Salut!
Vreau să-mi iau un HDD extern de 1 Tb. Îl voi folosi pt back-up cu Time Machine, dar mă intereseazăi viteza de transfer. Vreau să fie ceva de calitate (să reziste la vibrații) dar să arate și OK; să spunem că nu pun prețul pe primul loc. Pe site-ul Apple am găsit:
Eu as lua LaCie doar daca as sti ca NU au Seagate in interior. Mai demult aveam un LaCie cu Hitachi in interior (daca imi amintesc bine), din experienta mea LaCie este de calitate, insa in ultima vreme Seagate are multe modele cu defecte de fabricatie, deci daca e Seagate nu l-as lua.
Eu as lua LaCie doar daca as sti ca NU au Seagate in interior. Mai demult aveam un LaCie cu Hitachi in interior (daca imi amintesc bine), din experienta mea LaCie este de calitate, insa in ultima vreme Seagate are multe modele cu defecte de fabricatie, deci daca e Seagate nu l-as lua.
La Seagate-uri cu problema ce am avut si eu, era bug in firmware. De pe o zi pe alta nu l-a mai detectat calculatorul, dar adaptorul extern functiona corect cu alt HDD. In rest partile mecanice sunt bune la Seagate, si acuma am 3 HDD-uri Seagate in calculator ce merg zilnic 10 ore de ani de zile. Problema e cu firmware-ul bug-uit la unele modele, sa speram ca LaCie are incorporat un model bun…
La Seagate-uri cu problema ce am avut si eu, era bug in firmware. De pe o zi pe alta nu l-a mai detectat calculatorul, dar adaptorul extern functiona corect cu alt HDD. In rest partile mecanice sunt bune la Seagate, si acuma am 3 HDD-uri Seagate in calculator ce merg zilnic 10 ore de ani de zile. Problema e cu firmware-ul bug-uit la unele modele, sa speram ca LaCie are incorporat un model bun…
Seriile 7200.11 da, aveau bug in firmare. In 7200.12 s-a fixat
Pentru fiabilitate, recomand G-TECH: folosesc HDD-uri Hitachi (actualmente proprietate Toshiba). HDD-urile Seagate, folosite de LaCie (LaCie fiind proprietate Seagate) au fost dintotdeauna și de departe cele mai puțin fiabile.
Am avut o dracie de wd elements. 1TB acum cativa ani era mare chestie. S-a dus alimentarea. Inculpatul de la care am cumparat era technomarket. Dupa prima reparatie a alimentatorului pe care mai bine o faceam singur, s-a apucat imbecilul din magazin sa imi anuleze garantia ca nu am vrut sa ii dau cu totul sa il schimbe, adica si hdd, nu doar alimentare. Bineinteles ca l-am pocnit pentru ca mergea gura fara el, m-au dat afara din magazin, si mi-am bagat cracii in ea de garantie. Hdd-ul e in alt rack la ora actuala, care din pacate nu se mai opreste singur.
Morala, ia un rack bun, si fa singur treaba. Iti bagi ce hdd ai nevoie, il desfaci cand ai nevoie.
Asta a fost si la mine problema cand trebuia sa returnez HDD-ul extern Seagate, pentru a primi banii inapoi (nu se repara in garantie, doar se schimba cu altul sau se returneaza contravaloarea). Undeva pe internet am citit ca unii au avut neplacerea ca datele lor de pe HDD-urile stricate si inlocuite, au aparut mai tarziu nu stiu unde pe internet, deci pentru mine varianta de a returna HDD-ul cu datele mele nu era o varianta acceptabila, mai ales ca nu puteam sa formatez nicicum HDD-ul din cauza erorii de firmware, nici sa repar firmware-ul nu puteam. Pana la urma am desfacut HDD-ul si am scos platanul din interior, dupa aceea l-am inchis si l-am returnat asa. Problema era cunoscuta ca defect de serie, daca producatorul din motive financiare nu a fost interesat sa scoata un firmware bun cu care sa poata actualiza clientii firmware-ul bug-uit, atunci imi rezerv dreptul de a imi proteja datele mele personale stocate pe acel HDD, dar fara a renunta la returnarea contralavorii.
Va salut ! Vreau sa-mi cumpar si eu un Hdd extern ... Ma gandesc sa cumpar un G-Tech !!! Cum este mai bine sa fie cu tunderbolt merita sa platesc aproape 100 euro in plus ??? Sau este suficient si Usb3.0 ??? Sa cumpar alta firma de Hdd ??? Multumesc mult de ajutor !!!
Va salut ! Vreau sa-mi cumpar si eu un Hdd extern ... Ma gandesc sa cumpar un G-Tech !!! Cum este mai bine sa fie cu tunderbolt merita sa platesc aproape 100 euro in plus ??? Sau este suficient si Usb3.0 ??? Sa cumpar alta firma de Hdd ??? Multumesc mult de ajutor !!!
Ce vrei sa faci cu el? Cat timp ai la dispozitie sa stai cu cablul infipt? Tinand cont ca e vorba de iMac sau Mini, poti lua si USB 3.0 pentru ca, desi e mai lent nu te grabeste nimeni ( adica pentru Time Machine mie mi se pare agreabil, unii fac backup si pe USB 2.0 :D )
Daca vrei sa faci transferuri masive de date, rulari de aplicatii…atunci investeste intr-un thunderbolt ( built in, eu n-am gasit rack micut, cat pentru un HDD ).
Daca ramai la 3.0, iti iei un rack bun si un HDD bun si le asamblezi singur. Ai maxim 4 suruburi :D
Daca vrei thunderbolt…. LaCie sunt cei mai ok.