Am trimis din nou 5-ul meu în service și cei de la Orange nu au binevoit să-mi dea alt iPhone așa că am apelat la un 3GS pe care nu-l mai folosisem de foarte mult timp, tot de la ei luat și codat.
Am luat altă cartelă de la ei, am băgat-o în telefonul care surprinzător mai avea și baterie și a mers fără probleme până am ajuns acasă și am vrut să-i fac update la 6.1.3 (avea 5.1.1). Acum nu vrea să se activeze.
Rămâne blocat pe ‘căutare’, iar iTunes spune că n-are niciun SIM introdus. Chiar dacă scot cartela, nu mă anunță așa cum ar trebui că l-am lăsat fără cartelă, rămâne în continuare ‘Căutare…’.
Mă poate ajuta cineva?
Am uitat să menționez că nu a fost deblocat/ folosit în alte rețele și avea jailbreak atunci când i-am dat update. Am încercat și un restore, dar degeaba.
SIMul l-a recunoscut. Am citit pe un site să-i fac înapoi downgrade la 4.1 și a mers. Acum îmi apare când scot SIMul dar tot nu-mi găsește rețeaua. Am încercat și să-i pun ultrasn0w, degeaba..
Stiu ca am procedat greșit insa, dupa un alt restore, trebuia să își revină.
Am pus 4.1 pe el, baseband de Ipad și apoi restaurat baseband normal (am încercat și asta pe 6.1.2 cu redsn0w pentru ca evasi0n nu activează dar nu am putut face upgrade la baseband, dădea eroare) și tot nu a mers. Am instalat din curiozitate ultrsn0w și surpriza! Merge. Habar nu am de ce pentru ca e un telefon codat pe orange cu sim de orange in el!
Am decis să fac un custom ipsw și să păstrez BB insa nu am reușit. Redsn0w nu stie 6.x, am luat un PC cu Windows, am facut un custom ipsw care să il și activeze și să păstreze BB cu sn0wbreeze insa nu vrea deloc să își facă restore cu ala. Am încercat și cu server tinyumbrella deschis, l-am pus in iBoot mode, am editat host, am încercat să il pun in PWNED cu redsnow, copiat ipsw custom pe mac și încercat să fac restore, degeaba! Tot iese câte o eroare iar eu tot nu inteleg ce s-a întâmplat cu telefonul meu de are aceasta problema..
Daca bricolezi la el de-l ia dracu’ .. te mai miri de ce nu iti merge cum trebuie.
Cu anumite chestii pur și simplu nu te joci. Daca vrei joaca, Android și gata
In plus, niciodata nu se umbla la baseband-uri, decat daca chiar vrei să te joci cu focul, iar prostiile gen baseband de iPad au adus f multe probleme care mai de care. Update dupa jailbreak? Nu mai zic nimic.
Pune un baseband cel mai vechi și da restore cu DFU la cea mai noua versiune de 4 care iti merge pe el. Teoretic ar trebui să elimini orice probleme. Recomand totusi 3.1.3, din motivele evidente.
Nu cred că are rost să pun 3.1.3 pe un 3GS, nici nu cred că se poate. Nu e 3G.
Mi l-au rezolvat băieții de la orange astăzi într-o jumătate de oră și are iOs 6 instalat.
Nu mă pricep la jailbreak pentru că nu am mai avut așa deva de la 3GS-ul ăsta. Chiar nu ar trebui să zici nimic pentru că nu m-am dat expert, doar mi s-a întâmplat ceva, am citit ce am citit, am văzut că mă depășește și am cerut o altă părere înainte să mă duc la specialiști. Doar pentru asta e forumul. Mulțumesc oricum pentru ajutor.
Eu doar te-am indrumat. Daca preferi să te comporti tipic ca un roman cand primesti o critica constructiva, imi pare rau.
O să te las in liniste mai departe daca te-am deranjat asa de tare
Nu o interpreta greșit, nu sunt aici să mă cert cu nimeni, apreciez ajutorul însă l-aș fi apreciat și mai mult fără replici ușor nepotrivite (update după jailbreak.. Nu mai zic nimic), mai ales când toți o mai sfeclim, inclusiv recomandarea ta cred că este pentru un 3G, nu 3GS. Numai bine!
Nu o interpreta greșit, nu sunt aici să mă cert cu nimeni, apreciez ajutorul însă l-aș fi apreciat și mai mult fără replici ușor nepotrivite (update după jailbreak.. Nu mai zic nimic), mai ales când toți o mai sfeclim, inclusiv recomandarea ta cred că este pentru un 3G, nu 3GS. Numai bine!
Pai 3GS venea cu iOS 3 din cate imi amintesc :) Sau te referi la baseband? Nici nu mai stiu cum e la 3GS ca nu prea am lucrat cu ele asa mult.
Ai rezolvat pana la urma?
Din cate văd eu pe Gogole, cam ai probleme din cauza acelui baseband de ipad! Vezi aci daca te ajuta!
Ideea e să incerci să gasesti o modalitate de a faca downgrade la acel baseband inapoi la 05.13.04 sau care o fi.. Sunt sigur ca de acolo pleaca eroarea. Cand ai incercat să treci in sus (la 6) poate nu a reusit tot din aceasta cauza.
Am uitat să precizez: incearca de pe un windows. E mai usor să dezinstalezi versiuni vechi de iTunes sau utilitare Asta daca nu merg pe mac in prima instanta, bineinteles.
Da, am rezolvat, l-am dus la Orange și nu au făcut altceva decât să-i dea un restore la 6.1.2, într-o oră era funcțional. Probabil avea baseband de iPad atunci când eu am făcut prostia de a îi da update (nu știu de ce ar fi avut pentru că nu am alte SIMuri în afară de Orange și e codat pe rețeaua lor..), habar nu am, nu mai țin minte nimic despre telefonul ăsta, nu l-am folosit de mult. Mai mult ca sigur am continuat seria de prostii cu downgradeuri și upgradeuri.. Sau pur și simplu nu vor să-mi zică ce i-au făcut!
Suprinzător, merge excelent pe 6, nu mă așteptam să meargă așa bine.
Poimâine ar trebui să vină și 5ul meu înapoi și să-și reia locul din sertar.