Sfat achizitie Macbook Air sau Retina 13"
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Iasi
Macuser din: 17.01.10

Salut! Ma bate un gand sa achizitionez fie un Macbook Air 13 (i7 / 8G / 256), fie un rMBP (2.6/8G/256 sau 512), insa nu sunt inca hotarat (desi inclin parca mai mult spre rMBP). Apelez la voi sa ma ajutati cu cateva sfaturi.

In primul rand, laptopul il voi folosi pentru office (editare documente, web browsing, muzica, filme, fara editare foto/video “hardcore”) si light gaming. Chiar daca mai intru in jocuri mai “demanding” (ex: Left4Dead2, Diablo 3), din ce am vazut pe youtube, ambele laptopuri se descurca relativ ok, cu setari ceva mai conservatoare.
Voi mai folosi foarte mult si masina virtuala (probabil windows 7), in parallels sau vmware, infunctie ed care imi va placea mai mult. Voi folosi in principal masina virtuala pentru a rula clientul SAP GUI si diferite VPN-uri, dar si pentru unele jocuri care nu sunt native pe mac (in special oldies, indies).
La ce timpi buni am vazut ca scoate bateria pe rMBP cu 10.9, nu cred ca timpii mai buni de pe macbook air ar influenta ceva.
Ma intereseaza mai mult performanta si fiabilitatea versus capacitatea de stocare (asta apropos de SSD 256 vs 512…256 ar trebui sa imi ajunga pt ce am nevoie).

Din pacate la magazinul Apple din Iasi nu am cum test acele doua modele (nu le au), asa ca..acum intrebarile:

1. Ecranul retina este intradevar atat de fain precum se spune ? Chiar merita comparativ cu cel de pe MBA ?

2. Va rog sa imi confirmati ca scalingul de pe rBP nu schimba efectiv rezolutia, ci doar redimensioneaza elementele de pe ecran, ca sa simuleze o alta rezolutie.
2.1. Cum se comporta ecranul la rezolutii non-native ? Blurul e ca pe orice alt ecran ?

3. Voi folosi uneori si un monitor extern Dell U2713HM (rezolutie 2560x1440). Stie cineva daca ambele laptopuri lucreaza bine cu el, la rezolutia lui nativa ? Presupun ca am nevoie de un cablu miniDP to DVI pentru legatura.
3.1. M-ar ajuta cu ceva un cablu dualDVI pt monitorul de mai sus ?
3.2. Vreau sa folosesc monitorul si ca USB hub presupun ca e suficient sa leg monitorul de macbook printr-un cablu USB.

4. Se simte diferenta in jocuri intre 5000 si 5200 ? Pe hartie pare ca da, dar nu sunt inca foarte convins din ce am vazut pe net.
4.1. Aceasi intrebare, insa overall, nu doar pt jocuri, pentru i7 de pe MBA si i5 2.6 de pe rMBP.

5. Pentru cine are experienta cu asa ceva: se face ok scalingul in masina virtuala?

6. Daca e cineva in Iasi care imi poate arata rMBP si MBA (ideal ultimele versiuni), nu voi ramane dator. smile

Orice alte informatii de care sa tin cont pentru alegerea mea sunt binevenite!

Thanx!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
Rank
Newbie

Scuze, dar din greseala am postat in sectiunea gresita. Rog un moderator sa il mute la portabile. Thanx !

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.12.10

Salut.
Iti raspund la ce stiu:

1. Da.
2. Redimensioneaza. Se vede totul cum trebuie si foarte sharp.
3. Rezolutie nativa. Acel Dell are display port si ti recomand sa-l folosesti.
3.2 Da, suficient.
5. Da si nu. Pe masina mea virtuala de Windows 7 am rezolutia full hd cu 125% font size. Combinatia asta e cea mai ok dupa ce am incercat foarte multe variante. Nu stiu daca windows 8 se pricepe mai bine la high dpi pentru ca nu l-am instalat.

Semnătură 

Mac: iMac Pro 2017
Phone: iPhone X 256 GB Black
Tablet: iPad Pro Silver 128 GB + 4G
Watch: Apple Watch 3 42mm
TV: Apple TV 4 32 GB

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

1. iti raspund indirect: ecranul la MBA (last gen) e PROST. Am avut MBP non-retina si ecranul era incomparabil mai bun.
ce ai la Air bun e bateria. tiiiiiine fraaaaate, uiti sa-l mai incarci. Mai ales in folosire web, iphoto si office.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 31.12.13

Salut, am vazut pe alte forumuri si cred ca si pe aici este un tip din Iasi care se ocupa cu comercializarea de echipamente Apple si nu numai, oGu are userul pe alte forumuri, o cautare pe google sigur il gasesti si poate te ajuta sa-ti arate ceva jucarii live.

Semnătură 

Macbook Air 13 2013
iPhone 5 Black 16GB
iPod classic 80GB

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie

Multumesc pt raspunsuri.
In acest moment cred ca singura retinere pe care o mai am in legatura cu rMBP este felul in care s-ar vedea aplicatiile cu care lucrez in masina virtuala, adiac sa nu faca scaling ok.
Sper totusi sa reusesc sa fac un test in curand.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 31.10.05

Cu aceeasi problema de scalare ma confrunt si eu legat de rMBP. De fapt, problema nu este legata de windows 7, ci de programul cu care lucrez zilnic. Aceasta nu afiseaza la fel de corect fonturile atunci cand se urca la 150% sau 200% dpi. Cel putin asta am experimentat pe un rMBP de 15”. Ma gandesc ca la display de 13” situatia ar putea sta mai rau sau ma insel?

Semnătură 

New MacBook Pro 13” Retina 2.4Ghz with TYLT | Apple Cinema 23” | MacBook Pro Retina 15” Retina 2.7GhZ | 2 x Macbook Pro 13” 2.53GHz | iPhone 5S Gold 16Gb
BMW X3 3.0sd | Merida Big.Nine Team