1 din 2
1
Alimentare iPod
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 18.02.06

Servus,
De DRAGOBETE primesc “cado” un iPod foto 80Gb…., de la actuala mea sotie, fosta mea prietena!
Bun, si dai si cauta…. Ce contine pachetul si ce accesorii, deh…, una alta.
Si din vorba in vorba (cu “nenea” Alex, aka nihilsineMac) constat ca defapt iPod-ul cand il cumperi are penru alimentare doar un calu USB, adica depinzi de un computer penru alimentare. Nu mai zic ca compu trebe sa stea deschis cat alimenteaza iPod-ul.
Ce ramane de facut ii zic, sa iau ca accesoriu adaptorul de priza 220V/USB.
Acu vin si va intreb: se simte vre-o diferenta la timpul de incarcare, afecteaza mai putin bateria (viata) un adaptor de priza?
Cam care sunt beneficiile in afara de faptul ca icarci de la priza?
Recomandati altceva pentru inacare? Dock sau alt tip de alimentator, stiu si eu?!?

Semnătură 

Compot de mere - Ingrediente: mere, apa, zahar, borcane cu capac, foc si rabdare…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 28.09.06

Asta nu trebuia tot la “Generalitati accesorii iPod”? smile
Cand incarci de la laptop tot de la priza ia de fapt,nu?Zic asta pentru ca iPod’ul meu fie ca il conectez la laptop,fie ca-l conectez la incarcator(la mine intra mufa firewire in incarcator,nu usb) dureaza tot atat(4 ore).
Cat despre baterie,nu cred sa o afecteze…doar pentru asta e facut.
Beneficiile le-ai zis chiar tu.
Ce altceva?Ca dock’u nu incarca…iar alt alimentator mai bun nu cred sa fie.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Ahaa…., inca o chichita! Carevasazica exista cablu iPod/comp. cu terminatia Firewire si alta cu USB.
Asta cu firewire banuiesc ca tot accesoriu este?
Ce tip de firewire este 400 sau 800, stie careva…?
Asta inseamna ca transferul de date cel mai rapid se face cu un cablu firewire 800.
In legatura cu postatul la “generalitati accesorii iPod”, ziceam eu inca de la inceputuri ca nu cred ca ar fi bine sa-l facem “salata de varza”.
In fine cine vrea sa posteze acolo…, nu am nimic impotriva. si in functie de cum merge poate imi voi schimba opinia si voi posta direct acolo si eu.
Acestea fiind spuse va dorim vizionare placuta in continuare!

Semnătură 

Compot de mere - Ingrediente: mere, apa, zahar, borcane cu capac, foc si rabdare…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 11.10.05

Cablurile firewire pt ipod au functionat numai cu modelele vechi (generatia 1 - 4)! Noile ipod-uri functioneaza numai cu cablul USB!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Aaa… daia se gaseste cablu dublu cu usb si firewire, pentru a preintampina orice problema de genu ca daca nu merge una incearca cu aialalta…
Are cineva vre-un incarcator 220V pe firewire sau cel putin exista?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea

Da, eu am un IPod gen 4, cu incarcator la reteaua electrica prin FW.

Semnătură 

always the blues…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Ia zi mai methodine, si ceva in plus fata de usb?
Banuiesc ca e pe 400 si nu pe 800.
Asa ti-a venit in pachet sau este cumparat ca accesoriu de altcineva dupa care tu l-ai cumparat (sh).

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

Gen 4 de Ipod isi reseteaza firmware numai daca e bagat la o retea electrica, adaptorul fiind FW, am nevoie de el. Nu des, dar e bine sa fie.
Am un PC mai vechi fara FW, numai USB, acolo trebuie cablul USB pentru tansferul de date.
Prin FW ma conectez la Powerbook. Vitezele de transfer intre FW si USB ( este USB2) sunt comparabil aceleasi.
Nu cred ca este FW 800 pt Ipod, cel putin eu nu am auzit.
Da, au venit la pachet, Ipodul, cablu FW, cablu USB, ulterior am mai luat un dock.

Semnătură 

always the blues…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Carevasazica la viteza de transfer nimic nou…
Da surprize ceva cu jucaria ai avut?
Vreau sa stiu cat de sensibil este si daca dupa o perioada de…, bateria a inceput sa dea semne de oboseala.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

Eu il am de doi ani, bateria tine si acum in jur de 10-12 ore, scractchurile inerente, cam atat. Gen 4, care o am eu nu este color, nu este photo, nu este video, doar mp3 player si hdd portabil.
Atat am vrut, atat am si is multumit.

Semnătură 

always the blues…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

Deh…, cum e omu asa-i si iPod-ul!
Daca apar bad-uri pe hard disc, stie softul sa le “ocoleasca”?
Sau da eroare si se blocheaza cand ajunge la melodiile din zona cu bube.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

La mine are ceva bad-uri pe disc, inca nu m-am hotarat ce sa fac cu ele… Dar bad-urile sunt la inceput, si dupa ce reusesc sa scriu zona aia, mere bine.
Edit: in zona aia se blocheaza destul de des, si trebuie sa il resetez… am si invatat cum sa fac asta cu o singura mana rolleyes

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

In general mere (apple) bine…
Ai mai multe baduri… Adica a aparut primul si la un timp de…, altul si tot asa…
Povesteste si tu cam cum sa intamplat.
Ce probleme ai avut cand ai accesat o melodie de pe primul bad, etc…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 28.09.06

Daca tot suntem la capitolul asta…are cineva incarcator auto?
Ce parere are despre el…?

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Si la fel:
A gasit cineva cum se incarca un Shuffle daca nu ai un computer cu port USB folosind ALTCEVA decat adaptorul ala de USB Power de la Apple care costa aproape cat iPod-ul ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 14.03.06

am io incarcator auto. am ipod nano 4 gb, prima generatie. incarcatorul este griffin. l’am ales ca are in dotare si cablu cu mufa usb mica si pot sa alimentez ipod’ul si cand am conectat itrip’ul (tot griffin)
sunt multumit de el, nu am observat timpi diferiti intre alimentare prim computer si cea prin alimentator auto (dar nici nu m’a preocupat prea tare)

@ psergiu: daca te referi la ipod shuffle din prima generatie o solutie ar fi (dar e ca si cum te’ai scarpina peste cap, dar alta nu’mi vine acum) un incarcator de masina la care adaugi un transformator-redresor 220 Vca - 12 Vcc home made. despre shuffle’ul din a doua generatie nu ma pronunt, nu am vazut din astea decat pe site la apple. alimentatorul de masina e in ro cam 60 lei noi (include 2 tipuri de cabluri, cu mufe diferite la capete). mai exact, atata era cand l’am cumparat io de la istyle, inainte de craciun

[ Modificat: 14 Februarie 2007 12:17 AM de @lcor ]

1 din 2
1