1 din 2
1
Taxa anuala pentru domeniile .ro ? / Mosu’ si ROTLD au nevoie de bani
  [ Ignoră ]
Avatar
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: 
Macuser din: 20.06.09

De cateva zile am aflat din presa ca se vrea introducerea unei taxe anuale pentru domeniile .ro noi si vechi. Eu fara sa stiu ca se planifica introducerea unei asemenea taxe, mi-am cumparat recent un domeniu .ro cu gazduire, de la TLH (au banner pe prima pagina macuser). Acuma problema mea este urmatoarea: daca stiam dinainte ca se va introduce o asemenea taxa, imi luam direct un domeniu .eu si plateam taxa lunara (pe pagina TLH scrie ca perioada pentru domeniile .ro este nelimitata si ca plata se face o singura data).

In momentul de fata inca nu am “lansat” pagina si nu e introdusa nici in google, oare ar fi mai bine sa imi cumpar acuma un domeniu .eu si sa renunt la domeniul .ro actual? Sau din moment ce pe pagina TLH scrie ca domeniul este pe “perioada nelimitata” (nu “nedefinita” cum este pe pagina rotld), nu ar fi voie sa se ceara pe parcurs taxa anuala pentru acel domeniu? Pe internet am citit multe discutii pe diferite forumuri, insa nu am ajuns la o concluzie… Multi zic ca daca reseller-ul a specificat ca este “pe viata”, taxa anuala ar trebui teoretic sa preia reseller-ul, ce mi se pare totusi partial incorect. Dar nici cum e in cazul meu, nu mi se pare corect ca dupa ce ma decid pentru un domeniu .ro din cauza perioadei “nelimitate”, atunci sa se schimbe peste cateva luni acest lucru si sa trebuiasca sa platesc o taxa anuala. In cazul asta luam direct un domeniu .eu si nu ma mai deranjau schimbarile astea “legislative”.

Oare se poate la TLH sa renunt la domeniul .ro si sa trec pe un domeniu .eu fara sa pierd taxa de inregistrare a domeniului actual? (Au trecut mai putin de 30 zile.) Sau sa pastrez domeniul .ro actual pentru ca teoretic ar trebui sa il am “pe viata”, si in caz ca s-ar cere o taxa anuala atunci sa procedez cum spun si altii, ca vor da in judecata firmele de la care au comparat domeniile?

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 1 ]
Avatar
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Sal!
Trăiești in România si sa știi ca aici, un plan de bișnița îl faci pe termen scurt si foarte scurt, maxim o săptămana pâna apare următorul monitor oficial.
Eu am cumpărat de le RNC, o instituție aparținând statului. Sunt sigur ca nua are nici un rost sa deschid un proces împotriva lor, precum si a distribuitorilor… Fără șanse de câștig pentru noi, ci doar pentru avocați si stat.

 Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.
__________________________________________

Ladă cu multe mere….

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 2 ]
Avatar
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

trebuie facut macar galagie, e inadmisibil sa schimbi regulile in timpul jocului.

 Semnătură 

Mcintoshing…

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 3 ]
Avatar
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

gălăgie se face de ceva vreme…
ia caută și urmărește evenimentul

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 4 ]
Avatar
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Bre - eu sunt de acord cu taxa. Cu toate că o să mă cam usuce la câte domenii .ro am cumpărate smile
De exemplu - domeniul .ro cu numele meu de familie a fost cumpărat acum mulți ani de către o firmă din Oradea care a intrat în scurtă vreme în faliment. Ani de zile m-am chinuit să găseasc o modalitate legală să obțin acest domeniu; nu se poate. Chit că informațiile de contact ale domeniului nu mai sunt de actualitate, RoTLD vrea fax de la administratorul curent al firmei. Care fiind desființată, nu mai are administrator cu drept de semnătură.

Dacă RoTLD o să ceară bani de la TLH anual pentru domeniile .ro înregistrate prin ei, și TLH va fi nevoit să ceară în continuare la useri. Adaosurile lor la cumpărarea de domenii sunt foarte mici. Din ce știu eu, cu oferta făcută pentru macuseri, la domeniile plătite cu card-ul on-line, după ce se scade taxa de la procesatorul de plăți cu cardul, câștigul lor este zero. Sperăm că RoTLD o să ceară o sumă mai mică la reselleri și TLH va putea oferi o mică reducere la taxa anuală pentru macuseri wink

 Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 5 ]
Avatar
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: 
Macuser din: 20.06.09

