2 din 2
2
citiri ciudate baterie iBook + senzori temperatură
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.01.07

În seara asta am reușit să fac un power reset. Din păcate nu s-a întîmplat nimic în ceea ce privește capacitatea raportată a bateriei.
Cum iBook-ul meu se încălzește foarte tare la o folosire destul de normală am zis să încerc să văd ce temperaturi se amestecă prin el. Am instalat temperature monitor și surpriză - nu văd decît temperatura hdd-ului. Am mai instalat și alte progrămele și îmi spun că nu există senzori - nici pentru fan, nici pentru baterie, procesor sau memorie. Mă gîndesc să reinstalez OS-ul. Încă îl țin instalat așa cum l-am primit. M-am gîndit că pînă nu mă obișnuiesc cu el nu are sens să fac instalarea pe care o vreau.
Am tot citit pe-aici și aiurea pe web că iBook-urile nu se încing foarte tare, dar al meu chiar mă sperie. Am avut un laptop PC înainte foarte vechi care se încingea și el, dar iBook-ul a doborît toate recordurile. Vreun sfat de ajutor? Știu că s-ar putea să devin stresant, dar chiar nu știu pe cine să întreb. Mulțumesc.

Semnătură 

sînt dintre cei #@$!%$, cu principii…

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

(Cum sa devi stresant? Ai o problema / nelamurire)
S-ar putea sa nu ai alt senzor. Eu la PowerBook am doar la procesor.
Chiar, ca sa iti dai seama daca e ceva in neregula nu iBook-ul tau, roaga lumea cu o scula similara cu a ta sa-ti zica ce temperaturi are si in ce conditii. Eu acum am 52 grade, Macul pe baterie, 6 programe deschise, procesorul pe la 10%, fara acces pe HDD. Na, ca acum a scazut la 48.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.01.07

Mulțumesc, altero.
Prin urmare, dacă sînt posesori de iBook G3 900Mhz îi rog, chiar și pe privat, să mă contacteze pentru a discuta despre micile mele probleme. Chiar mă nedumerește de ce se încălzește atît de mult și cu foarte puține aplicații deschise.

Semnătură 

sînt dintre cei #@$!%$, cu principii…

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Eu am un iBook G4 933 si NU ARE SENZORI!
Nu te mai stresa!
S-ar putea sa fie infundate rasuflatorile!
Sau il folosesti in pat, infofolit in plapuma!

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 13.10.05

iBook are senzori de temperatura pe placa de baza. Nu exista senzor de temperatura pe HDD la iBook. Oricum, e ceva ciudat cu programelul din poza din moment ce raporteaza iBook ca iMac…
In principiu, senzorii de temp de pe placa de baza coordoneaza doar viteza ventilatorului, nu e ca la PB, unde (cel putin la ultimele generatii), daca senzorii depisteaza o temperatura critica, pot comanda shutdown fortat.
Toate portabilele mac se incing mai tare decat cele Wintel, iar daca la PB si MacBookPro carcasa e de aluminiu, au 2 ventilatoare (cu exceptia PB 12”) si un heatsink sanatos si astfel caldura e disipata decent, la iBook si MacBook dezavantajul e carcasa de plastic.
Daca insa iBook nu se blocheaza din senin, inseamna ca nu se incinge mai mult decat normal. Iar bateria, la durata asta de viata, e mai mult decat ok.

2 din 2
2