Se da urmatorul setup:
1. NAS cu Twonky, transmite pe UPnP
2. iPad Mini
3. ATV legat la TV care dupa bunavointa Apple, nu reda nimic altceva decat iOS videos, si nu stie UPnP
4. rMacbook
5. AirVideo HD
Momentan toate astea sunt legate intre ele de rMBPul meu (la care as vrea sa renunt ca interimar), pe care ruleaza AirVideo HD Server, ia filmele de pe NAS cand le cere iPadul, le converteste, le trimite la iPad, care la randul lui le da pe ATV. Problema e rMBPul, si faptul ca am nevoie de el deschis ca sa ma uit la un film pe TV.
Varianta ar un player UPnP pentru iOS, care face hardware decoding singur, si trimite mai departe. Problema: nu prea exista.
Am incercat asa:
-VLC: momentan are un bug, si-mi arata toate fisierele video de pe NAS cu 0Mb. VLC zic ca stiu si e in fixare… de doua luni…
-XBMC: nu stie airplay nativ, se foloseste de mirroring din iOS, si ori nu merge, ori imi apare pe TV filmul in rezolutia iPadului (adica cu bare negre pe margini)
-GoodPlayer: nu vrea sa redea toate formatele video, si nu vrea AC3
-nPlayer: cel mai bun pana acuma, se foloseste de mirroringul nativ dar face underscan ca sa umple TVul cu imaginea filmului (desi se pierde clard din calitate). Problema e ca dupa marea f*tere cu posesorii patent-ului DTS de anul trecut, cand 95% din aplicatiile media din AppStore au renuntat la suport pentru DTS, a renuntat si nPlayer, asa ca nu reda sunet la filmele cu DTS…. care-s multe.
Am mai incercat si 8Player, nu merge airplay.
Chestia e ca nu cred ca sunt singurul care s-a lovit de asta, si sunt curios ce folositi voi.