Probleme sunet
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti, S1, Romania
Macuser din: 04.12.06

problema era expusa aici: http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewreply/39664/
inca nu am reusit sa ii dau de cap. deja ma streseaza. pana imi cumpar o placa de sunet delta care se va conecta prin firewire tre sa stau pe bara ...
help?

Semnătură 

Berea fara alcool e primul pas spre femeia gonflabila.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Buftea, Bucuresti
Macuser din: 13.12.05

Si ce software folosesti? De exemplu si la mine sunetul intra din iSight si vad cum se misca meterul. Dar asta nu inseamna ca ma si aud. Ma aude doar partenerul de conversatie, ptr ca asa vrea softul. Alt exemplu: intru prin line-in inMac si vad pe “mixerul sofware” al placii de sunet ca am semnal.  Dar nu aud nimic pana nu deschid Logic Audio, setez un canal sa aiba intrarea pe care o folosesc, si pana nu dar Rec pe canalul ala. Parerea mea e ca iti trebuie un soft care sa iti ruteze semnalul catre iesire.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

aha. eu mergeam pe setarile default ale sisemului. in garage, de exemplu, nu i-am dat de cap. eu amlucrat cu Vegas pe pc, dar problema de volum out nu oaveam…setam bara de volum and there u go.
in concluzie, sfatul tau este sa ma folosesc de soft de sunet, ca de ex Logic Audio

MESAJ pt admini si useri batrani (in utilizarea acestui forum) :
chiar se inchide forumul asta? daca da, e f.aiurea. pt ca suntem destui novici in os x si mac si care il consideram util pe nea forum… nu inteleg.
daca era forum de ‘prajituri roz vs chec’, poate starea asta conflictuala era explicabila…dar asa…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Pai un soft tot trebuie sa folosesti. Ce soft, e la alegerea ta. Ptr amatori Garage e bestial. Daca vrei mai mult, Logic Pro e o splendoare. Dar nu ofera multe in plus fata de Digital Performer, Cubase/Nuendo sau chiar Pro Tools. E o chestiune de preferinte….

[ Modificat: 12 Februarie 2007 11:09 AM de George ]

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

in cubase am mai lucrat cand il aveam la sala.
cum spuneam, in garage nu deslusesc de ce nu aud nimic. desi sunetul intra in unitate. si in garage m-am dus ca era mai aproape. si inca nu am gasit cubase. la magazin raspberry

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

Daca tot ai de gand sa-ti iei o placa de sunet M-audio atunci poti folosi Pro Tools M-powered…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

da. aici intervine o alta dilema. M-Audio e mult mai accesibila decat un presonus care ar fi mai capabila. dar cred ca m-audio va poposi in caminul meu.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

M-audio, ca si Presonus, are o gramada de produse. Nu inteleg cum exact mai “capabila”.  Ideea e ca diferenta de calitate e foarte mica, si neglijabila in raport cu calitatea acustica a camerei in care inregistrezi, de exemplu. Sau in raport cu pozitia microfonului fata de sursa.  Poate ar trebui sa-ti indrepti atentia mai intai catre calitatea sursei, si abia la sfarsit sa-ti faci probleme daca placa de sunet e din acelasi film cu restul proiectului. Cat despre softuri, toate fac acelasi lucru. Depinde care iti place mai mult sau pe care ti-l permiti. De exemplu eu sunt mai rapid in Logic Pro la editat audio decat in Pro Tools, chiar daca Pro Tools e mult mai bine gandit pe editare. Asa m-am obisnuit eu, cu Logic. Pe de alta parte, daca ai in plan sa lucrezi la greu cu midi, poti sa uiti de Pro Tools. Nici macar PT 7 nu e ok pre midi.
Si apropo de username-ul tau, chiar acum am vazut pe prima pagina Apple un editorial despre Machine, producatorul lui Lamb of God. Si el foloseste tot Logic. Dar presupun ca stii deja tot despre asta, probabil ai vazut deja DVD-urile LOG (Killadelphia si bonus Sacrement).
http://www.apple.com/pro/profiles/machine/

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

doar primul. pe al doilea, inca nu.
dar am vazut si niste filmulete cu The Crystal Method si am avut o reactie pe corp. bashca faptul ca ei laudau m-audio. na..
oricum, merci mult de info. nu m-am ocupat de productie pana acum, ci doar pe alocuri mai trageam cate ceva ca in trupa in care eram (DodieZ) inca nu se ocupa cineva de treaba asta. :D
asa ca tre sa o iau de la zero smile .invat, ca nu s-a nascut nimeni baiat destept.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Si de ce nu te mai duci la Lisabona? Macar ti-ai scos banii pe loc?  :D Vad ca nici chimaira nu-ti mai place, ai trecut la LOG smile 

Cate chestii poate sa afle cineva dupa un simplu nume ... wink

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member

hahahahaa
george, coleg de trupa cu andrei in P…f? :D
sa mor daca nu ma gandeam..dar am zis ca deh, george nu chiar un nume unic si decat sa ma bag in seama :D
lasa, ma..ca merg Bob si Mircea wink eu nu mai merg ca am avut un eveniment la munca fix maine :( ..si care mi-am anulat biletul de avion.
revenind, vbim pe mes despre topicul asta.
si Chimaira vor ramane mereu in suflet smile

[ Modificat: 12 Februarie 2007 01:26 PM de Lamb_of_God ]
 Semnătură