Stiu ca taxa anuala pentru domenii are si acest beneficiu, eliberarea multor adrese nefolosite, etc. In fond nici nu sunt impotriva taxei, numai ca ma irita faptul ca fix acuma se introduce taxa cand mi-am cumparat domeniul gandindu-ma ca il am pe viata. Daca stiam dinainte ca se va face asa ceva, imi luam direct un domeniu .eu cu taxa anuala. Acuma stau pe ganduri ce sa fac. Daca domeniul .ro o sa aibe taxa aproape egala cu taxa unui domeniu .eu sau .com atunci e clar ca o sa renunt la domeniul actual. Astia trebuie sa se gandeasca bine cat de mare vor pune taxa, pentru ca in caz ca va fi mare, probabil multi vor migra catre .com sau .eu pentru a mai economisi ceva bani. De exemplu un domeniu .de costa in momentul actual de la 5 € in sus, un domeniu .com de la 7 € in sus. Daca pentru un domeniu .ro o sa se ceara 10 € cum am citit in presa, atunci nici nu as mai sta pe ganduri.

Eu cand mi-am inregistrat domeniul la TLH si am cumparat pachetul de gazduire, stiam ca pot primi 10 % reducere pentru ca sunt macuser, dar am platit pretul intreg pentru ca inainte sa devin clientul lor, le-am contactat de mai multe ori pentru a cere informatii suplimentare si am fost foarte multumit de suportul tehnic, deci isi merita banii… Si pentru server VPS tot la ei o sa ma adresez. Nu e vina lor ca se introduce taxa anuala pentru domenii, doar ca eu pierd banii investiti pentru domeniul .ro in cazul in care o sa ma decid sa schimb pe .eu sau .com in viitor.

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 6 ]
Avatar
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Mie mi se parea ceva cool ca sunt pe viata. Daca ideea e sa elibereze domeniile nefolosite puteau sa rezolve doar partea asta mai rapid si mai elegant, daca se poate dovedi ca domeniul nu e folosit si nici propietaru nu poate fi contactat e pa pa. Acum Sergiule tot o sa ai de asteptat un an. Eu cred ca ies pe plus ca-l am de mult timp dar tot ma irita romaneala asta.

 Semnătură 

Mcintoshing…

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 7 ]
Avatar
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

și pe mine mă enervează ideea de a plăti mai mult decât pentru domeniile .com de exemplu…
mai ales că nu cred că se pot justifica bugetele rezultate în urma taxei cu explicațiile puerile pe care le-au dat până acum
dar nicăieri nu am văzut formularea de domeniu “pe viață”, ci doar “pe termen nelimitat” ceea ce a lăsat loc de manevră chichițelor avocățești - asta e viața :(
după cum ziceam, mi-ar plăcea ca domeniile .ro să fie mai ieftine decât cele .com sau .net, altfel, sigur mă voi gândi să schimb terminația
singurul lucru bun, este curățarea și eliberarea domeniilor nefolosite

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 8 ]
Avatar
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: 
Macuser din: 20.06.09

@dacuBurebista: Vezi al doilea alineat pe pagina urmatoare:

http://www.domeniiro.ro/inregistrare-domenii

“Legea actuala din Romania cu privire la domeniile .ro spune ca acestea pot fi inregistrate “pe viata” de catre o persoana fizica sau juridica.”

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 9 ]
Avatar
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Apropos….
P viața cui?
Pe a mea? De unde știe RoTLD că io am crăpat sau nu?
Pe a companiei? Verifică RoTLD dacă a crăpat firma sau nu? Are specialiști?
Pe viața internetului? Apoi io cred că ăsta prea curând nu crapă!
Pe a lui uindovz? Ăla crapă destul de des…

CAm aiurea exprimarea, într-adevăr!

 Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.
__________________________________________

Ladă cu multe mere….

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 10 ]
Avatar
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

eu vă sugerez să citiți sursele primare nu interpretările cu ghilimele
in nici o lege nu veți găsi ghilimele…

oricum, discuție nu se poartă asupra interpretărilor pe care le dăm fiecare unor sintagme, ci asupra cuantumului sumei și a perioadei de înregistre

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 11 ]
Avatar
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

E normală curățarea domeniilor nefolosite; e anormală impunerea unei noi taxe — că trebuie bani la buget pentru pomeni electorale și scaune mai confortabile pentru parlamentarii care se scobesc în nas. Am renunțat la toate domeniile .ro și am trecut pe .eu.

