Mavericks Server si ftp-ul
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 05.05.07

Am instalat Server pt Mavericks, in speranta ca voi putea transfera fisiere intre calculatorul meu si al unor colaboratori, prin ftp.
Abia dupa am inteles ca servicul ftp pe acest Server lucreaza numai local, nu si prin internet.
M-am cam plictisit de trimis fisiere prin transfer.ro sau wetransfer.com as vrea o solutie mai eleganta si poate si mai rapida deobicei sunt fisiere maricele ,de 1GB-1.5GB.
Mi-ar placea sa pot share-ui (doar) un folder de pe calculatorul meu, indiferent ca prin ftp, smb, afp, vpn sau habar n-am ce altceva.
Problema e probabil una de incepator, multumesc anticipat pt ajutor.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member

(Am adresa de IP fixa, daca are importanta)

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 11.10.05

Poate te ajută Papaya

Semnătură 



[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 21.04.12

Papaya ar trebui sa fie ok, dar e “pă bani”. Daca te incumeti, poti incerca un webserver pe OSX server.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

La cat de mult imi doresc sa fac o data treaba asta, Papaya nu mi se pare prea scump.

Dar sigur, OSX Server am deja (de Mavericks) asa ca banuiesc ca trebuie sa inteleg ce si cum cu servicul denumit mai nou Websites, nu?
Iar pe urma, cum fac colaboratorii sa urce la mine fisiere (imagini mari, cam la 1GB)?
Ei cu ce se leaga ca sa faca upload sau download?

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 21.04.12

Nu am experienta in webservere pe OSX Server, am facut ceva de genul asta doar in Linux (cu PHP si Apache).
Am citit in diagonala vreo doua articole si se pare ca pe OSX este chiar mai simplu decat pe Linux, in sensul ca totul ar fi deja preinstalat si nu ar necesita decat configurarea. Nu stiu cat e de adevarat, cei care au testat probabil vor confirma/infirma asta.
Uite aici un punct de plecare: http://ole.michelsen.dk/blog/setup-local-web-server-apache-php-macos-x-mavericks/
Mai multe gasesti in curte la Nea Gugle.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

ok, multumesc frumos!
am sa incerc.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

follow up:
In final m dat drumul la filesharing prin samba, merge totul excelent, se poate transfera un giga la 3 minute.
Mai bine decat visam smile

Semnătură 

(((∞)))