O rugaminte, ma intereseaza sa il fac mai rapid pe iBook-ul meu de 12.
Oare pot sa ii schimb procesorul din 1.07 in mult mai mult?
Pana la cat se poate daca se poate? si daca cumva credeti ca merita.
Nu poti schimba procesorul.
Se poate incerca supravoltarea (dar poti sa prajesti totul si poti stoarce bateria). Rezultatele sînt mediocre, chiar la un salt de 100-200 MHz.
Insa nu inteleg de ce esti nemultumit de el. Pune 1GB RAM si gata.
Cît ai ACUM pe el? Banuiesc ca 128 sau 256 (ca asa a venit din fabreica!).
Mai pune-i 512, fa putina curatenie, repara permisiunile si ruleaza mentenanta. Trebuie sa merga ff bine. Eu am unul (primul) la 933 si nu m-am plins niciodata (a venit cu 128 MBRAM, i-am mai pus 512).
Daca vrei sa storci totul din el, defragmenteaza-l cu DriveGenius sau iDefrag.
acum am pe el 768 RAM.Cat RAM ar fi un plus pt el?
Atunci nu ai motive.
E OK.
Da jos de pe net OnyX si ruleaza TOATE optiunile de la Automate.
Va restarta mai lent. Deschide toate aplicatiile curente, pe rînd. Apoi, închide-le si mai da-i un restart!
Va merge mai usor! (mult mai usor!)
Dar depinde ce intelegi tu prin repede.
Mai e o posibilitate: daca ruleaza lent (sau ai impresia puternica de lentoare), are ceva HDD-ul!
Sau spune-mi cît spatiu liber ai pe el! Minim 10% din capacitatea totala.
O rugaminte, ma intereseaza sa il fac mai rapid pe iBook-ul meu de 12.
Oare pot sa ii schimb procesorul din 1.07 in mult mai mult?
Pana la cat se poate daca se poate? si daca cumva credeti ca merita.
Nu se poate. Chiar dacă s-ar putea, nu merită. Este o sculă încă foarte bună și suficient de rapidă.
am hdd de 30 gb si am informatie de 28.5 gb pe el.
O reinstalare de osx im va rezolva problema?
Mai degrabă aruncă încă minimum 1,5 GB de pe el, să ai totdeauna minim 10 % spațiu liber pe disc.
Un disc mai mare ar fi singurul upgrade pe care ți l-aș recomanda. Pe cel existent îl poți pune într-o carcasă externă pe care o iei de la coloane pe Academiei, sper să intre în ea și să se potrivească piciorușele.
inca o intrebare mai am dupa care nu va mai stresez: Daca imi iau un HDD cu 7200 de rotatii pe minut il pot pune in aceasta masina sau nu e compatibil?
Il ajut sa fie mai rapid daca viteza hdd-ului e mai mare?
Cu cat e hdd-ul mai rapid - cu atata e mai bine si merge mai repede orice se atinge de disk. Se simte diferenta.
Este compatibil - numai ca sa va incalzi mai tare in zona hdd-ului si va consuma bateria un pic mai repede.
E o singura problema: iti va minca bateria!
Asa ca… cel mai bine pune un HDD de 80 GB (la 5200), gasesti la sectiunea vînzari (incercat, probat). Si nu uita: spatiu liber pt VM si paging!
Viața bateriei la lucru normal nu e chiar detaliu neimportant, acel disc mai rapid va conduce la consumarea bateriei sensibil mai repede decît un disc mai lent. Dacă lucrul pe baterie nu e esențial, atunci pune-i un disc mai rapid.
Există alternativa să lași discul acolo unde e, iar discul cel nou să-l pui într-o carcasă externă, îl vei folosi doar cînd ai nevoie, nu permanent.
Dar nu pot, daca este extern, sa il fac sa fie discul principal cu care lucreaza pentru a castiga viteza de lucru nu?
Trebuie sa il folosesc ca si un spatiu extern de stocare si asta am deja.
In sensul ca nu pot instala programe pe un disc extern.