Recomandare Rack extern
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 29.06.12

Salut!
Am un iMac late 2013 si un macbook pro retina.
De la sistemul vechi (win) am ramas cu 3 HDD-uri de 2Tb fiecare pline de informatii utile.
Am nevoie de un Rack extern la care sa conectez HDD-urile de 3.5.
Nu ar fi nicio problema daca as conecta un singur HDD sau daca le-as putea “inghesui” pe toate 3.
Ideea este ca, daca se poate, as vrea sa si lucrez pe ele, deci ideal ar fi daca as gasi unul cu port Thunderbolt, dar nici cu un USB 3.0 care sa functioneze fara probleme cu OSX Mavericks nu m-ar deranja.
Orice parere conteaza, m-am gandit la un momentdat la DROBO 5D dar nu gasesc in Romania deloc.
Sunt dispus sa platesc pana la 2.000 de lei pentru un rack bun.
Astept opiniile voastre.
Va multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: București. Drumul Taberei
Macuser din: 06.10.07

pai poti sa-l comanzi de pe amazon, uk sau de.

Semnătură 

just !

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti, The Cranes
Macuser din: 20.03.08

Salut.

Eu ma uit de ceva timp la acesta. Te poti conecta la el prin Gigabit - am deja reteaua facuta. Am si discuri, pe care le jonglez in rack cand am nevoie sa scriu/citesc ceva pe ele. Dar nu am auzit pe nimeni care il foloseste sa imi spuna ce parere are despre el.

Bine, nu este ceva profesional, dar pentru home, pare potrivit.

Costi.

Semnătură 

Bugs burner…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

@Costi M.
Inainte să dai banii pe cutia aia trebuie să verifici că discurile pe care le ai sunt compatibile!
Poți să ai surpriza să nu funcționeze cu discurile pe care le jonglezi…
Am observat că fiecare cutie este compatibilă cu anumite discuri.
Cutia aia figurează la producător ca “legacy”...

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

Acum ceva timp, ma interesam si eu de aceeasi problema, cum sa gestionez cel mai bine un numar de 4 HDD-uri.
Concluzia la care am ajuns (cu ajutorul unui distins membru al acestui forum) a fost ca mai bine incropesc un calculator, in care sa pot pune discurile in ce RAID vreau, apoi sa le dau share in retea.
Bugetul pentru asa ceva incepe de la 2000 RON (daca nu vrei sa folosesti calculatorul respectiv si pentru alte taskuri mai complicate) si poate creste semnificativ daca vrei un sistem performant. Eu am aplicat a doua varianta si am “compus” un calculator cu performante aproape egale cu ale noului Mac Pro. Sorry, nu este permis aici sa discutam mai multe detalii, dar nu cred ca e prea greu de inteles. smile

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 29.06.12

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Sunt foarte folositoare, chiar daca voi “asculta” doar de sfatul lui GabrieL (fara suparare)....
Probabil voi comanda de pe amazon un drobo 5D. Mi se pare varianta cea mai apropiata de “pro”.

Costi M. - varianta ta este de luat in calcul daca as dori o varianta “de buget”. Din fericire bugetul nu este o problema, doresc ceva bun pe care sa pot lucra (editare foto).

nvmarian - sfatul tau este unul bun in cazul in care nu as avea HDD-urile Caviar Black. Nu am optat pentru ceva mai ieftin (din fericire).

D_A_N - Clar este cea mai fiabila varianta, dar este o varianta pe care am exclus-o de la inceput. Daca as fi dorit sa apelez la varianta asta, as fi pastrat vechiul calculator (adica asta: http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/700859/ ).

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 05.05.07

http://eshop.macsales.com/item/NewerTech/FWU3ES2HDK/

Semnătură 

(((∞)))