Time Machine stergere foldere
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.07.09

Salut,

Am facut un clean install la Mavericks, totul merge ca uns acum! Insa inainte am facut pe un HDD extern un back-up cu timemachine. Intre timp am tot incarcat informatii in el (hdd extern) si nu mai am spatiu. Din folderul de back-up eu mi-am copiat ce ma intereseaza pe hdd-ul intern si acum as vrea sa mai sterg din ce e prin el, cum ar fi muzica (aprox. 170gb). Surpriza! Nu se poate! Ca face parte din fisierul de back-up si bla bla! Cum sa fac sa sterg fara timemachine? Caci intre timp nu-mi mai vede back-up-ul vechi…

Multumesc!

Semnătură 

Habar n-am! De asta m-am inscris pe forum!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Interesant. Normal Time Machine zice ca sterge backup-urile cele mai vechi in situatia in care nu mai e spatiu pe hardul de backup…
In alta ordine de idei nu cred ca poti sa stergi un folder din Time Machine.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Format hardul extern.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Format e cel mai simplu. Dar daca ai si alte date pe el si nu aiunde sa me muti temporar, poti sa stergi tot ce a facut TM. In functie de cate backup-uri ai facut si de cat de mari sunt, poate sa dureze si 3-5ore. Lasa peste noapte si cand te trezesti ai spatiu.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti, The Cranes
Macuser din: 20.03.08

Stop. Nu formata discul.

Pentru a naviga in Time Machine, megi in menubar la iconita lui Time Machine si alege comanda “Enter Time Machine” daca este discul setat pentru backup, sau “Browse Other Backup Disks…” daca nu ai setat niciun disk de Backup. Bineinteles, trebuie sa fie montat discul pe care ai facut backup.

Doar din aceasta interfata vei putea sterge ceva din backup. Poti sa te duci inapoi in timp cu sliderul din dreapta. Click cu dreapta pe folder/fisier si alegi “Delete” sau “Delete All…”

Atentie, vezi ce stergi, sa nu te trezesti peste ceva timp ca aveai nevoie de ceva de acolo…

Costi.

Semnătură 

Bugs burner…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.07.09

Multumesc mult pentru raspunsuri!

Am rezolvat-o “dambovitean” si anume mi-am copiat ce aveam nevoie si am sters folderul de back-up! Simplu… sa vedem cat de eficient!? Sper sa nu fi uitat ceva pe acolo!

Ma inclin, cu respect!

Semnătură 

Habar n-am! De asta m-am inscris pe forum!

‹‹ App store      nu se mai deschide os x ››