Atentie cu acest user.
A pus un anunt ca vrea sa cumpere un cablu pt iphone 5, i am trimis poze, ne am inteles asupra pretului, imi cere cont bancar ca sa puna banii si transportu sa fie mai ieftin. Ii dau un ing, nu- i convine, cica n-are ing in tecuci( de fapt este), taxe de depunere, ok, ii dau altul de brd. De atunci n-a mai raspuns. La ce sa ma astept de la acest colectionar de conturi bancare?
Pe orice factură există contul bancar al firmei respective,nu? Ce poți face cu el? Fără actul tău de identitate și semnătura ta exactă nu poate face nimic.
Vad la userul Punk o forma usoara de paranoia sau o lipsa totala de informare, si probabil pe conturile alea aveai si cateva meleoane pe care nu-i mai ai.)
In mod normal nu se poate face absolut nimic cu un IBAN, dar sa nu uitam in ce tara traim.
Mi s-a parut ciudata aceasta interactiune din mai multe motive:
- imi spune ca nu e ING in orasul lui dar este,
- imi spune spune ca nu putem sa vorbim la telefon ca i s-a stricat cablu si el sta fara telefon de o sapt
- dupa ce-i dau celalalt cont nu mai raspunde nicicum
Cum am spus, in mod normal nu se poate face nimic, insa cine stie ce rezultate pot aparea daca implicam un angajat al bancii.
eu zic ca nu trebuie sa te ambalezi prea tare, ia lucrurile pe rand, nu este vinovat pana nu se dovedeste ca este vinovat nu?
- poate el nu stie orasul asa bine. eu stau in cluj de 5 ani si nu il stiu bine, sunt praf. deci se poate
- se poate sa aiba probleme cu telefonul, se mai intampla
- cu contul al doilea, poate nu a primit mesajul sau are altceva acum de facut.
eu zic sa nu te ambalezi atat. gandeste-te ca si pe google poti cauta conturi iban la ce firme vrei tu, uneori si pe site-urile lor si totusi nu cred ca asta e modul de a fura din cont. adica trebuie sa fie altul mai destept
Thread-ul nu a fost creat cu scopul de a primi sfaturi si re-asigurari ca totul e ok. Stiu ce inseamna un cod iban si stiu ca teoretic n-ai ce sa faci cu el, insa sa nu uitam in ce tara traim.
Scopul thread-ului a fost sa previna alti utilizatori daca sunt pusi in situatia de fata.
Se pare ca tocmai ai intors-o ca la Ploiesti, intrebarea ta de final a fost asta: “La ce sa ma astept de la acest colectionar de conturi bancare?”, ceea ce ne-a dus pe toti cu gandul ca te simti oarecum vulnerabil ca ai dat conturile unui user cu intentii neortodoxe, si din motivul asta noi am incercat sa te linistim, acum ne iei la stanga ca ti-am stricat thread-ul?!? )
Și uite aici IBAN-ul meu: RO21INGB0000999901758561
Ce poți face cu el ?
Nimic, fără numele meu complet. Și chiar dacă-l ai, poți doar transfera bani în el, nu din el.
Gândește-te te rog de două ori altă dată înainte să acuzi pe cineva aici pe forum fără dovezi concrete.
Ai, domnule, că ieste, pă întîi decembrie (ING BANK - TECUCI - AGENTIA 1 DECEMBRIE 1918).
S-a aruncat şi uomu, a făcut şi iel o gafă mică, să mai petrece, că stem oameni.
Unde mai pui că există premisa ca celălalt user să fie niţel neserios. Chiar mai mult. Propun să-şi regleze rîca la o bere. Solo.
Oricum ar fi, da solo. Ne-a pus în gardă, a încheiat retoric (da?! retoric, cu năduf! adică fără să ceară răspuns…), gata.
A zis şi el că să-nchidem.
Şi dacă ajung să cumpăr vreodată ceva de la userul Accent, am să-l întreb cu spirit dă justiţe în glasul tremurînd: „Dă ce, Năică, eşti neserios şi-ntîrziezi răspunsul eliberator?”. Şi-apoi îi închid scurt telefonul, să vezi ce-o să-l mai doaie.
Cand nu ti-am mai raspuns la mesaj (a fost unul singur: “Salut, Sa inteleg ca nu mai ai nevoie?”), am crezut ca ai inteles ca da, nu mai aveam nevoie. Imi cumparasem imediat dupa ce vorbisem cu tine un cablu de aici. Imi cer scuze pentru ca nu te-am anuntat. Daca mi-ai mai fi trimis un mesaj ti-as fi spus. Asa am crezut ca ai inteles.
Nu ma poti condamna pentru ca nu stiu daca este sau nu un sediu ING in Tecuci, dar asta iesise oricum din calcul cand ti-am spus ca e singura banca care ia 10 lei comision la depunere. In Tecuci s-au inchis cateva banci si in locul lor s-au deschis altele (si cand spun loc ma refer la spatiu comercial, deci au schimbat doar firma de-afara). Nu pot sta la curent cu ce se intampla in tot orasul, locuind aici doar 4 luni/an.
Ti-am spus ca nu putem vorbi la telefon neavand cablu, deci neavand cu ce sa il incarc. Nu inteleg ce este inplauzibil aici.
Daca ii raspundeai la mesaj si nu lasai loc de interpretari nu se ajungea aici
Umu’, dupa cum vezi, nu are glob de cristal si nu poate sa ghiceasca ce combinatii faci tu acolo..