povestea are mai mult de trei ani… părerile sunt împărțite
între timp, clamXav tot gratuit a rămas, cu update-uri periodice
cui îi este frică, activează opțiunile de scanare
Sfatul meu - folositi firmware alternativ: DD-WRT OpenWRT, Tomato… - aveti grija sa puneti o versiune noua care repara bug-ul de Heartbleed.
Sau invatati Linux/BSD si faceti-va singuri router-ul dintr-un PC cu doua placi de retea.
Sfatul meu - folositi firmware alternativ: DD-WRT OpenWRT, Tomato… - aveti grija sa puneti o versiune noua care repara bug-ul de Heartbleed.
Sau invatati Linux/BSD si faceti-va singuri router-ul dintr-un PC cu doua placi de retea.
Mai nou, nici măcar nu mai trebuie să înveți Linux/BSD. Există o grămadă de tutoriale pe net despre cum sa faci un router dintr-un PC și O.S. bazat pe o distribuție Linux. Plus că, față de acum 10-15 ani, există interfețe grafice în care faci routare din săgeata de la mouse. . Singura problemă ar rămâne partea de WI-FI însă și aici sunt soluții.
Pt WiFi folosesti routerul cel vechi caruia ii dezactivezi toate functiile de router (si eventual pui DD-WRT pe el, deoarece in multe cazuri vine cu firmware mai bun/nou pentru modului de WiFi decat OS-ul original)
... sau folositi Mikrotik, care sunt mai rapide, au mai multe funcții, un OS mult peste *WRT și sunt și ieftine
Mai nou au și “quick setup”, pentru utilizatorii fără prea multe cunoștințe tehnice.
Am pus ddwrt pe ea2700 si l-am bulit, nu am mai putut accesa configurrile din mac si sau tableta. A trebuit sa ma duc la un windows sa ii repun originalul.
N-a zis nimeni că flășuirea cu DD-WRT ar intra la capitolul “rutare din săgeata de la mouse”.
Dimpotrivă, flășuirea corectă e un proces destul de laborios.
Eu unul n-aș folosi vreun ruteraș din ăsta cu firmware-ul original, și întotdeauna când recomand vreunul mă uit să fie suportat de dd-wrt (inclusiv hardware version).
Asta ca să nu mai spunem că nici dd-wrt nu reprezintă vreo culme a securității, dar vorbind strict de rutere wireless “consumer-grade” este o variantă mult mai bună decât firmware-ul original.
Și să nu uităm - grămada de device-uri generic numită “internet of things”, cu firmware-uri făcute pe piroga de lângâ barja de lângă vaporul din Taiwan, devine “ținta preferată” a prietenilor noștrii cu foarte puține scrupule, mai mult decât Windows.