatorul celuilalt pe mailul propriu. Cu alte cuvinte, el a intrat, de pe calculatorul tău, pe mailul lui.
Dacă folosesti Safari, dă-i un reset și va uita tot. Dacă, la rîndul tău, ai intrat pe mail de pe calculatorul lui, șterge datele de navigare de pe el. Baftă și fii mai puțin generos cu spațiul personal de lucru.
Petea si Alin au dreptate. In plus, schimba parolele si, daca nu ai facut-o pana acum, activeaza setarea de a-ti solicita parola la login si din screensaver. Apoi poti sa-l lasi linistit pe vecin pe langa calculatorul tau. Dar sigur e vecinul? Nu cumva e vecina?
Nu a avut acces nimeni la calculatorul meu, din moment ce locuiesc singur… Am si parola, asadar orice varianta de a-mi fi folosit calculatorul este exclusa
Consider ca are legatura cu browserul Chrome, am mai patit aceeasi chestie acum cateva luni, cand cineva a intrat de pe tableta folosind chrome (prin wi-fi-ul meu) pe contul lui personal de facebook. Am deschis si eu in Chrome facebook (nu eram logat)... si i-am vazut profilul.. Asadar, ceva setare de Chrome etc.
da, în toate paginile care-ți cer user și parolă în browser, și la programul de instant messenger pe care-l folosești
ai putea, inainte de a închide browserul, să dai clear history și empty cache
eu zic sa te duci la vecin si sa testati pe toate partile. eu am fost surprins ca, cu tel nou, am ajuns casa si stia deja parola de la wireless. dar a fost o surpriza placuta la mine.
Și eu i-am setat să nu îmi salveze conversațiile din iMessages iar după ce le șterg de pe ipad imi apar ulterior și pe mini când îl deschid. Am patit-o odata si cu Skype (ce-i drept, cei de la Microsoft sunt mult mai versați și au corectat repede “eroarea”). Concluzia: “toți face așa”. Partea bună e că dacă îți uiți vreodată parolele, sigur le găsești la “băieții cu ochii albaștri”.