Cont Yahoo mail virusat
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

Am fost anuntat de prieteni ca de pe contul meu de yahoo, primesc spamuri si mesaje virusate (atasamente in format exe, virusate).
Nu am mai accesat acel cont de pe Windows de acum cativa ani, am trecut cu totul pe Mac de cativa ani.
Ce se intampla? Ce pot sa fac?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

probabil ca trebuie sa schimbi parola. nu stiu daca poti face altceva.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Parola este cu adevarat “strong”, nu cred ca a fost sparta. Oricum, o schimb, sa vedem daca problemele continua.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 27.06.08

http://www.richpasco.org/virus/hacked.html

Spoofed.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

De obicei schimbarea parolei ajuta in astfel de cazuri la conturile de Yahoo.

E bine ca ai parola complexa, insa poate odata l-ai introdus intr-o pagina care doar arata ca pagina Yahoo si ti-a logat parola, sau poate ai facut odata login de la cineva de pe un calculator care avea un troian, sau si prin WiFi putea cineva sa iti intercepteze parola. Dar schimbarea parolei oricum ar trebui sa ajute.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Gadget/Stiri/Yahoo+vizat+de+un+atac+cibernetic+Hackerii+au+atacat+conturile+d
Oare mi-au spart si mie contul? Parolele pe serverele Yahoo sunt criptate (sper!), ce puteau face cu ele?
Parola mea era ceva de genul “lYi+004;bvc”, imposibil de ghicit. Am schimbat-o, sa vedem ce se mai intampla ...

@Cookie503: Unul din prietenii care a primit mesajul virusat de la mine s-a uitat la headerul mesajului, iar acolo cica apare un IP din Arabia Saudita. Strange ...

Si inca o informatie relevanta: http://uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20130316172423AAh2tfD Se pare ca Yahoo Mail are o deficienta majora de securitate. Ma gandesc serios sa renunt la Yahoo si sa raman doar pe Gmail.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Eu folosesc contul de Yahoo in majoritatea timpului pentru Messenger, Mail-ul de la Yahoo doar pentru paginile unde trebuie sa ma inregistrez si stiu ca voi primi spam.

Faptul ca in header-ul mesajului a vazut ca e din Arabia Saudita, nu e nimic special special, omul sau bot-ul care a trimis mesajele de pe contul tau are username-ul si parola dintr-o lista mare cu date pentru login. Interesant de aflat ar fi, cum a ajuns username-ul si parola ta in lista aceea.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

Gata, m-am saturat sa fac pe detectivu’, am schimbat numele contului in “VIRUS! DO NOT OPEN!” si am pus si “vacation response” prin care anunt ca mi-am schimbat adresa de email, fara a o da pe cea noua, pe Gmail.
Bye bye Yahoo! dupa vreo 15 ani de utilizare!
Oricum, cei care (inca) aveti mailul pe Yahoo, e bine sa fiti atenti la ce se misca pe acolo.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

demult tare aveam un programel prin care trimiteam mailuri de la ce adresa vroiam eu, putea sa nici nu existe.

Semnătură 

Mcintoshing…