As dori sa imi achizitionez un iMac pe care sa-l folosesc si ca televizor, dar nu online cum am tot gasit postari, ci cu cablul de la abunamentul tv (analog). As dori sa stiu daca exista solutii, am dat peste acest stick (TV Tuner Avermedia AVerTV Hybrid Volar M) insa nu stiu daca merge pt tv analog in primul rand, sau daca are “lag”.. nu ma pricep foarte bine :D va rog daca poate cineva sa ma lamureasca ce solutii ar fi si care ar fi cea mai buna.
Incearca aici . Ai mai multe optiuni, in functie de necesitati si buget.
Eu zic ca se merita o investitie de genu’ “TV over WiFi”.
(daca iei, sa pui pe aici si un mic review sa mai stie si altii cum merge)
Strict pt. tv analogic, poti folosi un stick Miglia TV Micro Express.
Vine cu software in cutie (The Tube), trebuie sa trimiti mail cu jalba la suport pt. activare si ulterior upgrade.
Functioneaza excelent si cu Eye TV de la Elgato, dar softul asta e pe bani.
Calitatea imaginii e medie; na.. analogic.
Vindea un coleg si pe aici pe forum, dar nu stiu daca mai are.
Noi nu cred ca se mai fac.
Eu folosesc de peste doi ani de la cei de la silicondust produsul numit hdhomerun si merge excelent pe mac impreuna cu softul celor de la elgato adica “eyetv” (avantaj ca poti volosi telecomanda mac-ului ca sa schimbi programul si sa intri in meniu . Alt avantaj ca are doua tunere si poti folosi doua calculatoare simultan .
Iti recomad acest produs pe care nu cred ca il vei gasi in romania dar poti comanda direct pe site-ul producatorului .
ps. Trebuie sa ai un router wi fi
M-am uitat acum pe site -ul celor de la silicondust dar vad ca e valabil doar produsul cu 4 tunere la 175 euro dar pe ebay gasesi si cel cu doua tunere adica hdhr3-eu.
eyetv hybrid are nevoie de antenă sau cablu TV.
Nu poate să funcționeze fără.
Eu am și eyetv hybrid și hdhomerun. Fiecare are avantaje și dezavantaje.
Acasă folosesc hdhomerun care este pus ascuns și este conectat la un cablu TV de la RDS (nu merge pe UPC, pe analog și IPTV…)
eyetv hybrid folosesc când plec prin delegații și TV-ul din hotel este prost folosind antena din dotare sau cablul televizorului.
Dar de ce nu-ti pui o antena de satelit? Ai putea vedea toate posturile din tara, la o calitate mult superioara stream-urilor web. E simplu de montat, iar abonamentul este relativ ieftin.
eyetv hybrid are nevoie de antenă sau cablu TV.
Nu poate să funcționeze fără.
Eu am și eyetv hybrid și hdhomerun. Fiecare are avantaje și dezavantaje.
Acasă folosesc hdhomerun care este pus ascuns și este conectat la un cablu TV de la RDS (nu merge pe UPC, pe analog și IPTV…)
eyetv hybrid folosesc când plec prin delegații și TV-ul din hotel este prost folosind antena din dotare sau cablul televizorului.
hdhomerun receptioneaza doar canalele tv digitale necodate, nu analog, nu radio fm.
eyetv hybrid receptioneaza canalele tv digitale necodate, canalele tv analogice si radio fm.
hdhomerun trimite canalele receptionate pe reteaua locala catre calculator/tableta.
eyetv hybrid se conecteaza la un port USB la un mac.
Citeste si tu specificatiile!
Dacă vrei să-ți cumperi iMac ca să te uiți la televizor mai bine cumperi un Mac mini și un TV…
daca ai tuner cu DVB-c atunci prinzi(si doar daca ai abonamentul analogic) toate posturile digitale, mai putin cele codate(care sunt incluse in abonamentele specifice, care necesita receiverul lor ptr a fi decodate).
Domunl meu ma repet am acasa doua hdhomerun uri care fuctioneaza deosebit de bine cu cablu analogic de la rds dar poate dvs aveti placerea de a va contrazice .
in screen shot de mai sus se vede ca receptionez canalele.
Nu stiu ce model aveti dvs , eu am hdhr3 eu care ma repet a treia oara functioneaza cu cablu analogic daca tot nu credeti va invit la tg mure la o palinca sa va arat ca merge
bafta
nvmarian - 11 Februarie 2014 06:39 AM
hdhomerun receptioneaza doar canalele tv digitale necodate, nu analog, nu radio fm.
eyetv hybrid receptioneaza canalele tv digitale necodate, canalele tv analogice si radio fm.
hdhomerun trimite canalele receptionate pe reteaua locala catre calculator/tableta.
eyetv hybrid se conecteaza la un port USB la un mac.
Citeste si tu specificatiile!
Dacă vrei să-ți cumperi iMac ca să te uiți la televizor mai bine cumperi un Mac mini și un TV…
Mă bag și eu ca musca-n lapte - pe cablul ăla analogic erdeesh nu cumva e și semnal digital ?
Că așa știam, când au început cu transmisia digitală au păstrat și analogicul.
Acuma o fi posibil ca pe anumite rețele sau zone să aibă numai analogic, nu zic, dar cumva oferă și decodoare digitale la tine în zonă ?
Asta însemnând că de fapt prinzi cu televizorul semnalul analogic și cu hdhomerun pe cel digital ?