HDD extern pt. MacBook Air
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 05.01.14

Buna ziua,

Am achizitionat un MacBook Air model 2013 cu un hdd de 128 gb pe SSD.
Acum as vrea sa imi iau un hdd extern de 1 tb. M-am gandit la modelul acesta Hard Disk Drive portabil SEGATE Backup Plus STDR1000203, 1TB, USB 3.0:
http://www.seagate.com/external-hard-drives/portable-hard-drives/standard/backup-plus/
Asta si datorita faptului ca are pe langa usb 3.0 si Thunderbolt si FireWire 800.
As vrea sa il folosesc pentru salvare de date, programe dar si ca sa pun pe el OS Windows pentru a putea buta direct de pe el.
As dori sa imi dati niste informatii daca se poate folosi sau daca aveti alte oferte sau imi puteti recomanda altceva.

Cu stima.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.12.10

Salut.
Eu am 2 astfel de hdd-uri. Nu sunt grozave ca viteza chiar daca sunt usb 3.0. 80 MB/s obtii. OS X nu te lasa sa bootezi de pe hdd-uri externe asa ca nu il poti folosi la asta. Poti pune o masina virtuala in schimb. Insa performanta nu e grozava pentru ca nu ai viteza necesara. Este bun pentru backup si media storage. Eu foloseam unul pentru time machine si unul pentru stocare de filme si sa le accesez in retea (hddul fiind legat la router).

Overall este un produs ok, doar ca viteza nu e grozava.

Semnătură 

Mac: iMac Pro 2017
Phone: iPhone X 256 GB Black
Tablet: iPad Pro Silver 128 GB + 4G
Watch: Apple Watch 3 42mm
TV: Apple TV 4 32 GB

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 05.01.14

Multumesc pentru raspuns.
Si atunci ce ati recomanda, fiindca vreau sa instalez si windosul si atunci as avea nevoie de spatiu.
Alte modele de hdd dar la preturi mai rezonabile ?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 04.08.11

Exact aceeasi parere o am si eu, ca si Fotograful, dar si pot zice ca nu cred ca gasesti ceva mai bun la pretul asta. Nu stiu daca poti boota de pe SD, ca ti-ai putea lua pentru Windows un storeEdge de 128Gb. Sau poti lua un storeEdge si sa tii windows-ul prin parallels pe el.

Semnătură 

Am avut odata un link in semnatura, in cod binar, dar a fost descoperit (dupa doi ani) si sters :(

rMBP 13”
iPhone 6
iPad Mini aka The Best Gadget Ever

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
Fotograful Anonim - 05 Ianuarie 2014 04:23 PM

OS X nu te lasa sa bootezi de pe hdd-uri externe

Cum sa nu?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
Fotograful Anonim - 05 Ianuarie 2014 04:23 PM

OS X nu te lasa sa bootezi de pe hdd-uri externe asa ca nu il poti folosi la asta.

Ca-n bancu’ cu barza și broasca cu gura mare: nu zăuuuuu? wink

Iaca nah.

Și sunt și nijte stickuri usebe p-acolo wink

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 13.12.10

Nativ? Am intrebat si eu pe forum si am cautat pe net si asta e ce am aflat. Sigur nu s-a apelat la diferite aplicatii pentru a face asta?

Semnătură 

Mac: iMac Pro 2017
Phone: iPhone X 256 GB Black
Tablet: iPad Pro Silver 128 GB + 4G
Watch: Apple Watch 3 42mm
TV: Apple TV 4 32 GB

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nativ-nativ.
De la mama lui. Pardon, tata - ca să fim corecți.

Io acu’ scriu de pe sistemul bootat de pe un sshd de 2TB (un Seagarte hibrid) aflat într-un sata dock; îl va înlocui pe cel intern de 1TB, care l-a înlocuit pe cel original care-a crăpat în primăvara trecută. Mai am prin sertare încă vreo 3-4 hdd-uri mititele, de 500GB, care sunt clone ale clonelor ale clonelor diverselor sisteme ce s-au perindat… și toate bootează.

Ia frumos de citește ghidul de aici: http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/42653/P45/#310613
E o lectură interesantă. Sugerez citirea în intimitatea budei, lucrurile se fixează în memorie mult mai bine wink

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 13.10.05
mastertm - 05 Ianuarie 2014 02:47 PM

As vrea sa il folosesc pentru salvare de date, programe dar si ca sa pun pe el OS Windows pentru a putea buta direct de pe el.

Upsi, iar ați citit printre rânduri.
“masterm” zice că vrea să pună ferestre și să intre direct pe acolo…
Eu știu că nu se poate.  tongue laugh

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da măh, bine c-ai observat tu! :p

Scuze, are dreptate nvmarian, uindoz nu merge extern.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 28.11.08

osx-ul booteaza de pe usb insa windowsul nu ruleaza de pe hdd usb, nici pe mac si nici pe pc-uri.

Semnătură 

iMac early 2008 (2,4Ghz C2D, 64GB SSD + 60GB 2nd SSD, 4 GB RAM)
Time Capsule 1TB
iPod Touch 4th Gen 32GB