Fratilor…am nevoie de unsfat…cat mai urgent
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bacau/Iasi
Macuser din: 05.02.13

Am un iMac late 2012, 21,5 inch. Stau intr-o zona in care din 30 in 30 de minute se ia curentul…caut un UPS (oricat ar costa acesta) sa imi protejez Mac-ul!!!! Va rog sa imi dati un sfat!!!! Eventual un link…am dat 2000 de euro pe mac…si nu as vrea sa raman cu buza umflata din cauza desteptilor astora….

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 29.12.10

Din cate stiu eu nu e niciun pericol. Doar ca e neplacut ca se intrerupe curentul. Cauta pe Okazii si ia-ti un UPS.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bacau/Iasi
Macuser din: 05.02.13

Pai ma interesează un model de ups care sa facă fata. Nu știu ce sa aleg…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 11.10.05

Eu pe toate iMac-urile am avut asta:

http://www.emag.ro/ups-apc-back-ups-es-700va-405w-power-saving-be700g-gr/pd/EPHK2BBBM/

M-a tinut bateria 4 ani. Problema e cand vrei sa schimbi acumulatorul ca nu mai iese din locasul lui, se umfla in timp, plus ca e greu de gasit replacement.
Insa la 4 ani durata de viata sincver nu conteaza, iei alta. Ma tinea cam 30 min in full load pe iMac 27”

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 23.08.11

Se ia curentul de genul se întrerupe și vine peste 10 minute? Sau ai doar o cădere foarte scurtă de tensiune care îi trage un reset la calculator? Sunt mai multe tipuri de UPS-uri, funcție de ce fel de probleme ai cu tensiunea. Câteva informații poți obține dând click aici (nu lucrez/nu am nici o legatură cu site-ul, doar mi s-a părut interesant tabelul; rog un admin să șteargă dacă se consideră reclamă). Mai multe detalii poți vedea aici.

În altă ordine de idei, greșeala cea mai frecventă la alegerea unui UPS este să alegi unul cu baterie cât mai mare. La un UPS nu e important să te țină bateria nu știu câte ore, nu este gândit pentru asta. Este suficient să te anunțe că a picat curentul și să îți ofere un timp rezonabil să salvezi fisierele și să închizi.

Personal utilizez cel mai ieftin tip de UPS (offline) deoarece și-a demonstrat în timp utilitatea fără a fi nevoie să investesc mai mult. Pentru uz personal e suficient.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 11.10.05

E, sunt multe de discutat in afara de capacitatea bateriei.
Unul din aspectele practice cele mai des trecute cu vederea e disponibilitatea acumulatorilor de rezerva. In afara de marcile mari, consacrate (gen APC si Tripplite), good luck la gasit baterii de schimb la noi.
In alta ordine de idei, la un iMac devine interesant de vazut si timpul de lucru pe backup fiindca nu discutam de consumuri exagerat de mari. Un 700 VA tine de regula lejer 20 min un iMac.