E-books in txt. format :(
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Austria
Macuser din: 12.10.05

Cum reusesc sa le citesc pe mac? Am schimbat terminatia din txt in rtf, iconul acum apare cu litere lizibile dar deschis tot numai hieroglife vad. Am NeoOfficeJ extra, fata de ce vine implicit instalat pe mac.  OpenOffice le poate citi?

PS. Nu radeti, cred ca trebuie facuta o rubrica unde se pot pune intrebari de incepatori, asa ca mine smile

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Daca ar fi format TXT (“plain text”), atunci ar trebui sa le poti citi fara probleme in TextEdit. Banuiala mea e ca sunt de fapt alt format, de aia vezi “hieroglife”.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Mda…de fapt extensia este rar.txt…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Aaaaaaa… e vorba de o arhiva RAR. Sterge .TXT din coada si foloseste Stuffit pentru a dezarhiva fisierele din arhiva.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Merci muuuult! Am dat jos stuffit si a mers. Culmea ca era arhiva de la un pdf si nu de la txt. Dar cum mai aveam carti in text le-a dezarhivat si pe acelea fara probleme. Wow, ce fain!

O nelamurire am si eu acum: daca aveam ceva in zip il desarhiva mac-ul. Nu e ca in windows, cu acelasi program sa deshizi si rar si zip?
Ce aiurea e cu atatea nume noi de programe de care habar n-am.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Este exact ca in Windows. Mac OS X are un arhivator/dezarhivator nativ pentru ZIP, la fel cum si Windows XP are. Pentru celelalte tipuri de arhive trebuie sa folosesti programe separate. Stuffit stie mai multe formate, inclusiv ZIP si RAR. Daca primesti fisiere de pe PC, atunci probabil ca vei avea nevoie si de UnACE, care dezarhiveaza arhice ACE.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Şi fiindcă tot vorbim de asta, am creat o categorie dedicată arhivatoarelor/dezarhivatoarelor în secţiunea de Software:
http://www.macuser.ro/index.php/software/categorie/C92/

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

M-am dumirit acum cum e cu zip si rar. Probabil ca oricum ajungeam la un arhivator/dezarhivator cand dadeam peste un rar “necamuflat” smile
Sectiunea software e super, mai ales pentru mine, care nu stiu (inca) nume de programe in mac de care am nevoie. De acolo m-am inspirat cu cateva aplicatii (ftp, photo/video viewer, share etc), fara a mai fi nevoita sa apelez la forum.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

alina, poti sa te uiti si pe VersionTracker sau MacUpdate, sunt bine organizate si au si scurte descrieri. De asemenea, sa nu uitam si de Apple, sectiunea Download.

Tudor a facut o treaba foarte buna punând pe pagina de start update-urile de pe VersionTracker (la care te poti si abona prin RSS)

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Merci altero , am dat ieri o raita pe version tracker si macupdate. Le-am pus in bookmarkuri, de, sa nu uit smile De sectiunea download de pe apple stiam, caci de pe site apple mi-am luat mini-ul si am dat cu nasul de ea. Dar mai am atatea de citit si de invataaat smile
Ciudat sa iei mai totul de la zero.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
alina - 16 Decembrie 2005 05:08 PM

Ciudat sa iei mai totul de la zero.

Asa e, dar face bine la creier ca-l pune la munca si-l mentine forever young!  ohh