 Semnătură 

The Day Is My Enemy

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 12 ]
Avatar
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Acum a venit:

Stimate client,

Primiți acest mesaj deoarece adresa dumneavoastră de e-mail figurează în baza de date a Registrului Român de domenii .ro - RoTLD ca adresă de contact pentru deținătorul unuia sau a mai multor domenii .ro.

RoTLD - Registrul Român de domenii .ro vă informează că la data de 1 martie 2018, se va efectua tranziția către sistemul de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile .ro. Începând cu data de 1 martie 2018, domeniile .ro se vor înregistra și reînnoi pe o perioadă limitată de timp, între minim 1 an și maxim 10 ani. Serviciul de mentenanță anuală se va putea achita începând cu data de 1 martie 2018 prin partenerul RoTLD care administrează domeniul. Detalii suplimentare, găsiți AICI.

Clienții RoTLD se pot informa în detaliu despre schimbările procedurale și actualizările ce urmează a fi implementate din data de 1 martie 2018 accesând site-ul http://www.rotld.ro.

Data de expirare a domeniilor .ro se va calcula ținând cont de principiul conform căruia vechea taxă de înregistrare trebuie să acopere minim 5 ani de mentenanță. Pentru verificarea datei de expirare a domeniului dumneavoastră, RoTLD pune la dispoziție o aplicație de simulare a datei de expirare a domeniilor .ro ce poate fi accesată AICI.

Pentru alinierea la practicile europene, la respectarea bunelor practici și a recomandărilor ICANN, RoTLD vă solicită în baza Regulilor de Înregistrare (Art. 20) și a Contractului de Înregistrare (Art. 4)  disponibile pe site-ul http://www.rotld.ro, să verificați și să actualizați datele de contact cu ajutorul interfeței online de administrare a domeniilor disponibilă pe site-ul http://www.rotld.ro în secțiunea “Administrare domenii -> On-Line” sau prin intermediul partenerului RoTLD (registrar) care vă administrează domeniul.

Vă mulțumim,

Echipa RoTLD


Sursa.

 Semnătură 

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 13 ]
Avatar
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Salut,

Inca o veste buna (de la ROTLD citire:)

Mi se pare nesimtit de mare pretul pentru domenii.ro - e mai scump decat la multi registari; Bani pentru autostrazi sau pentru partid?...

Iata mesajul primit azi:

[RO]

Stimate client,

Primiți acest mesaj deoarece adresa dumneavoastră de e-mail figurează în baza de date a Registrului Român de domenii .ro - RoTLD ca adresă de contact pentru deținătorul unuia sau a mai multor domenii .ro.

RoTLD - Registrul Român de domenii .ro vă informează că la data de 1 martie 2018, se va efectua tranziția către sistemul de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile .ro. Începând cu data de 1 martie 2018, domeniile .ro se vor înregistra și reînnoi pe o perioadă limitată de timp, între minim 1 an și maxim 10 ani. Serviciul de mentenanță anuală se va putea achita începând cu data de 1 martie 2018 prin partenerul RoTLD care administrează domeniul. Detalii suplimentare, găsiți AICI.

Clienții RoTLD se pot informa în detaliu despre schimbările procedurale și actualizările ce urmează a fi implementate din data de 1 martie 2018 accesând site-ul http://www.rotld.ro.

Data de expirare a domeniilor .ro se va calcula ținând cont de principiul conform căruia vechea taxă de înregistrare trebuie să acopere minim 5 ani de mentenanță. Pentru verificarea datei de expirare a domeniului dumneavoastră, RoTLD pune la dispoziție o aplicație de simulare a datei de expirare a domeniilor .ro ce poate fi accesată AICI:
https://rotld.ro/atro11082017.pdf

Pentru alinierea la practicile europene, la respectarea bunelor practici și a recomandărilor ICANN, RoTLD vă solicită în baza Regulilor de Înregistrare (Art. 20) și a Contractului de Înregistrare (Art. 4)  disponibile pe site-ul http://www.rotld.ro, să verificați și să actualizați datele de contact cu ajutorul interfeței online de administrare a domeniilor disponibilă pe site-ul http://www.rotld.ro în secțiunea “Administrare domenii -> On-Line” sau prin intermediul partenerului RoTLD (registrar) care vă administrează domeniul.

Vă mulțumim,

Echipa RoTLD

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 14 ]
Avatar
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Nu uitati sa redirectati 2% catre macuser.ro la anul.
Altfel accesati forumul dupa adresa de IP smile

 Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 15 ]
Avatar
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 19.10.05

6 eur/an, fara TVA

Profil
 
   
1 din 2
1